Extra nőies kötött ruhák és szoknyák

Hidegben is szexisen

Mi a jó a télben? Idén minden bizonnyal a nőies, kötött holmik. Íme két ok, hogy miért várd a hideget!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Most minden, ami kötött, nagy szerepet kap a divatban, de a forradalmian új változást leginkább az jelenti, hogy egyes darabok egyszerűségük és vastagságuk ellenére is velőtrázóan szexisek.

Ennek köszönhetően végre egy lapon lehet emlegetni a csinos megjelenést és a telet, hiszen a kötött ruhák és szoknyák nem csupán a lágyan átölelő, puha melegségükkel fűthetik fel körülötted a levegőt, hanem pusztán a kinézetükkel is.

Bár a tervezők a puritán nőiességre igyekeztek hangsúlyt helyezni, amikor kipattant ez a módi a fejükből, a visszafogott színvilág mögött pimasz kacérság bukkan fel a vonalaiban. Ami óvatosságra inthet az ilyen holmik viselésével kapcsolatban, hogy a kötött anyag nagy felületen vastagító hatással bír, ám szerencsére változatos fazonokkal telített a kínálat, így bizonyára te is megtalálod azokat a modelleket, melyek némi optikai csalásra is képesek annak érdekében, hogy tökéletesen mutasson bennük az alakod.

Észbontóan bájos, kötött ruhák

Ha eddig azt gondoltad, hogy a kötött ruhácskák viselése olyan, amit a gyerekkorral együtt kinő az ember, nagyot tévedtél, hiszen a nagyik keze alól biztos nem ilyen vérforraló darabok születtek, amikor összecsattogtatták kötőtűiket.

Bár az új elképzelések is magukon hordozzák a retró stílusjegyeket, a fő cél az volt a tervezők számára, hogy megmutassák a kötött anyag dögös oldalát, valamint a benne rejlő számtalan lehetőséget.

Így nemcsak a romantikus és vagány alpesi trendek hajoltak meg a természetességet sugalló, télies ruhakreációk előtt, hanem a nőies irányzatok is keblükre ölelték őket. Az alakra szabott, kötött miniruhák a ’60-as évek meghódításán túl most újra dicsfényben sündörögnek. Ha nem tudod, mivel viseld a térd fölé érő csizmádat, ez mindenképp jó tipp lehet.

Ám vigyázz, mert a ruha vastagsága nem fedi el a korrigálásra szoruló hurkácskákat, pont ellenkezőleg, még hozzájuk is toldhat néhány centit. Amennyiben alacsony a termeted, és az alakoddal sem vagy kibékülve, válassz inkább bővebb, tunikaszabású fazonokat, esetleg vékonyabb, ritkább kötésű anyagból, melynek mozgalmasabb az esése. Az efféle, kényelmes változatokat leggings-szel és szűk nadrággal is viselheted.

A legnőiesebb, alakot kiemelő fazonok

A Mango vállpántos, garbós pulóverruhája 14 995 forintért lehet a tiéd. Szintén a Mango kollekciójából foghatod ki magadnak a sejtelmesen áttetsző, retró hangulatot idéző megoldást, 19 995 forintért. A New Yorker puffos vállú, sima kötésű modelljét 6490 forintért tudod megvásárolni. A Zara romantikus, kötött blúzruhát kínál számodra, 9995 forintért. A Bon Prix választékából bohókásan csíkos, bordázott darabot rendelhetsz, 4999 forintért.

Lezser, tunikaszabású komfortruhák

A Mango két variációval is előrukkolt a kényelmes típusoknak: a T-vonalú, flitteres tunikaruhájuk, valamint a laza, kötött ingfazonjuk is 14 995 forintért kapható. Az Otto internetes katalógusából bájos, A-vonalú megoldást szerezhetsz be magadnak, 8915 forintért. A Zara empire-szabású, ujjatlan kötényruháját könnyed muszlinblúzzal teheted kecsesebbé. Ez a darab 8995 forintba kerül. A Bon Prix kínálatából két romantikus kreációt ajánlunk a figyelmedbe: a jacquard-mintás modelljükre, illetve a bordázott, kéregbarna változatukra szintúgy 4999 forintért tehetsz szert.

Vastag, alpesi ruhák fázósaknak

A Mango zsebes kisruhájáért és a vastag pulóverfazonjáért egyaránt 14 995 forintot kell áldoznod. A Zara kötött, maxi megoldása 17 995 forintért találhat gazdára. Az F&F kollekciójában krémszínű pulcsitunikára bukkanhatsz, 7600 forintért. Az Otto weboldalán böngészve extra vastag, fonott mintás modellhez juthatsz hozzá, 14 860 forintért. A Bon Prix norvégmintás típusa 8799 forintért, szépen megmunkált, alpesi ruhája pedig 7799 forintért kerülhet a virtuális kosaradba.

Szexi, kötött szoknyák

Egy télies, kötött szoknyával felvértezve igazán nem kell a felfázástól tartanod, különösen, ha vastag pamutharisnyával párosítod kedvencedet. Amennyiben lágyítani szeretnél a vastag anyagok összhatásán, maradj a finoman redőzött, körszabású darabok mellett. Ám a hosszított, A-vonalú fazonok, valamint a midi ceruzaszoknyák éppúgy felkapottak most a divatban.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A C&A üzleteiben kötött anyagú, redőzött tányérszoknyára lelhetsz, 3990 forintért. A Promod vastag derékpántú, ráncolt modellje 9990 forintért kapható. A Zara szűkített típusát 8995 forintért kaparinthatod meg, a térdig érő, bővülő fazonjára pedig 9995 forintért csaphatsz le.

Ezt is szeretjük