Már 2260 szócikk közül válogathatsz.

A Patikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyógyszerészeti- és orvosi tudástár. Legyél Te is a Patikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az orvosi lexikonok nem véletlenül nem is ismerik a méregtelenítés vagy salaktalanítás fogalmát, mára mégis egy egész iparág szakosodott az eszme köré. Orvosi bizonyítékok nincsenek a méregtelenítő kúrák hatásosságát illetően, viszont a káros következményekről annál inkább. 

 

A méregtelenítő diéták ötlete abból az aggodalomból táplálkozik, hogy a méreganyagok folyamatosan bombázzák a testünket. A hiedelem az, hogy a testben felhalmozódnak a toxinok a gyomor-, nyirok, vagy a bélrendszerben, valamint a bőrön és a hajban, és olyan problémákat okozhatnak, mint fáradtság, fejfájás, valamint számos krónikus betegség.

 

A méregtelenítő kúrák hátrányai

 

  • A legtöbb méregtelenítő diéta annyira szigorú, hogy nem lehet sokáig betartani őket.
  • A súlyveszteség általában a folyadék- és az izomveszteségből ered. Ráadásul gyorsan visszanyeri súlyát, ha egyszer abbahagyja a diétát.
  • Idővel a böjt lelassítja a metabolizmust, ami tovább nehezíti, hogy tartsa a súlyát.
  • A böjtölés függést okozhat. Ha indokolatlanul sokáig alkalmazzák, akkor étkezési zavarokhoz és egyéb egészségügyi problémákhoz vezethet.
  • Hosszú távon a méregtelenítő étrend visszafordíthatatlan károkat okoz a szervezetben

 

A test méregtelenítő rendszere

 

A szervezetnek van saját, természetes méregtelenítő folyamata, amely meglehetősen jól működik. A máj és a vesék jó munkát végeznek a vegyi anyagok feldolgozásában, és verejték, vizelet vagy széklet formájában választják ki. Így például a vastagbél természetes baktériumai méregtelenítenik az élelmiszer-maradékot, és annak nyálkahártyája megakadályozza a baktériumok és a méreganyagok visszaáramlását a szervezetbe. A máj egyesíti a saját vegyi anyagait más vegyi anyagokkal, amelyeket a vesék választanak ki a vizeletben.

 

 

 

 

 


A szócikkhez társított címkék:
méregtelenítés , salaktalanítás
Hirdetés







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

nagy fájlok küldése

online receptek

A Patikapédián olvasható cikkek orvos moderátor jóváhagyása után jelennek meg,
de nem helyettesítik az orvosával, gyógyszerészével történő személyes konzultációt!