Profi sminkesek féltve őrzött titkai

Így lesz hamvas az arcbőr

Mindig is irigyelted a színésznők és modellek makulátlan bőrét? Elmondjuk, hogy sminkelik őket a mesterek.

Húsvéti tojásvadászat
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Könnyű állagukkal és valós színeikkel, gyógyhatásukkal a modern alapozók a bőr legjobb barátaivá váltak. Nem is olyan rég nem számított, hogy egyáltalán nem tűnt természetesnek, hogy olyan érzés volt, mintha vakolatot viselnénk, hogy tíz árnyalatban lehetett kapni, melyek mind túlságosan világosak voltak, illetve, hogy eltömítette a pórusokat.

Szerencsére az ilyen kozmetikumok ideje lejárt. A technológia fejlődésével és a fogyasztói igények növekedésével ma már a bőrhöz árnyalatban, anyagban, fedőképességben legjobban illő, az arcbőr típusának megfelelő terméket választhatsz.

A kozmetikai cikkeket gyártó cégek manapság a bőr természetes kiterjesztésének tekintik az alapozót, mely védelmet nyújt a nap és a környezetszennyezés öregítő hatásai ellen. Különböző változatai megoldást kínálnak a zsíros, száraz, érzékeny, sőt, a vegyes bőr problémáira, és segítenek megelőzni az akné kialakulását.

Profi trükkök lépésről lépésre

Alapozás

A jó minőségű arcfesték mellett az sem mindegy, hogy milyen technikával kerül a bőrre. Az alábbiakban elolvashatod, hogyan teszik fel a profik.

Tökéletesen megtisztított, hidratált bőrre vidd fel az alapozót, és várj néhány másodpercig, míg a készítmény beszívódik.

Napfénynél, lehetőség szerint északra néző ablaknál sminkelj. Ha a teljes arcot alapozod, kis pöttyökben vidd fel a készítményt a homlokra, az orrodra, az állra és az arcra. Ujjal a legegyszerűbb, bár sminkelőszivaccsal higiénikusabb. Egyszerre csak kis adagot kenj fel.

Az ujjaddal kend fel az alapozót, könnyedén nyomkodd, ütögesd a bőrbe. Nedves szivaccsal egyenletes, leheletfinom felületet varázsolhatsz. A fedést vékony rétegenként alakítsd ki, és lehetőleg csak oda vidd fel, ahol szükséges.

15 gyönyörű sztársmink

Nézegess képeket!

Elolvasom

A nappali alapozás akkor jó, ha a szeplők még láthatóak, és az orcák egészségesen ragyognak. Mindig fentről, a homloktól lefelé haladj, ellenkező esetben csak kihangsúlyozod a finom szőrszálakat és a pórusokat. A szemhéjra is vigyél fel alapozót a szemfesték alá. A fülekről és az áll alatti részről se feledkezz meg, és a széleket gondosan mosd el. Ha túl sok alapozó került az arcra, nedves szivaccsal törölheted le a felesleget.

Korrigálás

Kis ecsettel vagy ujjbeggyel kis adagokban vidd fel a korrektort a külső és a belső szemzug köré, ha karikás a szemed. Mutatóujjal gyengéden nyomkodd és ütögesd a bőrbe - soha ne dörzsöld, nehogy megnyújtsd a szemkörnyék finom bőrét. A legjobb, ha az alapozóra viszed fel, hogy egyenletessé tedd a bőr tónusát.

Az alapozón átütő bőrhibákat szivaccsal vagy ecsettel felvitt, erősen takaró fedőkészítménnyel tüntesd el a kényes területeken, például az állvonal alatt vagy az orr körül.

Könnyű alapozás profi módon

Ha nem tudod, hogyan vidd fel úgy a festéket az arcra, hogy ne legyen vastag, mégis elkendőzze, amit kell, nézd meg videónkat!

Rögzítés

A szemhéjakra és a szem környékére felvitt alapozót és fedőkrémet könnyű púderbe mártott, vékony ecsettel rögzítheted. Vigyázz, a túl sok púder kihangsúlyozza a finom ráncokat. Áttetsző púdert használj, ami kiegészíti az alapozót, és nem fosztja meg az arcot természetes ragyogásától. Sárgás tónusú púdert is használhatsz, ami meleg fényt kölcsönöz a bőrnek. Nagy, kerek fejű ecsettel vidd fel a kifényesedett területekre. A matt felület eléréséhez velúrszövetből készült pamaccsal paskold a púdert a bőrre.

Cikkünk a Hajja és Fiai Kiadó Smink című könyvének segítségével készült.

Ezt is szeretjük