Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Szabadulj meg a negatív energiáktól!

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Mutasd a CV-d, megmondjuk felvesznek-e!

Közzétéve: 2010. 03. 25. Írta: Zsófi & Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Az önéletrajz az egyik legfontosabb dokumentum, melyet valaha is meg kell alkotnod az életedben. Mégis, a legtöbb ember kevesebb, mint egy órát szán önéletrajza elkészítésére!
Vajon az ő leírásuk is elégségesnek tűnik majd mások szemében? Meg lehet írni sok év szorgos munkáját egyetlen, összekapkodott órában, vagy csak egy silány képet tudunk magunkról majd festeni? Tippjeink segítenek eldönteni, hogy elég időt szántál-e egy igényes önéletrajzra!

1. Szemléld teljesen kívülállóként az önéletrajzodat!

Gondold át egy percre! Ezt a dokumentumot hamarosan egy tökéletesen idegen ember kezébe adod majd és reméled, hogy ő segít megváltoztatni életedet egy pillanat alatt. Természetes, hogy te tudod, mit akartál leírni, de vajon ők is értik majd?

A legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy elfelejtik összegezni a személyiségük erősségeit, mivel azt gondolják, hogy a másik majd valahogy kiszűri a sorok közül. Ez nagyon téves felfogás! Add nyugodtan egy őszinte közelálló kezébe próbaként az önéletrajzodat és kérdezd meg, hogy milyen képet ad rólad számára!

2. Oszd fel!

Az önéletrajz minden egyes új bekezdését emeld ki és vizsgáld meg őket egyenként is, ne csak összességükben! Emlékezz rá, hogy minden egyes sor lényeges egy ember számára, aki nem ismer téged, számára minden új, vagyis nyugodtan légy precíz és részletező!

Igen hasznos tipp lehet, ha minden szakaszt külön-külön írsz meg! Ha mindenáron be akarod fejezni gyorsan az egész önéletrajzot, legalább ne ugrálj a bekezdések között, mert az kuszaságot eredményezhet a folyamatosságban!

3. Neked tetszik, amit írtál?

Miután végigolvastad az önéletrajzodat, elmondhatod, hogy tetszett, amit láttál? Az a személy, akit leírtál, egyezik azzal a jelölttel, akit ideális esetben kerestek a hirdetésben?
Mit felejtettél el? Mi az, ami hiányozhat ebből az emberből a vizsgáló számára? Vagy mi az, ami túlzásnak hat?

4. Összegzés

Ne gondold, hogy egy összetákolt önéletrajzzal esélyed lehet a többi pályázó közt! Nagyon fontos ugyanis, hogy jó munkád legyen, mely kiegészít téged és nem nyomja el a magánéletedet! Ha megtaláltad az álommunkád hirdetését, akkor szánj te is időt egy hasonlóan figyelemfelkeltő önéletrajz megírására!

Mikor dobják szemétbe életrajzod olvasás nélkül? Nem titok, hogy a komoly kiválasztási tapasztalattal rendelkező személyzeti szakemberek gyakorlatilag első ránézésre (nem olvasásra!) kiszűrik azokat az életrajzokat, amelyek bizonytalanságot rejtenek, így kétséges, hogy megéri-e időt szánni a személyesen találkozóra.

-    tagolatlan vagy épp túl cifra
-    ömlesztett szövegű
-    látványosan pontatlan vagy link adatokat tartalmaz
-    rossz minőségű fotó
-    munkatapasztalat nincs felsorolva (pályakezdők kivételével) - szűkszavú tapasztalatismertetés
-    hiányoznak adatok, évek
-    stb…

Utoljára, de nem utolsó sorban: néha a kevesebb több!
Forrás: Ezoterikus.hu