100 forintos csodaszerek lábszag ellen

Itt a csizmaszezon!

A kellemetlen probléma nem csak nyáron keserítheti meg a mindennapokat. Tegyél időben ellene!

Húsvéti tojásvadászat
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A kellemetlen lábszag, bár általában nyáron szentelnek az emberek több figyelmet neki, a hideg időben is felütheti a fejét. A meleg, rosszul szellőző cipők is könnyen rázóssá tehetik a helyzetet, főleg, ha lekerülnek a lábról. Az alábbi egyszerű praktikákkal meggátolhatod, illetve megszüntetheted a kínos problémát.

Ami nem kerül plusz pénzbe

A legegyszerűbb, ha váltócipőt rendszeresítesz a munkahelyedre, így nem aszalódik a lábad egész nap ugyanabban a cipőben. Ha az irodai etikett megengedi, akkor kényelmes, bebújós cipőt.

Ha nincs arra lehetőség, hogy a cipőt cserélj, akkor figyelj arra, hogy a zoknid ne legyen műszálas. Ha nagyon izzadós vagy, akkor pótzoknit vihetsz magaddal.

Talán nem meglepő, hogy a hónaljra alkalmazott dezodor megakadályozhatja a láb izzadását is. Fújd vagy kend a lábra az illatszert, és hagyd megszáradni mielőtt a zoknit és a cipőt felvennéd.

Fürdés vagy zuhanyozás után a legalacsonyabb hőfokra állított hajszárítóval szárítsd meg a lábad. Ez különösen akkor hasznos, ha valaki hajlamos a lábgombásodásra vagy a körömgombára, mivel segít megelőzni a kórokozók megtelepedését és elszaporodását.

Filléres csodaszerek

Forralj két feketetea-filtert öt deci vízben 15 percig. Vedd ki a filtereket, hígítsd fel a teát két liter vízzel, és áztasd benne a lábad 30 percig. Ismételd minden nap. Az erős fekete teában lévő csersav elpusztítja a baktériumokat, és a pórusok összehúzásával korlátozza az izzadást.

15 természetes gombaölő

Nézegess képeket!

Elolvasom

Keverj össze egy pohár ecetet és egy tál meleg vizet, majd adj hozzá néhány csepp kakukkfűolajat. Az olaj erős fertőtlenítőanyagot tartalmaz, amely elpusztítja a rossz szagot okozó baktériumokat. Áztasd a lábad naponta 15-20 percig egy héten keresztül. Vigyázat! Ne alkalmazd a kezelést, ha nyílt seb vagy bőrsérülés van a lábadon.

Mi áll a háttérben?
A lábfej sok millió baktérium természetes élőhelye. Ezek a mikroorganizmusok az izzadsággal, valamint az elhalt bőrsejtekkel táplálkoznak, és a melléktermékeik okozzák a kellemetlen lábszagot. Ugyanakkor előfordulhat, hogy valamilyen rosszul kezelt gombás fertőzés áll a háttérben.

Keverj össze két pohár keserűsót négy liter meleg vízzel egy lavórban. Naponta kétszer áztasd benne a lábad 15 percig. Az érösszehúzó hatású keserűsó csökkenti a duzzanatot és elpusztítja a baktériumokat.

A levendulaolaj nemcsak jó illatú, hanem baktériumölő hatással is rendelkezik. Dörzsölj néhány cseppet a lábra, és masszírozd a bőrbe lefekvés előtt, majd húzz zoknit. A szer alkalmazása előtt próbálj ki egy cseppet egy kis bőrfelületen, hogy meggyőződj arról, nem okoz-e az olaj irritációt.

14 filléres csodaszer

Nézegess képeket!

Elolvasom

Szórj a lábfejre hintőport vagy lábhintőport, mielőtt a cipőt és a zoknit felveszed. Ez magába szívja a kellemetlen szagot okozó izzadságot. Ezt a módszert akkor alkalmazd, ha tudod, hogy a nap folyamán nem kell megválnod a cipődtől. Érdemes kipróbálni a szagsemlegesítő szódabikarbónát vagy a nedvességet felszívó kukoricalisztet is.

A cipő kezelése

Tárold a cipőket világos, jól szellőző helyen, ne a sötét gardróbban vagy szekrényben, ahol a baktériumok és a gombák kedvükre szaporodhatnak.
Amikor leveszed a cipőt, tegyél bele cédrusforgáccsal töltött tasakot, amely magába szívja a nedvességet és közömbösíti a kellemetlen szagokat. A macskaalmot pontosan szagtalanításra és a nedvesség felszívására fejlesztették ki - miért ne tölthetné be ezt a szerepet a cipő esetében is? Önts egy keveset egy régi zokniba, és tedd a lábbelibe.

Cikkünk megírásában az 1001 otthoni gyógyír című Reader's Digest kiadvány segített.

Ezt is szeretjük