Alakjavító nadrágok körképe

Ha széles a combod

Nem muszáj hosszú pulóverekkel rejtegetned a combjaidat, ha megtalálod az ideális nadrágfazont.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Vannak olyan alkati adottságok, melyeken a legelszántabb diétával és a legkitartóbb testmozgással is csak finomítani lehet, ám teljesen átformálni nem, hiszen a kilók eloszlása az arányokon is múlik. A nők leggyakrabban a csípőjük és a combjuk kerületével elégedetlenek, ráadásul pont ezekről a helyekről a legnehezebb ledolgozni a plusz centiket.

Azonban felesleges hosszú, vékony gazellalábakról álmodozni, mert nem csak az lehet csinos, akit égig érő virgácsokkal áldott meg a sors, hiszen, amit problémának érzel, könnyedén az előnyöddé is válhat, ha egyensúlyba hozod az arányaidat.

A széles combok csak addig szembetűnőek, amíg hangsúlyosan megbontják testképed arányosságát. Gondolj csak Beyonce alkatára, aki szintén nem rendelkezik pipaszár lábakkal, de a sziluettje a homokóra arányaihoz közelít, ráadásul az öltözködésével is ügyesen rásegít, hogy a lábai nyúlánkabbnak tűnjenek.

Általában a körte testalkatúaknál merül fel a legnyilvánvalóbban ez a probléma, míg a férfiasan robusztus tégla és a gömbölyded alma típusoknál vaskos vádlikkal is párosulhat. Ám megfelelő ruhafazonokkal könnyedén korrigálhatod szélsőséges vonalaidat, így nincs más dolgod, mint megtalálni azt a nadrágot, amivel létrehozható a kívánt optikai csalás.

A lábhosszabbító, egyenes vonalú szabás

Biztosan te is elmélkedtél már azon, hogy, ha pár centivel magasabb lennél, akkor már nem is látszana rajtad annyira az a néhány plusz kiló. Az egyenes szabású nadrágokkal pont ezt a célt érheted el, hiszen optikailag megnyújtják az alakodat, ezáltal egyensúlyba hozzák az alsó fertályod vonalait. Fontos azonban, hogy olyan fazont válassz, mely nem tapad rá a combjaidra. A most divatos, élére vasalt szövet- és vászonmodellek ideálisak számodra, de arra ügyelj, hogy ne a derékvonaltól fusson az élük, mert az a popsidat kerekítheti.

Ha alacsony vagy, a felhajtott szárú nadrág nem előnyös számodra, mert még jobban összenyomja a lábaidat. Ám, ha mégis ragaszkodsz ehhez a trendhez, viselj hozzá színben azonos, feszes szárú csizmát, mely egybeér a nadrágod szárával, hogy ne törjön meg a lábnyújtó hatás. Használj sötét tónusú színeket az alsó fertályodra, valamint magas sarkú topánokkal is megduplázhatod a hatást. A túlzottan fényes anyagokat, illetve a combtájékon koptatott farmereket pedig kerüld el.

A Mango üzleteiben fekete, egyenes szárú darabra bukkanhatsz, 6595 forintért. Szintén a Mango kollekciójából foghatod ki magadnak az egyenletesen lezser, élére vasalt nadrágot, 11 995 forintért. Az Otto internetes katalógusából szürke szövetmodellt rendelhetsz, 11 890 forintért. A Bon Prix webáruház egyenes szabású változatát pedig 5999 forintért vásárolhatod meg.

A méretkiegyenlítő, A-vonalú fazon

Ez talán az egyetlen olyan szabásvonal, mely alkattól függetlenül mindenkin jól mutat. Pontosan azért, mert egyenletesen bővülő sziluettjével egyensúlyba hozza a felső- és alsótest arányait, valamint keskenyíti a csípőt, és hangsúlyozza a derekat. A vastag combokra is jótékony hatással van, ugyanis, ha megvan a kellő bősége, és laza tartással rendelkezik, akkor ápol és eltakar. Ezért ennél a fazonnál is ügyelned kell arra, hogy ne vágjon be, és ne tapadjon túlságosan az idomaidra, és az sem árt, ha eltekintesz a merev, nehézkes anyagoktól. Farmer esetében válassz klasszikus sötétkéket, vagy, ha a világos mellett döntesz, fordítsd előnyödre a hosszanti szálkoptatást.

A Mango épp ilyen farmernadrágot kínál számodra, 12 995 forintért. Az Otto választékából praktikus fekete megoldásra tehetsz szert, 8165 forintért. A Bon Prix kollekciójából derékhangsúlyos vászonmodellt ajánlunk a figyelmedbe, 4999 forintért.

Finom vonalú répafazon

A körte típusok számára ez a fazon semmiképp sem előnyös, ám a szögletesen karakteres, tégla alakú hölgyeknek kimondottan kedvező. Hiszen az ő esetükben a vastag, erős combok fiús, sportos csípővel párosulnak, vagyis tömbszerű, egyenes vonalat képez a sziluettjük, ami a nőiességük rovására megy. A répaszabással azonban csínján kell bánni, mert az ellenkezőjét is elérheted vele, ha nem a megfelelő típust választod. Lényeges, hogy rendelkezzen lezserséggel, de ne legyen túl bő és buggyos, hanem szelíden kövesse a csípő és a lábak körvonalát.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Figyelj arra is, hogy combtájékon ne díszítsék oldalzsebek, valamint ne tapadjon rá a vádlidra a nadrágszár alsó része. Magas sarkú cipővel kiegészítve megnyújtja az alakodat, és, míg a combkerületedből lecsippent kicsit, a csípődet szépen kikerekíti, amitől hangsúlyosabbá válik a derekad. A Mango homokszínű darabja 11 995 forintba kerül. Hasonlóra lelhetsz az Otto weboldalán, 11 890 forintért.

Ezt is szeretjük