hírességek
#Betegségek

A sztárok őrült egészségügyi praktikái

2010.02.18.
3 perces olvasási idő

A gazdag hollywoodi hírességek bizarr kúrákat, és alternatív kezelési módokat használnak Gwyneth Paltrowtól Uma Thurmanig. Az izgalmastól, a furcsán át, az egyszerű hülyeségig, néhányan kipróbálnak majdnem mindent, hogy meggyógyítsák fájó testrészeiket és a hírességek a leglátványosabb használói a korántsem átlagos megoldásoknak.

Számtalan híresség fejlesztett ki egyedülálló egészségmegőrző praktikákat.

Gwyneth Paltrow

Chinese Cupping (kínai köpölyözés)
A sztárok őrült egészségügyi praktikáiAz alternatív gyógyászat általában úgy írható le, hogy az, ami nem része a standard gyógyításnak, és amit nem tanítanak az egészségügyi főiskolákon, egyetemeken.

Azok, akik nem csupán az átlag orvosi kezelésekre támaszkodnak, alternatív gyógymódok özönéből választhatnak, elkóborolva a nagyon is gyakori, kórházban gyakorolt kezelésektől, azokhoz, melyek sokkal homályosabbak, bizonytalanabbak.

Néhánynak hosszú, és gazdag története van, mint tradicionális gyógykezelés, ilyen például a homeopátia vagy az ayurveda (indiai alternatív gyógymód, szanszkritul az „élet tudománya). Mások, mint a csontkovácsolás széles körben alkalmazottak, és vizsgáltak. A kutatások azt mutatják, hogy ezeknek a kezelési eljárások lehetnek pozitív, sőt gyógyító hatásuk, azok számára, akik kipróbálják őket.

Az alternatív gyógyászat néhány formája, hitelességet nyert, olyan szintig, hogy sok vezető vagy akadémikus intézmény és kórház elkötelezte magát a kiegészítő vagy alternatív gyógymódhoz.

De más kezelések kisebb valószínűséggel mennek át az egészségügyi mustrán. Azoknak a terápiák és kezelések hatásai, amik az energiákkal működnek, és a kedved vagy mentális állapotod megváltoztatására hivatottak nehéz meghatározni a mennyiségét. Senki nem tudja bizonyítani, hogy egy drágakőből készült nyaklánc nem növeli-e a viselő energiáját, és a jó közérzetét, amit a drágakő terápia jelent, sem azt, hogy lenne-e tudományos mód bármilyen hasonló érzés megmérésére.

Ezeket a módszereket nehéz klinikailag tanulmányozni, tehát senki sem lehet benne 100%-ig biztos, hogy működnek. Másrészt, senki nem mondhatja teljes bizonyossággal, hogy nem használnak. és így, egy alternatív gyógymódot kereső magára marad a mantrával: Ha jó érzéssel tölt el, akkor az jó.
Talán ebben rejlik a gyógyító erő.

Michael Flatley

Michael FlatleyCsakrarendszer
Az utóbbi néhány évben Michael Flately nem uralhatta a táncparkettet egy „különös vírus” miatt, ami arra kényszerítette, hogy törölje a „Celtic Tiger” (kelta tigris) elnevezésű 2006-os turnéját.

De a kelta táncos és koreográfus a csakrarendszerben megtalálni vélte a gyógymódot, ami egy olyan kezelés, amely az ún. bio-energiát használja föl, „a hálózat ami minden valóságot egyesít” és az életerő energiájának helyreállításával működik az egész testen keresztül.

Flatley az Ír Független újságnak azt nyilatkozta, hogy Michael O'Doherty, a csakrarendszer alapítóinak egyike kezelte őt, és hogy újra közel áll a 100%-os fittséghez.

Christy Turlington

Ayurveda
Azoknak, akik állandóan a nyilvánosság előtt vannak, az életükben az egyensúly határozottan és túlzottan is képes felborulni. Sok híresség, mint Madonna, Goldie Hawn és Cherie Blair az alternatív keleti gyógyászathoz (mint az Christy Turlingtonayurveda) fordulnak, hogy megtalálják az egyensúlyt.

A szupermodell Christy Turlington az egyik legelkötelezettebb és leginkább ennek hangot adó ayurveda hívő, ami egy tradicionális gyógyító módszer, amely Indiából származik.

"A jógagyakorlataim során elmerültem az ayurvedában is, ami egy testvérfilozófia, és olyan dologokat jelent, ami általában jobb nekem" - nyilatkozta a modell. Az ayurveda egy nagyon összetett tudomány, ami 5000 éves. Mindannyiunknak 3 dósája van és a természet mind az öt eleme mindenkiben megtalálható különböző mértékben, ami egyedülállóvá tesz mindannyiunkat.

Az egyensúly ezek között az elemek és a három dósa között (a biológiai energia 3 formája) fontos az egészséghez és boldogsághoz, a támogatók szerint. Az ayurveda fontos helyet foglal a mozgásban is, a jógában és meditációban.
Turlington szintén az egyik létrehozója egy ayurvediás bőrápolással foglalkozó cégnek, a Sundari-nak, ami szanszkritul a gyönyörű nőt jelenti.

Uma Thurman

Uma ThurmanDrágakő terápia
Egy buddhista mitológiából származó névvel, Uma Thurmannek, nem kellene, hogy gondja legyen a nyugalommal, higgadtsággal, de az Oscarra-jelölt színésznő néhány más tippet is használ, hogy összeszedett legyen.

Thurman azoknak a Hollywoodi nagyágyúknak az egyike, aki drágakő terápiát használ. A hívők azt mondják, hogy bizonyos drágakövek speciális energiákat sugároznak, amik befolyásolhatják a kedvet és a közérzetet.

Thurman karneol (vöröses színű ásvány) nyakláncot visel az életerősség és a boldogság érdekében egy 2004-ben megjelent újságcikk szerint.

forrás: abcnews