HTML

kikvogymuk

ENCIKLOPEDIA MAGYARISZTÁNA - ÍRJA A KÁRPÁTOK DIDEROTJA! MINDEN KEDDEN!

Friss topikok

  • aklubisz: A fan logo szaloncukrokat kibontva egy masik szaloncukor csomagolasa fogad, a fa tulevelei lassan ... (2015.12.30. 15:49) KARÁCSONYI VÁSÁR
  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 19:54) NEMZETI GURU BAJNOKSÁG
  • Viola, a ló: Ezt én is így gondolom. (2011.06.15. 23:42) A ROMKOCSMATÖLTELÉK
  • Holly Goly: @xantis: sztem a főpróbanéző nyugdíjasok se rosszak :)))) (2011.01.29. 14:47) AZ ALTERNATÍV SZÍNÉSZ
  • szellőláb: Dengelengi Boldizsár: A paraszt délben megvan? Alapmű. (2010.12.23. 06:17) A TESZKÓDROID MÚZEUMBAN

RÉZMÜLLER

2009.12.20. 10:33 Szocio Pata (kikvogymukblog)

 

MÜLLERPÉTER:

Ahogy ülök itt a kamera előtt, és csendesen mosolygok legbelül, eszembe jut egy réges-régimódi történet.

RÉZANDRÁS:

Nyomjad, Péter!

MÜLLERPÉTER:

1992. Ingmar Bergman Budapesten, a Madách színházban.

RÉZANDRÁS:

Óóóóltári pasi!

MÜLLERPÉTER:

...Szóval odalép hozzám, feszengve kezet nyújtok, erre ő belenéz a szemembe, megfogja a kezem, aztán nem ereszti el! Fogja, és vonszol gyengéden végig a folyosókon, lépcsőkön! Aztán valahol itt legbelül, hívjuk szívnek, vagy léleknek, vagy csakrának, vagy csak egyszerűen egy bensőnkben rejtőző kicsinyke kapunak, hirtelen megnyílik valami, és Én teljes lényemmel kitárulkozom ennek az univerzális kisugárzású géniusznak! Az érintés ereje! És erről eszembe jut egy gyönyörű tizenharmadik századi naganói haiku a szeretetről...

RÉZANDRÁS:

Bocsánat, de mindez hogy jön ide?

MÜLLERPÉTER:

Hát nem a Pax Tv-n vagyunk?

RÉZANDRÁS:

Hát nem! Az Ekhó tévében, a honfoglalásról kéne beszélgetnünk.

MÜLLERPÉTER:

De hát Bandikám, csillagom, a honfoglalás, a vérszövetség az nem egy sze-re-tet-ak-tus?! A törzsek aktusa! A vér aktusa! Egy kegyelemteljes, áldott, intim pillanat!

RÉZANDRÁS:

Erről azért megkérdezném a morvákat, Péterem!

MÜLLERPÉTER:

Kicsodákat?!

RÉZANDRÁS:

Tótokat! Szlovenszki! Akiket kipateroltunk innen a fehér lóval, ami egyébként úgymond egy 10. századi szittya hackertámadás volt ugyebár!

MÜLLERPÉTER:

Ma valahogy nem tudlak követni, Bandim. Lüktetsz, mint ez az őrült világ. Belédfáradok.

RÉZANDRÁS:

Arról beszélek, hogy ez a „Settling down”, ez valójában egy középkori flash mob, vagy mondok jobbat: egy óóóóóltári nagy filmtoposz. Most gondolj bele, hét kőkkkemény pasi átkel egy szoroson, és eltakarítja a morvákat az útból!  Hát nem ez a western, kéremszépen? Go west! Cary Grant, John Wayne, Clint Eastwod, Tas, Huba, Töhötöm....mekkora pasik, diszkoverek, pájonyírok, igazi new wawe honfoglalók!

MÜLLERPÉTER:

Azért hont foglalni, és spirituális, elkaminói értelemben ha-za-ér-kezni nem ugyanaz! Erről szól egy 8. századi gepida mese. „Megérkeztem, mondja Núr a Forrásnak. Még nem vagy itt, válaszol a Forrás, a szomjad megelőzött.”

RÉZANDRÁS:

Ennyi?

MÜLLERPÉTER:

Ennyi. Elég.

RÉZANDRÁS:

Jójó, de mi a búbánatról szól?

MÜLLERPÉTER:

A Hazaérkezésről. A Befogadásról. A Szeretetről. De úgy látom, itt az idő, hogy tisztázzuk a nézők előtt is, hogy mi különbség a „Filia” az „Erosz” és az „Agapé” között.

RÉZANDRÁS:

Hát a filia az olyan perverz dolognak tűnik, pedo, geronto, nekro, az agapé az talán lájtosabb, az erosz pedig konkrétan dugást jelent, nem?

MÜLLERPÉTER:

Ez primitív volt, Bandi! Ma valahogy elvesztettük Egymás Fonalát.

RÉZANDRÁS:

Megjegyzem, nem én kezdtem ezt az Erosz-cuccot boncolgatni, ami egyébként szó se róla, egy óóóóltári adekvát előképe az egész honfoglalásnak, mint középkori médiatörténeti eseménynek, amivel kapcsolatban idézném itt a hetvenes évek oldszkúl hardkorjának legfényesebb klasszikusát, a námberván orális ópuszt, a Mélytorok kettőt, amely a maga keresetlen módján az emberi kapcsolatok mélységét taglalja, szóval hogy nem mindegy, hogy ki van a fasz végén: Árpád vezér vagy a morvák ugyebár.

MÜLLERPÉTER:

De én nem faszról szeretnék beszélni, hanem a Szeretetről!

RÉZANDRÁS:

...Na és akkor itt van az unoka, ez a Vajk gyerek, aki a maga módján szintén egy óóóóltári pasi, egy gótikus médiacézár, egy 11. századi Berlusconi. Mert azt világosan látni kell, hogy ez a templomépítős project, hogy tízfalunként, az már egy komoly médiatörténeti esemény, a magyar tömegkommunikáció prológusa. És még hol vagyunk a Gutenberg-galaxistól!

MÜLLERPÉTER:

Nem szívlelem én ezt a szót: tömmegkommunikáció. Tömegkommunikálni annyi, mint manipulálni. Manipulálni annyi, mint birtokolni. Önzés. Pedig „A szeretet nem keresi a maga javát” – mondja Szent Pált, vagy ahogy Ökcüg, a szegény kurtizánlány mondja a 6. századi szuffita mesében, „Mindig mást és mást szeretek”.

RÉZANDRÁS:

Nem a Neoton Éva énekli?!

MÜLLERPÉTER:

Nem mindegy, ki énekli?! Hogy van pofád oktatni engem? Egy Tanítót? És hogy jönnek ezek az emberek, hogy lökdössenek?! Mi ez a káosz, Bandikám?

RÉZANDRÁS:

Relax, már nem vagyunk adásban! Elkezdődött a Pörzsölő!

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikvogymuk.blog.hu/api/trackback/id/tr51610494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crouch 2009.12.20. 19:42:56

Nagyon király, Müller Péternek meg az arcába léphetne valaki végre.

caligne 2010.01.05. 12:25:23

@Crouch: Egy csókkal.
Akkor már valaki, ha senkikből is indulatot vált ki.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.01.11. 19:18:20

vajon most a szopott fasz melyik végén volt müller?

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2010.01.18. 21:41:48

ez egy kiszabottjóposzt! kiroá
süti beállítások módosítása