Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

13 hiba, amit reggel elkövethetsz

Közzétéve: 2010. 08. 18. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Csak ne becsüljük le a napnak ezt a korai szakaszát! Persze vannak, akiknek kipattan a szemük a vekker hallatán, és mint egy alien haladnak végig a reggeli rutinok során.
Az emberiség másik fele némi kávédózis után szemét kipeckelve próbál valamiféle emberi külsőt faragni magának a fürdőszobai tükör előtt. Főleg a nők számára minősül igazi tortúrának ez a reggeli és ébredés közti időintervallum, főleg, hogy tőlük mindenki el is várja, hogy nemcsak kinézzenek valahogy, hanem kifejezetten jól is mutassanak! Az utóbbiak számára íme néhány segítség:

1. Ébredj fel az ágy jó oldalán!


Az első és legnagyobb baj, ha bal lábbal kezded a napot! Egy rémálom, sok forgolódás és egy stresszes tegnap után egy jó kezdés igenis létfontosságú ahhoz, hogy ne morogjunk egész nap mindenkire, aki csak utunkba keveredik! Dr. Wayne Dyer (30 könyv szerzője), igazi motiváló szónok javaslatát megfogadva kezdd egy sóhajjal a reggelt, s mondd magadban a következő kis meditációt: "Tudom, hogy képes vagyok elmémet összekapcsolni lelkemmel, így garantálva a várva várt nyugalmat minden pillanatban!" Egy pozitív reggeli mantrának köszönhetően emeled egy jó nap esélyét.

2. Azonnali vízpótlás!


Ha elmormoltad reggeli pozitív mantrádat, azonnal legyen a kezed ügyében egy pohár vagy egy palacknyi friss ásványvíz! A reggel elfogyasztott víz hatása a metabolizmusodra van monumentális hatással. Így felébreszted az emésztőrendszeredet és kevésbé vágysz majd a kávé után, mely ugyebár még vízhajtó hatású is!

3. Fürdőszobai tettlegesség!

Találj ki magadnak egy fürdőszobai rutinsort a kézmosástól, az arcod felfrissítéséig! Ha nem is használsz kenceficéket, de a reggeli, rutinszerű mosdás élettel telivé teszi arcbőrödet!

4. Reggeli ételhódolat!

Némelyek számára a reggelizés nagy változásokat hozhat, új életvitelre szoktathat. De ha a tested nem is érez éhséget, viszont az első étkezés nagyon fontos mindenkinek, aki ragaszkodik az egészséges anyagcserefolyamatokhoz (reméljük mindenki)! Nem kell, hogy máris nehéz szalonnát és omlettet egyél reggelire, elég egy kis gyümölcs, joghurt, egy tál müzli, vagy rántotta! Azoknak, akik rohannak, egy banán és egy müzliszelet ellen nem lehet kifogásuk!

5. Vitaminbomba!

Elfogadott tény, hogy a vitaminok az egészséges táplálkozás elengedhetetlen részei, még reggelente is! Ez az időszak egyébként a legjobb alkalom rá, hogy ne feledkezz el bevenni C-vitaminodat, vagy a napenergiát pótló D-vitamint! Néhány hét után érezhetően megemelkedik majd az energiaszinted!

6. Koffein túladagolás!

Bár az első pár óra reggelente igazi kihívást jelent szemhéjunknak, - hogy megpróbáljanak nem lecsukódni, - viszont a kávéfüggőség a lehető legrosszabb, amiben szenvedhetsz! Mesterségesen stimulálod ugyanis a szervezetedet, hogy gyorsan és intenzíven emelkedjen a látszólagos energiaszinted, miközben azonban a testedet mégsem lehet becsapni és így mindig szükséged lesz koffeinre a hasonló hatás elérésének érdekében! Mindenesetre, ha már nem hallgatsz az intő szóra, legalább lásd be, hogy minden magasröptű koffeines óra után jön egy igazi mélypont is!

7. Képernyőfüggőség!

Bár szinte mindenki elsőként a telefonja nyomogatásával kezdi a napot, rá kellene venni magad, hogy átgondold, mi is a teendőd aznap! Ébreszd fel magad, nézz ki az ablakon, fókuszálj a felhőkre egy percig, és egyszerűen csak állj meg egy pillanatra a friss levegőn a ház előtt!

8. Gyakorlatozás!

A fizikai aktivitás megszerzésének legjobb módja, ha a délelőtti órákban némi testmozgásra adod a fejed! Ez nemcsak az anyagcserédet pezsdíti majd fel, de motiválja a testedet egész nap az emésztésre is, illetve segít majd mentálisan is koncentrálni a nap folyamán! A mozgás során felébresztett endorfinok jobbak, mint a koffein, - hidd csak el!

9. Dezodor!

Sose felejts el a táskádban tartani deot, mert ki tudja, mikor lehet szükséged rá és így sosem kell majd stresszelned, ha pl. kimelegedtél a munkába igyekvés során, - különösen nyári, meleg időben!

10. Moss fogat!

Teljesen egyértelmű feladat reggelente, viszont mindenkinek tudnia kell, hogy egy mosoly nyerő belépő mindenhová! Szánj rá elég időt indulás előtt!

11. Nyújtózkodj!

Az egész tested örülni fog majd, ha kicsit kinyújtóztatod az alvásban elgémberedett végtagjaidat! Állj meg egyenesen és tegyél néhány karkörzést, csípőkörzést és nyújtott karemelést felfelé, miközben néhány térdhajlításról sem feledkezel meg!

12. Vizualizálj!

A reggeli meditáció egyik kulcsfontosságú mozzanata a vizualizáció, melyben elképzeled, hogy előléptetnek, vagy sikert aratsz az aznapi előadáson, vagy egyszerűen csak megdicsérnek, milyen jól nézel ki! A pozitív gondolatok magabiztosságot és jókedvet kölcsönöznek neked, mely egész napi kisugárzásodban érződik majd!

13. Írd ki magadból!


Ha nem tudsz mindent észben tartani, - meg igazából miért is kellene, - írj egy listát az aznapi teendőidről, vagy egyszerűen csak hagyj egy kedves üzenetet partnerednek/lakótársadnak, ha épp nem egy időben keltetek volna fel! Egész nap sokkal lazább leszel, ha zsebedben lapul kis cetlid és másnap nem érzel majd csalódottságot, mert elfelejtettél valamit!
Forrás: Ezoterikus.hu