A szárított gyümölcsök rostokban, vitaminokban és összetett szénhidrátokban igencsak gazdagok. Ezeket ki lehet szárítani, vagy egyszerűen a sütőben barnára sütni, és egy igencsak ízletes rágcsálni valót kapunk – ami mindamellett természetes, egészséges, és nem tartalmaz tartósító és ízesítő szereket.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Hozzávalók
– 2 liter víz
– egy kávéskanál citromlé
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
– érett alma és körte
Elkészítés
1. Egy tálban készítsünk elő vizet, és adjunk hozza citromlevet. Közben távolítsuk el a gyümölcsök magházát (átfúrni).
2. Vagdaljuk a gyümölcsöket szeletekre. Ha helyesen jártunk el eddig, akkor a vékony, kör alakú szeletek közepe lyukas kell legyen. Ezeket helyezzük a vízbe.
3. Kis ideig főzzük, majd szárítsuk meg őket a tűz fölött. Melegítsünk elő egy sütőt, béleljük ki sütőpapírral, és süssük aranybarnára a gyümölcsöket.
A sütőt állítsuk 60 fokra, és süssük őket nagyjából 3 órán keresztül (egyesek szerint 6-ig is lehet). A sütő ajtaját hagyjuk kissé nyitva, a páralecsapódás érdekében.
Jó étvágyat!