Egy ügyes stratégia, amivel elérheted, hogy odafigyeljen rád a párod

Sok nő érzi úgy, hogy, bár a párja szereti, nem figyel rá eléggé. Ha te is így látod, válts stratégiát.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csak mondod, mondod, ő meg bólogat, majd egy óvatlan pillanatban olyat kérdez vissza, amiből kiderül: fogalma sincs róla, miről beszéltél addig? Kizárt, hogy magától is észrevegye azt, ami nyilvánvaló?

Sokszor érzed úgy, hogy felesleges minden erőbedobás, amivel közölni szeretnél vele valamit olyat, ami neked fontos? Nem lehetetlen irányítani a párod figyelmét, csak egy ügyesen felépített stratégia szükséges hozzá.

Döntsd el, hogy mit akarsz elérni!

Először is megvalósítható célt tűzz ki magad elé. Nem várd el, hogy a párod nőként gondolkodjon, és mindent ugyanúgy csináljon, mint te. Vedd tudomásul, hogy a férfiak kicsit letisztultabb és praktikusabb észjárásúak, szeretik az egyértelmű jelzéseket, nem bajlódnak dekódolással, nem keresnek mögöttes tartalmakat, így általában arra reagálnak, amit a nők tesznek és közölnek.

Ha tehát beszélni szeretnél vele, magad teremtsd meg az alkalmat rá, és mindig tudd, hogy pontosan mit is akarsz elérni. Vigye le a szemetet, kísérjen el téged egy buliba, költözzön össze veled és így tovább, nincs lehetetlen, amit nem tudsz elérni, legfeljebb akkor érhet kudarc, ha olyan nő vagy, aki ajtóstul ront a házba.

Csomagold be, és apránként adagold!

Nem igazán szerencsés átmenet nélkül a párodra zúdítani a vágyaidat, reményeidet és elvárásaidat. Inkább érdekeltté kell őt tenned az adott terved kivitelezésében, hogy érezze a saját szerepének fontosságát.

A siker egyik záloga ugyanis, hogy eszébe se jusson kibúvót keresni. Ezért előbb mindig olyasmikről kérdezd, ami neki fontos, hallgasd meg csillogó szemmel a munkahelyi sikereit, hümmögj belátóan a bosszúságain, közben meg szép óvatosan hozakodj elő a saját mondandóddal.

Mire vágyik a férfi a párkapcsolatban?

Nézegess képeket!

Elolvasom
Az a legjobb, ha tanácsot kérsz tőle, és így vonod be a számodra fontos dolgokba. A férfiak nagyon szeretik bebizonyítani éleslátásukat, helyzetfelismerésüket, érdemes tehát ezt kihasználni. Észre sem veszi, és már órák óta a te problémáiddal foglalkozik, közben levitte a szemetet, és ígértet tett arra is, hogy megnézi veled azt a romantikus filmet a moziban, amire vele szeretnél elmenni.

Világosan mondd ki, mit szeretnél!

A legnagyobb hibák, amiket a nők elkövethetnek: ködösítés és mártíromság. Előbbi abból az elvárásból ered, hogy a férfi mindig érezzen rá arra, amit a gyengébbiknek tartott nem képviselője szeretne. Igen ám, de a pasik nem gondolatolvasók. Ahogy egyébként a nők sem azok, hiába hiszik ezt magukról.

Utóbbi tévedésből ered, hogy megfejteni vélnek valamit a férfi jelzéseiből, majd annak megfelelve reagálnak. Ha azonban hibásan dekódolnak, rossz lesz a válasz is, amire a férfiak majd számukra egyáltalán nem tetsző dolgokat művelnek. Ebből az ördögi körből egyértelmű beszéddel lehet kitörni. Ha tehát tudod, hogy mit szeretnél, és a pasit előkészítetted a befogadására, akkor beszélj vele világosan.

Meg fogsz lepődni, milyen megkönnyebbülést vált ez ki belőle, mennyire hálás lesz neked azért, hogy nem kell rébuszokban előadott feladattal kínlódnia. És még valami: a férfiak általában bármiben szívesen segítenek, ha megkérjük rá őket. De ha lehet, így: légy szíves vidd le a szemetet. Sokkal többre mész vele, mint sértődött szemrehányással: már megint nekem kell levinnem a szemet...
Akkor lehetsz tehát boldog egy férfi oldalán, ha mersz kérni, és tudsz elfogadni is.

Alkalmas időpontot válassz!

Az időzítésen sok múlhat, persze. Ne akkor próbálj elérni valamit a pasinál, amikor focimeccset néz a tévében, vagy olvas valamit, esetleg a számítógépe előtt ül.

Míg a nők egyszerre több dologra is tudnak figyelni, a férfiak mindig arra koncentrálnak teljes erőbedobással, amivel épp foglalatoskodnak. Csak indulatokat váltasz ki belőle, ha elmulaszt egy gólt miattad, kizökken a gondolatmenetéből, netán lelövik a számítógépes játékban. A legremekebb stratégiád is elvérezhet tehát, ha nem megfelelő pillanatban kezdesz a megvalósításához.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

Ismerd fel, hogy mikor érdemes békén hagynod a pasit, és mikor jön el a te időd, amikor bevetheted magad nála. Ha képes vagy az előbbire, azaz olykor teret és időt adni, hogy visszavonulhasson, akkor biztosan szívesen kompenzál majd, és egyáltalán nem lesz ellenére, hogy odafigyeljen rád. A többi innentől kezdve már csak rajtad múlik.

OLVASD EL EZT IS!

ferfi no
  • szakítás
  • párkapcsolati probléma

Túlságosan rátelepszel a párodra?

Ezt is szeretjük