18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mit mond a pasi, ha többé nem hív vissza?

3 átlátszó mondat

A megismerkedés után a legtöbb férfi hajlamos ígérgetni: tudd meg, mikor nem kell hinned a szavainak!

Az első randi alkalmával többnyire te is lesed a pasi mondatait, és utólag próbálod kisakkozni, hogy vajon melyik apró részletbe kapaszkodva reménykedhetsz? Az igazság az, hogy, ha a férfi igazán lelkes, nem kell a szavakra árgus szemekkel vadásznod, mert világosan a tudtodra fogja adni, hogy szeretne második randit is.

Ezen kívül pedig minden egyéb csak homályos mentegetőzés lehet, amivel ködösíteni szeretne, mert nem akarja kereken kimondani, hogy úgy érzi: ebből a randiból ő nem kér ismétlést. Tudd meg, melyek a leggyakoribb átlátszó mondatok, melyek után felesleges reménykedned, mert nem fog keresni a férfi!

- Bocs, hogy nem volt nálam pénz, de majd visszahívlak valamire.

Ha a pasas annyira nem tartja fontos napirendi pontnak a találkozótokat, hogy a pénztárcájával felszerelkezve érkezzen, akkor a következő alkalom lehetősége miért merülne fel egyáltalán?

A hanyag ígéretet annyira veheted biztosra, mint a nőcsábászok által rutinszerűen elejtett fogadkozást, miszerint majd hívnak - vagyis könnyen lehet, hogy ez sem fog soha beteljesülni.

Persze véletlenek is előfordulhatnak, így az is megeshet, hogy komoly szándékú udvarlód egy kellemetlen baleset miatt hagyatkozik a te pénztárcádra a randi során, és valóban szeretne kiengesztelni. Ez esetben valószínűleg nem azzal kecsegtetne, hogy majd visszahív, hanem minimum egy forró csókkal adna garanciát arra, hogy nem bánod meg, hogy ennyire balul sült el a részéről ez az este.

Egy pohár sör helyett pedig illene azt megkérdeznie, hogy melyik a kedvenc éttermed: hiszen legközelebb ide kellene elvinnie, hogy kiengeszteljen. De aki csak félvállról odaveti, hogy majd visszahív, még telefonálni sem fog.

- Nagyon különleges lány vagy, vigyázz magadra!

Ha azt gondolnád, hogy ez a hízelgő búcsú annak a jele, hogy a pasi gondot visel rád, ezért biztosan keresni fog még, sajnos tévedsz. A vigyázz magadra ugyanis a férfiak nyelvén többnyire egyenlő a viszláttal: amennyiben tehát partnered hasonló szavakkal búcsúzik a találkozó végén, az minden bizonnyal örökre szól. Nem arra gondol, hogy a hazaúton netán bajod eshet, hiszen, ha ez aggasztaná, ő maga kísérne el, hogy ne így történjen a dolog.

14 randiszabály, amit ismerned kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Hogy ne legyen olyan egyértelmű a végleges elválás, egy bókkal veszi el a férfi mondandója élét, de jobb, ha nem áltatod magad azzal, hogy ebbe belekapaszkodhatsz, mert arra utal, hogy akar még folytatást.

Legfeljebb azért van ott az a kedveskedés, mert nem akar abban a pillanatban csalódást okozni, amikor még együtt vagytok: megelégszik azzal, ha kétnapnyi feszült telefonszemle után döbbensz rá, hogy ennek a randinak nem lesz folytatása. Ha azonban átlátsz a szitán, elkerülheted a várakozást: búcsúzz el tőle te is, és nézz lelkesebb lovag után!

- Örülök, hogy megismertelek, majd úgyis beszélünk.

Aki ezzel a mondattal búcsúzik tőled, vitán felül a legsumákolósabb pasi. Semmi konkrétat nem ígér ugyanis, hiszen nem említi, hogy szeretne veled még egyszer találkozni, inkább elhúzza az orrod előtt a mézesmadzagot, de úgy, hogy rá ne háruljon felelősség. Könnyen lehet, hogy még ő maga sem tudja pontosan, hogy akar-e tőled valamit, de a szavai alapján az a valószínűbb, hogy nem. Hiszen, ha az első randi nem lelkesíti, akkor miért kapna észbe később, amikor már nem is vagytok együtt?

Jobb, ha ezt követően egyszeri és lezárt dolognak tekinted a találkozásotokat, hiszen a meglebbentett beszélgetés legfeljebb úgy következhet be nagy valószínűséggel, ha véletlenül összefuttok valamikor a jövőben. Ezek után azonban biztos nem könyvelhetsz el egy újabb randit egy napon belül.

Amennyiben tehát az ismerkedés végén partnered hasonlóan homályos szavakkal búcsúzik, jobban teszed, ha nem lesed reménykedve a telefonodat.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

A kétesélyes ígéret ugyanis sokszor felér egy nemmel, és hasonló helyzetben a legritkább esetben keresi elő a számodat a férfi.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük