KezdőlapÉletmódDivatHogyan leplezheted sminkkel a szépséghibáidat?

Hogyan leplezheted sminkkel a szépséghibáidat?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Főként a szemekre gondolunk, ha szépséghibáról van szó. Ugyanis ezek formája, nagysága, elhelyezkedési aránya térhet el a legnyilvánvalóbban az ideálistól. A megfelelő sminkkel azonban szinte teljes mértékben korrigálhatod a kevésbé tökéletes adottságaidat.

– Ha apró szemekkel áldott meg a sors, könnyen elkövetheted azt a hibát, hogy a megfelelőtlen vagy a túlzott sminkkel még kisebbekké „varázsolod” szemeid. A legfontosabb számodra az, hogy megtaláld a megfelelő árnyalatú és összetételű festéket. Hozzád ugyanis a csillogó színek és a pasztel árnyalatok passzolnak a legjobban!

Mielőtt hozzálátnál a szépüléshez, hideg borogatással vagy uborkakarikákkal tüntesd el az esetleges szem alatti párnákat, mert ezek kitöltik a szem alatti részt, és elrejtik a szemed. Arra törekedj, hogy kihangsúlyozd a szemed színét: ha kék vagy zöld, válassz borostyánárnyalatokat, amennyiben barna, dönts a levendula és a lila meleg tónusai mellett.

Amit mindenképp kerülj, az a füstös smink, az alsó szemhéj kihúzása, vagy az a szín, amely megegyezik a szivárványhártyád színével! Amennyiben szemkontúrt használsz, a felső szemhéjon használd, a szem közepétől kifelé haladj, és válassz világos színeket.

– Ha kiemelkedő, nagy szemekkel nézel a világra, meg se gondold, hogy természetes és pasztel színeket, avagy diszkrét sminket használj. Ezek ugyanis még nagyobbá teszik szemeid. Válaszd inkább a sötét és matt árnyalatokat, amelyek szépen kiegyensúlyozzák a méreteket, és kihangsúlyozzák a tekinteted!

Kezd el a sminkelést a felső szemhéjadon, belülről kifelé haladva, egy sötét színű szemfestékkel. Egyenletesen oszlasd el, majd térj rá az alsó szemhéjadra is. Ha végeztél, kissé homályosítsd el a színt egy szivacs vagy ecset segítségével. Hogy ellensúlyozd a hatást, a szemhéjad belső hajlatára kenj világos festéket.

Ugyanakkor próbáld ki a szemkontúrt is, amelyet ha az alsó szemhéjadon húzol meg, kisebbnek tűnnek szemeid. Ha pedig a felsőre kerül, vigyázz, hogy közvetlenül a pilláid mentén húzd, és a szemed sarkánál vastagítsd a vonalat az egyensúly kedvéért.

– Ha a szemeid távolabb helyezkednek el egymástól, mindenképp arra törekedj, hogy elkerüld az árnyékolást és a színekkel való játszást. Ezek a módszerek ugyanis még inkább kihangúlyozzák a távolságot a szemeid között. Próbálkozz hát a fordított megoldással: sötét színeket vigyél fel a szemhéjad belső hajlatára, világosakat a szemed sarkára.

Szemkortúrt is használhatsz, mindkét szemhéjadon, közvetlenül a szempillák mentén. Azonban jótanácsként megfogadhatod: szemöldöködet hagyd minél közelebb nőni az orrcsontod tövéhet, így valamelyest korrigálhatod az arányokat.

Ha közelebb helyezkednek el egymáshoz a szemeid, első lépésként vigyél fel egy csillogó árnyalatot a felső szemhéjad belső hajlatára, kb befedve egynegyednyi felületet. A csillogás ugyanis visszaveri a fényt, és ezáltal növeli a távolságot. Utána, kenj fel egy sötétebb árnyalatot a szemhéjad hátramaradt felületére, meghosszabbítva a vonalat a szemed sarkánál, szintén a távolság hatását keltve.

Ha fokozni szeretnéd a távolságot a szemeid között, szemöldököd vedd kurtábbra az orrcsontod tövénél, és kerüld a teljes belső hajlat befedését csillámló festékkel – ez ugyanis semlegesíti a festék hatását.

Ha szemeid ferde állásúak, komoly gondokat okozhatnak például a macskaszemek festésekor. Azonban egyet elárulunk neked: sose húzz vízszintes vonalat egyik szemhéjadra sem! Amennyiben lefelé ívelnek a szemeid, tussal szépen kijavíthatod a „hibát”: a szemhéjad kb felétől kifelé haladva húzd a vonalat, ha pedig elértél a szemed arkáid, óvatosan kanyarodj felfele. Használj rimmelt, dupla rétegben ezen a területen, hogy fokozd a tekinteted mélységét. Ha világos árnyalatú szemfestéket viszel fel az alsó szemhéjadra, még inkább segíted felfele ívelni szemeidet. De sose rimmelezd az alsó szempillákat! Ezek lerombolják a felfelé ívelő hatást.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet