Így lesz sima és csókolni való odalent

Intim trendek ősszel

Bár a bikinit már szögre akasztottad, ne feledkezz meg az ápoltságról. Eláruljuk, hogyan lehetsz a legsimább.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Elmúlt a nyár, és már az időjárás sem alkalmas a napozásra. Míg eddig minden nő bőszen irtotta a kósza szőrszálakat, hogy semmi ne lógjon ki a fürdőbugyiból, addig az ősz beköszöntével könnyebb és persze kényelmesebb megfeledkezni az egész hercehurcáról. Ne kényelmesedj el, ilyenkor is fordíts kellő figyelmet az intim területek simaságára.

Intim trendek

A jól karbantartott

Ha a természetesség híve vagy, mégis szeretnéd, ha odalent minden rendben lenne, és a párod is szívesen kalandozna lefelé, akkor vedd rövidre a fazont. Ehhez nem kell mást tenned, mint egy trimmelővel a megfelelő hosszúságúra vágni a szőrszálakat.

A Remington Trim & Shape nőies, rózsaszín szerkentyűjével könnyen rendbe teheted magad. A trimmelőfejjel a bikinivonal fazonigazítása válik lehetővé. Mindig szárazon végezd a műveletet, és utána ügyelj arra, hogy sehol ne maradjanak kósza szőrszálak.

A jelzésértékű

Talán a legelterjedtebb és a férfiak körében a legkedveltebb, ha a bőröd sima, de egy pici, jelzésértékű csík mutatja az utat lefelé.

Az már a te ízléseden múlik, hogy a csík szemmel alig látható vagy hangsúlyosabb. Ilyenkor, akárcsak a teljes csupaszságnál, a legegyszerűbb, ha borotvát veszel a kezedbe, de a gyantázás is jó megoldás, bár itt fenyeget a benőtt szőrszálak és a begyulladt szőrtüszők esete.

A brazil fazon

Sok kultúrában a teljes szőrtelenség a kívánalom, Európában azonban a felnőttfilmek térhódításával lett divatos. Sokan ódzkodnak tőle, férfiak és nők egyaránt, mondván, hogy túlságosan is gyermeki megjelenést kölcsönöz a szőrmentesség. Sokan vannak azonban, akik a teljes simaságot részesítik előnyben.

Hogyan lesz csókolni való?

Az intim területen a bőr nagyon érzékeny, vékonyabb, mint a test többi részén, ráadásul a nyálkahártya közvetlen szomszédsága miatt is fontos, hogy körültekintéssel láss neki a szőrtelenítésnek.

Ezen a területen soha ne használj szőrtelenítőkrémet, az erős kemikáliák akár égési sérülést is okozhatnak a nyálkahártyán, ha odakerülnek.

A borotva

Az ideális eszköz egy jó minőségű, nem eldobhatós, női borotva. Érdemes kicsit több pénzt fektetni az eszközbe, ha ugyanis silány minőségűt veszel, akkor a pengék könnyen feltépik a bőrt, ami pírt és irritációt okozhat. Ráadásul az eredmény sem lesz szép. Használj borotvahabot, és ne tusfürdőt, ami vezeti a pengéket. Soha ne kapkodj, nehogy megvágd magad.

Használat előtt fertőtlenítsd egy kevés alkohollal, mert a pengéken és a gumicsíkon könnyen megtelepednek a kórokozók.
Ha szeretnéd elkerülni, hogy pár nap múlva bőrpír és viszketés jelentkezzen, akkor érzékeny bőrre való tonikkal töröld át a bőrt, majd hidratáld valamilyen nyugtató hatású krémmel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A gyanta

A borotva gyors eredmény hoz, de sajnos hamar szembesülnöd kell az előbukkanó szőrszálakkal. A gyanta használata ugyan kellemetlenebb és macerásabb, az eredmény azonban sokkal tovább tart.

A gyantázásnak azonban megvan az a kellemetlen hátulütője, hogy a gyökerestől kitépett szőrszálak, amikor újból kinőnek, hajlamosak a bőr alá fordulni, ami igencsak kellemetlen, és látványnak sem a legszebb. Ha azt tapasztaltad, hogy a te bőröd is hajlamos az ilyesmire, akkor egy finomabb testradírral - de még jobb az arcradír - rendszeresen radírozd át a bőrt. Már külön kapható a problémára krém, például a Veet szőrbenövésgátló krémje, ami megakadályozza a szőrtüszőgyulladást.

Ha nincs kedved otthon pepecselni, akkor természetesen a kozmetikusod is elintézi az intim szőrtelenítést. Próbáld ki a kíméletes cukorpasztás szőrtelenítést.

A gyantázáskor használhatsz szőrnövekedésgátló krémet, ilyen például a Leila titka. Az ígéret szerint a frissen gyantázott bőrbe masszírozva megállítja az új szőrszálak növekedését, így egy idő után már nem kell a szőrtelenítéssel bajlódnod.

Végleg megszabadulni a szőrtől

Ha hajlandó vagy picit többet fordítani a bikinivonalad simaságára, akkor befizetheted magad egy végleges szőrtelenítésre. Ennek amúgy is ősszel van itt az ideje, hiszen a területet, amit kezelnek, nem érheti napfény.

A végleges szőrtelenítés - technikától függetlenül - több alkalomból áll, hogy az úgynevezett alvó szőrszálakat is ki tudják irtani. Az eljárás nem fájdalmas, de nem is kellemes. A szőrszálak mentén lézert vagy speciális frekvenciájú fényt vezetnek, ami elégeti a hagymát, így az elsorvad, és nem termel több szőrszálat. Szalontól függően változnak az árak - 10 és 20 ezer forint kezelésenként. Sajnos előre csak ritka esetben tudják megmondani, hogy hány alkalomra van szükség, de van olyan szalon is, ahol fix árral dolgoznak.

Ezt is szeretjük