Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Hány gyermeket vállal? Személyiségtípusa megmondja

Közzétéve: 2010. 06. 30. Írta: Ezoterikus.hu Forrás: Medipress
Értékelés
Mind a nők, mind a férfiak termékenységét személyiségjegyeik is befolyásolják, állítják a Sheffield Egyetem kutatói egy új felmérésükre hivatkozva.
Egy tanulmány szerint, mely a Proceedings of the National Academy of Sciences június 7-i számában jelent meg, minél neurotikusabb egy nő és minél extrovertáltabb egy férfi, annál több utódja születik a magas születési arányú társadalmakban. Kiderült az is, hogy minél neurotikusabb egy anya, annál kisebb BMI-je lesz gyerekének.

A személyiségtípusok manapság a figyelem középpontjában állnak, mind gyakrabban keresik a kapcsolatot közöttük és a termékenység között, vizsgálják, hogy a természetes szelekció hogyan befolyásolja a személyiségjegyeket. A korábbi tanulmányok során nyugati társadalmakat vizsgáltak, ám a jelenleginek az az egyik különlegessége, hogy természetesebb közegben végezték, a természethez közelebb álló népességben, ahol a születési arány még magas.

A kutatók vidéken, az afrikai Szenegál négy falujában gyűjtötték adataikat. A szülők személyiségjegyeinek hatását vizsgálták gyerekek számának és egészségi állapotának függvényében. A szülőket az öt, alapvetőnek gondolt személyiségtípusba sorolták Az átlagnál neurotikusabb nők, akik nyugtalanságra hajlamosak, depressziósak és kedvetlenek 12 százalékkal több gyereket szültek, mint a kevésbé neurotikus nők. A kapcsolat kifejezettebb volt a jobb szociális helyzetben élőknél.

Az anyai neurotizmus és a gyerekek pszichés státusza közötti negatív kapcsolat az sugallja, hogy ez az a tulajdonság, amelyik sokba kerül a családnak. A férfiakat vizsgálva, az extrovertáltabb férfiaknak, akik társaságkedvelőek és kifele fordulóak, 14 százalékkal több utóddal bírtak, mint az introvertáltabb társaik.

A kísérletet Dr. Virpi Lummaa a Sheffield Egyetemről, Dr Alexandra Alvergne Londonból és Markus Jokela a Helsinki Egyetemről vezették. Dr Virpi Lummaa szerint: ”A személyiség a férfiak és nők esetében eltérő módon befolyásolja családjaik nagyságát, a nagycsaládosokat hasonló személyiségjegyek jellemzik. Ha megértjük az egyének utódszámot befolyásoló tulajdonságait, talán közelebb jutunk azokhoz a társadalmi tényezőkhöz is, melyek a világban zajló népesedésváltozásokat magyarázzák."
Forrás: Medipress