Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Szabadulj meg a negatív energiáktól!

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

6 ok, amiért fáj a szeretkezés!

Közzétéve: 2009. 11. 09. Írta: Erdei Ella Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Szeretkezés alatt sok minden okozhat fájdalmat, azonban maga a jelenség semmiképpen sem elhanyagolandó és banálisnak sem nevezném. Hiba, ha ezt tesszük...
Segítünk átgondolni, mi okozhatja a problémát, de a kezeléséhez mindenképpen kérj szakorvosi, orvosi segítséget.

Hüvelyi fertőzés    

Egyes hüvelyfertőzések, azokat okozó gombák, a Trichomonas különösebb tünetek nélkül lappang szervezetünkben. Nemi érintkezés alatt, a hímvessző, mondjuk így: kidörzsöli a hüvely nyálkahártyáját és szúró, égő, kellemetlen és fájdalmas érzést kelt a nőben.
A másik, hasonló tüneteket okozó fertőzés a nemi szervek herpesze.

Hüvelyi irritáció

Sok termék tartalmaz a hüvely nyálkahártyáját izgató szereket, amik végül hüvelyi irritációt okozhatnak, ami szeretkezés alatt kényelmetlenség érzetet vagy fájdalmat okoz.

- Különböző fogamzásgátló habok, krémek vagy zselék
- Allergiás reakció óvszerre
- Intim dezodorok
- Illatosított egészségügyi termékek
- Illatosított szappanok, tusfürdők, fürdőhab, illóolajok, fürdősók
- Öblítőszer, mely a fehérneműn maradt
- Túlzásba vitt hüvelyi irrigálás

Hüvelyszárazság

A hüvely szárazsága gyakran okoz fájdalmas közösülést. Normális hüvelyi váladéka minden nőnek van, ugyanakkor bizonyos időszakokban a hüvely száraz lehet, és ez fájdalmassá teszi behatolást. A hüvely síkosságának hiányát több okra vezethetjük vissza:

- A behatolás kellő izgalmi állapot elérése nélkül történik meg.
- A szexuális tapasztalat hiánya miatt ideges vagy feszült állapot lassítja az erotikus ingerre adott válaszreakció megjelenését (érvényes ez az új kapcsolatot kezdőkre, vagy a ritkán szeretkezőkre is).
- Egyes óvszerek, bár tartalmaznak kenőanyagot, mégsem síkosítanak olyan mértékben, ahogyan az a legtöbb nő számára elég lenne az egész szeretkezés során.
Itt jegyezzünk meg valamit, óvszert és vazelint együtt soha ne alkalmazzunk, csak többet ártunk vele, mint használnák. Egyrészt a gumi anyagát károsítja, másrészt irritálja a nyálkahártyát, ezzel fertőzéseknek nyitjuk meg az utat. Remek vizes alapú síkosítók kaphatók, köztük olcsóbbak (fehér tubusban rózsaszín felirat, B-vel kezdődik a neve, a gyógyszerész tudni fogja, illetve a nagy óvszergyártó cég szerelmi játékra hívó reklámját ontja újság, tv és internet, a termékeik valóban remekek, bár drágábbak).
- Klimax alatt a hormonális egyensúly felborul, csakúgy, mint a szülést követő (változó hosszúságú) időszakban. A csökkent mértékű ösztrogénszintet lehet ugyan pótolni hormontablettákkal, azonban tanácsos saját egészségünk védelmében a fentebb említett módszerek közül választani egyet.

Vaginizmus

Időnként előfordul, ha az ember lánya feszült és képtelen magát elengedni, hogy a behatolás különösebb ok nélkül is fájdalmas, vagy lehetetlen. Ekkor villámgyorsan érdemes átgondolni, hogy van-e értelme erőltetni a szexet, vagy inkább pihenni, romantikázni van kedved, vagy egyáltalán nem kívánod a szexet (mert az is előfordulhat).
Kicsit hosszabb előjáték segíthet, ha a fentieken átlendültél, ha mégsem, érdemes felkeresni egy nőgyógyászt, negatív lelet és további sikertelen próbálkozások esetén pedig egy terapeutát.
Olykor olyan erős és kellemetlen lehet a vaginizmus, hogy a tampon felhelyezése is problémát okoz. Ezt is lehet orvosolni, csak szakembert kell hozzá felkeresni és nem magányosan keseregni otthon.

A csikló fájdalma

A csikló a női nemi szervek legérzékenyebb része. Lágy érintése, másoknak erőteljesebb dörzsölése is kellemes, azonban vannak hölgyek, akik bármilyen módon érnek hozzájuk, fájdalmat éreznek. A csikló fájdalmát is több dolog okozhatja, egyik a rossz módszerrel végzett tisztálkodás, másik a kisugárzó fájdalom, mely komoly kismedencei gyulladásra utalhat. A diagnózis felállítása orvosi feladat, ha ezt tapasztalod, azonnal keresd fel nőorvosodat.

Medencefájdalom

Időnként előfordul, hogy a mély behatolás során a falra tudnál mászni? Ezt a fájdalmat is sok minden okozhatja:

-  A méhedet tartó szalagok fájdalmas feszülését, gyulladását okozhatja megelőző szülési sérülés, abortusz, erőszakos közösülés vagy hirtelen behatolás.
- Kismedence gyulladásos állapota.
- Endometriózis.
- Ciszták a petefészekben.
- Méh daganatos betegségei.

Ne feledd, a szeretkezés alatt érzett fájdalom soha nem természetes. Első alkalommal sem kellene feltétlenül annak lennie, ha egyébként minden körülmény biztosított, mindketten egészségesek és szerelmesek vagytok, tökéletesen készen az egyesülésre.
Forrás: Ezoterikus.hu