6 trendi frizura, ami dúsabbnak láttatja a hajad

Így szárítsd be otthon!

Megmutatjuk a legjobb hajdúsító frizurákat, és elmondjuk, hogyan száríthatod be tökéletesre.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A dús frizura nem csupán a hajmennyiségen múlik, hanem azon is, hogyan vágta le a hajat a fodrász, és hogyan szárítja be. Ideális esetben olyan frizurát alakít ki, amit otthon is könnyedén reprodukálhatsz.

Vannak olyan frizurák, melyeket valóban csak sok hajból lehet megalkotni, de sok olyan is, melyhez nem szükségeltetik Koncz Zsuzsa hajmennyisége.

Mielőtt elkezdődne a vágás, mondd meg a fodrásznak, hogy szeretnéd, ha a hajad többnek tűnne a valósnál, és kérd meg, hogy azt is árulja el, milyen technikával szárítja be. Ehhez azonban mi is adunk néhány tippet.

A legdúsabb

A göndör haj mindig dúsabbnak tűnik, mint az egyenes, ezért, ha nincs túl sok hajad, érdemes elgondolkodni a daueron. Viszont csak abban az esetben vágj bele, ha a hajad nem túl száraz, az eljárás miatt ugyanis nagyon töredezhet. Ha nincs ilyen problémád, akkor is érdemes a későbbiekben hajpakolásokat és hasonlókat alkalmazni hetente, hogy a hajszálak kellőképpen nedvesek legyenek.

A göndörítő eljárások ma már egyáltalán nem roncsolják úgy a hajat, mint anno, és attól sem kell tartanod, hogy pulikutya varázsolódik a fejedre.

A dauer félhosszú és hosszú hajon is jól mutat, mielőtt azonban belevágnál, beszéljétek át a fodrásszal, hogy milyen vágást gondolt mellé.

Nem vagy biztos benne?
Ha új frizurát tervezel, de nem tudod, hogy illik-e hozzád, akkor próbáld ki online Frizurapróbánkat, ahol következmények nélkül változtathatod meg a frizurát és a színt.

A göndör haj beszárításához szerezz be egy diffúzoros hajszárítót, amivel mindig frissek lesznek a fürtök. Ezt akkor is használhatod, ha természetesen hullámos a hajad, szép tartást ad neki. A dauerolt hajra a legjobb, ha könnyű hajvizet használsz, ami nem nehezíti el a szálakat, a waxot mindenképpen kerüld.

Röviden is dúsan

Tévhit, hogy a rövid haj nem tűnhet dúsnak. Ha jól vágják le, akkor nőies és szexi lesz, és nem tapad a fejre. A fejközépről előrefésült, tépett frizura azért jó választás, mert a hajtömeget a fejtetőre és a homlokra koncentrálja, így dúsnak tűnik. Ennél a hajnál a csokoládébarna szín szintén dob a haj mennyiségén, mert jobban látszik a texturáltság.

Körkefével szárítsd hátulról előre, de ne szárítsd meg így teljesen, a végén az ujjaiddal formázd, hogy egy kicsit kócos legyen. Használj a még nedves hajon dúsító habot, a végén pedig waxszal adj finom hangsúlyt a tincseknek!

Milyen az arcformád?

Nem vagy biztos benne, hogy a megálmodott frizura valóban jól áll? Szabados Iréne mesterfodrász videónkban elárulja, hogy kinek melyik haj a tökéletes.

Mondd, kis kócos!

Az éppen most keltem ki az ágyból frizura előnyös, ha nincs túl sok hajad, ráadásul kényelmes is, mert nem szükséges órákig a belövésével fáradoznod. Az ilyen vágásnál az a lényeg, hogy a felső hajszálsor alá rövidebbeket vágjon a fodrász, így azok megtartják a felettük lévő súlyt, és a frizura nem esik össze.

Ha megvan a picit tépett frizura, akkor már csak otthon kell dússá varázsolnod. Két technikát is bevethetsz, az egyik, ha van időd, a jó öreg tupír, amit azonban ne alkalmazz túl gyakran, mert a kifésülése árt a hajnak. Egy tupírfésűvel dolgozd meg felülről lefelé a hajtöveket, majd egy picit bontófésűvel menj át rajta, utána pedig rendezd el.

A másik lehetőség, ha előrehajtod a fejed, és úgy szárítod meg a hajad. Előtte add meg neki az alapformát, és, ha már félig száraz, akkor jöhet a hajmeresztés. Ehhez nem kell fésűt használnod, elég, ha az ujjaiddal dolgozol. Ha hullámos, akkor gyűrd kis gombócokba szárítás közben a tenyeredben, így még szebbek lesznek a fürtök.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

jennifer aniston
  • frizura
  • hajápolás

A legszebb sztárhajak

Ezt is szeretjük