Milyen a popsid?

Ez a farmer áll jól rajta

Találd meg az alkatodhoz illő farmernadrágot, mely a feneked formájához is passzol, és ott korrigál, ahol kell!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az ideális farmernadrág kiválasztása olykor fárasztó dolog, hiszen nem mindegy, hol feszül, hol bő, illetve mit hangsúlyoz, és mit fed el. A legtöbb nő számára a tükör mondja ki a döntő, végső szót, hiszen általában mindenki látja magán, ha valami nagyon előnytelen a testalkatához, azt viszont már csak kevesen tudják, hogy miért mutat jól az a darab a próbababán, és rajtuk miért sántít.

Zara 9995 forint
Mango 12 995 forint
Bon Prix 5399 forint
Mango 12 995 forint

Ám, ha elsajátítod a tudatos fazonválasztás fortélyait, sokkal egyszerűbbé teheted a farmervásárlást, hiszen nem kell majd az egész kínálatot végigpróbálgatnod.

A megfelelő méret ugyanis csekély útmutatónak számít a tökéletes nadrágot rejtő labirintusban, ezért nem árt tudnod, milyen szabásvonalak és farvarrások számodra a legoptimálisabbak, hogy mindig a legjobb formádat mutathasd.

Körte alakú popsi

Ha alul a farpofáid meglehetősen hangsúlyosak és kerekdedek, felül viszont elkeskenyedik a feneked, akkor a körte típusba tartozol. Ennek a karakternek az átka, hogy a popsi íve nem egyenletesen gömbölyded, így az alsó rész jóval szélesebbnek tűnik optikailag, mint amilyen valójában. Amennyiben az egész alkatodat a körte típus jellemzi, avagy felül vékonyabb, alul pedig erőteljesebb formákkal rendelkezel, akkor érdemes az egyenes szárú vagy egyenletes bővülő, A-vonalú farmerek mellett maradnod.

Fontos azonban, hogy a nadrágod szárai ne legyenek túlságosan terebélyesek, mert egy sátorfazon vagy egy trapéznadrág csak még jobban összenyomna. A fenekedet sem kell trottyos anyagréteg alá rejtened, hiszen egy vízszintes farvarrással, illetve magasan ülő zsebekkel a felső, elkeskenyedő részt szélesebbé teheted, ezáltal egyformán kereknek tűnik majd az egész feneked.

A combjaidon viszont lehet kicsit lazább a nadrág felülete, mert, ha rájuk tapad, akkor kiemeli az aránytalanságokat. A Zara üzleteiben enyhén bővülő fazonra lelhetsz, egyenes farvarrással, magasra varrt zsebekkel. Az ára 9995 forint.

Fordított körte, lapos idomokkal

Ám, ha a popsid a fordított körte típusnak felel meg, vagyis az alsó farpofák teljesen laposak, a felső rész viszont meglehetősen széles ívet foglal magába a csípőddel, akkor pont az ellenkezőjét kell megvalósítanod, hogy kerekebbé tedd a kontúrtalan vonalakat. Számodra is azok a fazonok ideálisak, mint a körte alkatúaknak, ám neked a V-alakú formázóvarrásokat kell figyelembe venned a popsidnál, illetve olyan farmernadrágokra fókuszálj, melyeknek mélyen ülnek, és egymástól távol helyezkednek el a zsebeik. Plusz optikai hatást érhetsz el, ha a zsebek alsó szélei vagy a díszítő varrásuk ívelt. A Mango weboldalán fenékkerekítő, A-vonalú nadrágot rendelhetsz magadnak akciósan, 12 995 helyett 8995 forintért.

Pici fokhagymapopó

A tenyérnyi fokhagymapopsik lehetnek kerekdeden formásak, ám fiúsan sportos testalkatnál az is megeshet, hogy a fenék kissé szögletesnek tűnik. Mindkét típus esetében először azt kell orvosolni, hogy a farmer nehéz anyaga ne vegye el a hangsúlyt az apró méretű hátsóról, vagyis reflektorfénybe kell helyezni különféle trükkökkel.

Erre jó megoldást kínálnak a feszes csőnadrágok, melyek a te esetedben bátran lehetnek világosak, vagy azzal is célt érhetsz el, ha a popsidon erősen koptatott, esetleg az egész nadrágod márványmosott.

A magasított, külön szabott derékrésszel is a fenekedre terelheted a figyelmet, illetve a nagy zsebekkel, melyeken hímzés is lehet az optikai tuning érdekében. Ha fiús a csípőd, és szögletes a popsid, akkor a kerekítésre is gondot kell fordítanod. Erre találták ki a magas derekú, répa fazonú farmereket, ám ugyanúgy látványos hatást érhetsz el a hátsó, ívelt varrásokkal, valamint a zsebfedős zsebekkel. A Bon Prix webáruházából egyenes szabású farmert szerezhetsz be magadnak, hímzett farzsebekkel, 5399 forintért.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gömbölyű alma

Ez ugyan a legszexisebb fenékforma, ám sok nő elégedetlen a méretével, főleg, ha gömbölyded fenekét széles csípővonal keretezi. Amennyiben slankítani szeretnéd az idomaidat, válassz csípőfazonú, sötét színű, koptatásmentes farmereket. Fontos, hogy a külön szabott csípőrész ne legyen túl vastag, és minél kevesebb dísztűzés hangsúlyozza. Az enyhén A-vonalú szabás kiegyenlíti a csípőméretedet, ezáltal a feneked is kisebbnek fog tűnni.

Ehhez azonban a V-alakú karcsúsító varrás is elengedhetetlen, illetve óvatosan kell bánnod a zsebekkel. A farzsebektől mentes farmernadrág nagyon ritka, de olyannal talán gyakrabban találkozhatsz, amit rejtett fazonzseb díszít. Ám azzal is megelégedhetsz, ha a koptatásmentes zsebek észrevétlenül egybeolvadnak a nadrág színével, mert sötét letűzésekkel erősítették oda őket. A Mango enyhén bő szárú, rejtett farzsebes farmert kínál számodra, hosszanti szálkoptatással. Az ára 12 995 forint.

OLVASD EL EZT IS!

csajos party ovek
  • öltözködés
  • alakjavító divattippek

Darázsderék 1 perc alatt

szexi bokacsizmak olcson lead 2
  • öltözködés
  • csizma

Milyen formájú a lábad?

Ezt is szeretjük