Darázsderék 1 perc alatt

Optikai trükkök a stylisttól

Szeretnél darázsderekat, de a természet nem volt kegyes? Ügyes optikai trükkökkel könnyen elérheted a homokóra-alakot.

Húsvéti tojásvadászat
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A homokóra-sziluettnél nincs nőiesebb, hiszen ideális testarányt sejtet. Nem véletlen, hogy szépanyáink annak idején fűzőt viseltek. Sajnos azonban nem midenkit áldott meg vele a sors.

Szerencsére ma már nem kell a drasztikus, halcsontos megoldáshoz folyamodni, mégis számos remek trükk akad, mellyel keskenyebb lesz a derék.

Ügyes szabás

A legkönnyebben a szabással játszhatsz, hiszen ez határoz meg legjobban egy ruhát. Ha derékhangsúlyos öltözéket szeretnél összeállítani, akkor képzelj el két háromszöget, melyek a csúcsaiknál érnek össze, de gondolhatsz homokórára is, a lényeg, hogy az összeállításnál a háromszögek találkozására kell fókuszálnod, de figyelned kell a háromszögek száraira is. Magyarán minden a derékvonalnál legyen a legszűkebb, és az eltartás innen növekedjen.

Ebben nagy segítségedre lehetnek az A-vonalú szoknyák, és a V-nyak is úgy tereli a szemet, ahogy kell.

Ha nem akarsz szoknyát viselni, akkor a most nagyon divatos, magasított derekú nadrágok is segíthetnek az optikai szűkítésben.

Így lehetsz homokóra

Ha a klasszikus homokóra alakot szeretnéd elérni, játszhatsz a színekkel és mintákkal is. A legegyszerűbb, ha deréktájon a legsötétebb az öltözéked. Válassz rövid, világos blézert és nadrágot, az alatta lévő felső viszont legyen fekete.

13 alakjavító divatötlet hidegben

Nézegess képeket!

Elolvasom

A hosszanti vonalak is segíthetnek, azonban ne sima csíkos ruhát válassz, hanem olyat, melynek két vállától lefelé indulnak a csíkok, és összeérnek a has közepén vagy egy picit feljebb.

A legegyszerűbb trükk

A legolcsóbb és legegyszerűbb trükk, ha beruházol néhány övre. Ezek a kiegészítők amúgy is reneszánszukat élik. Lazább szabású ruhákat is átfoghatsz velük, de úgy az igazi, ha deréktájon maga a felső vagy a ruha is passzentos.

A legjobb egy széles, fekete öv, ami szinte már nem is kiegészítő, mert meghatározza az egész öltözéket. Világos anyagon alkalmazva még erőteljesebb lesz a karcsúsító hatás a kontraszt miatt.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük