Boka súlyok használata - Hasznos vagy káros?

szerző: Cs. K., fordító - WEBBeteg
megjelent:

Vajon a boka súlyok használatával hatásosabb-e a szokásos rutin gyaloglás? Hogyan használjuk a súlyokat, ha ezek mellett döntünk?

Miért jó a kerékpározás?
A kardiovaszkuláris hatások mellett a kerékpározás több más jótékony hatást is közvetít.
Miért is jó a kerékpározás?

Egy jól megtervezett fitness program nem csak aerob, de erősítő gyakorlatokat is tartalmaz – ám a gyaloglás alatti boka súlyok használatát jobb elfelejteni, mivel megváltoztathatják a normális testtartást, egyensúlyvesztést és abból adódó sérülést okozhatnak.

Amennyiben hatékonyabban szeretné végezni a gyalogló edzésprogramot, felejtse el a bokasúlyokat, és figyeljen a tempóra. Ha jól edzett állapotban van, az élénk sétába beilleszthet rövid kocogó periódusokat.

Izomláz ellen
A manapság egyre népszerűbb fitnesz terjedésével joggal kérdezhetjük, hogy vajon nem ártunk-e szervezetünknek az izomlázat okozó erőteljes fizikai terheléssel. Mi áll a kellemetlen tünetcsoport hátterében?
Az izomláz - pihentessük vagy dolgozzunk rá?

Ha kevésbé fitt, váltakozva alkalmazzon lassú és élénk tempójú gyaloglást. Például gyorsíthat bizonyos fák vagy egyéb tereptárgyak között.

Amennyiben erősítő gyakorlatokat szeretne beilleszteni az edzésprogramjába, számos lehetőség áll a rendelkezésére. Látogasson el egy edzőterembe, ahol megfelelő súlyokkal és gépekkel erősítheti az izmait. Ha otthon edz, szerezzen be egy pár kisméretű súlyzót, vagy elasztikus nyútószalagot. Ez utóbbi különféle erősségben kapható, melyekből edzettségi szintjének és testsúlyának megfelelően választhat. Kar láb és hasizom erősítésére egyaránt alkalmasak.

(WEBBeteg - Cs.K. fordító, Forrás:mayoclinic; lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző
WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitneszedző
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitness edző
WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitneszedző
WEBBeteg - Lukács Zita, személyi edző, Ózon Wellness
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.