Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Szabadulj meg a negatív energiáktól!

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

A szexuális anorexia 8+9 egyértelmű jele!

Közzétéve: 2009. 10. 27. Írta: Erdei Ella Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Tévesen azt gondolják, hogy az alacsony szexuális késztetés, vagy hogy a szexuális anorexiás megfosztja magát a nemi örömtől. Egyik feltevés sem helyes.
A Szexuális anorexiával foglalkozó könyvében Peter Harnes kifejti, hogy az ezen állapottól szenvedőt gyermekkorában zaklatták, molesztálásnak volt kitéve, melynek következményeként a szexualitást kerüli, bármennyire is szeretné, a libidóját képtelen működésbe hozni, vagy csak nagy nehézségek árán sikerül.
Vágyukat egyszerűen a szőnyeg alá söpörték, ami miatt későbbi partnerük értetlenül viselkedik, a szeretetlenségnek tudja be és megszakad a kapcsolat, mielőtt valóban kibontakozhatott volna.

A jellemző jelek, melyeket tapasztal életében egy szexuális anorexiás:

1. Bármely szexuális cselekménnyel szembeni erős ellenállás
2. Elkerülő mechanizmusokat alkalmaz, bár tudja, hogy ez kapcsolata, házassága megromlásához fog vezetni, de képtelen ellene tenni
3. Hosszú időn keresztül kerüli a szexuális érintkezést, igyekszik nem felhívni magára a figyelmet
4. Merev elzárkózás a szexualitástól
5. Elkerülő magatartással a mély érzelmekkel járó, vagy fájdalmasabb élmények semmibe vétele, elfojtása
6. Extrém fokú szégyenérzet, önnön testének, szexuális megnyilvánulásainak, tapasztalatainak szégyellése
7. Kínosan kerüli a szexuális érintkezést, ez már a normális életvitelében is akadályozza
8. Aktív szexuális szakaszt alacsonyabb szexuális szakasz követ


Hallgat a közvélemény erről a problémáról, pedig egyaránt érintve van benne férfi és nő. A szexuális anorexiások nem mernek beszélni az őket érintő problémáról, mert félnek az előítéletektől, a negatív beskatulyázástól, mert a nagyfokú libidó és a szexualitás szabadsága túlságosan felértékelődött napjainkban.

Legfontosabb a megelőzés, a kisgyermekeket nem szabad kitenni számukra feldolgozhatatlan, traumatikus élményt nyújtó képek, műsorok, filmjelenetek megtekintésének. Szavaik sincsenek rá, félelmeik pedig az éj sötétjében, lopva fognak rájuk törni.
Minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy pedofil cselekmények áldozataivá váljanak, mert a pillanatnyilag okozott traumán, sérüléseken túl a lelki sebek egy életre szólhatnak szakértő terápiája nélkül.
Felnőttkorban nagyon sok, traumát túlélő válik akár szexuális anorexiássá, akár szexfüggővé, vagy szexuálisan, partnertől függővé.

Nem feltétlenül kell ennek a defektusnak a kialakulásához pedofília áldozataként felnőnie, másként is kialakulhat.
A legnagyobb probléma nem a szex megléte, vagy annak hiánya, hanem az életük feletti irányítás elvesztése, az átélt sokk hatására ebbe a köpenybe burkolózva védik magukat a további szexuális bántásoktól, lelki sebektől.
A felmérések szerint sok szexanorexiás merev, tekintélyelvű családból származik, szeretet nem vagy nehezen mutattak ki irányába a szülők, és olyan elvárásoknak kellett megfelelniük, amire sem értelmileg, sem pszichikailag nem voltak még érettek. Magukba zárva, a saját világukban elmerülve élték le gyermekkorukat, nem volt meg a biztonságos, támogató szülői háttér.
Ettől alapvetően rossznak, a szeretetre méltatlannak hiszik magukat, úgy gondolják, ha kiderülnének gondolataik, senki nem állna velük szóba, senki nem szeretné őket. Ettől a nagyfokú magánytól a világot tévesen veszélyesnek ítélik meg, és úgy gondolják, hogy a függőség mögé elrejthetik a szükségleteiket.

Sok ilyen traumákat átélt nő és férfi úgy véli, hogy valószínűleg a saját neméhez vonzódik, azért nem tud kellőképpen aktív lenni az ellenkező nemű partnerrel, és ál-homoszexuálisként kapcsolatot létesít saját nemével, mely szükségszerűen ismét csak csalódáshoz vezet. Azonban inkább elviselik a rosszalló megjegyzéseket, a megbélyegzést vagy a kiközösítést amiatt, hogy magukat homoszexuálisnak állítják be, mint hogy azért vállalják a felelősséget, mert nem képesek testüket ellazítani, a libidót felpörgetve az orgazmusig eljutni.
Valahová tartozni kell, ez ad biztonságot, azonban ez túl nagy ár, ha van más megoldás is.


Honnan ismerheted fel, ha jelenleg szexuális anorexiától szenvedsz?

Az állításokra felelj igennel, vagy nemmel.

1. Nem tudod partnerednek kifejezni szeretetedet.
2. Nem dicséred, nem ismered el társad képességeit.
3. Képtelen vagy beszélni megfogalmazhatatlan haragodról.
4. A folyamatos, vagy alaptalan kritikától lelkileg elszigeteltté válsz.
5. Nem fekszel le a partnereddel.
6. Vonakodsz összebújni, tehetetlennek érzed magad, partnered nem ért meg.
7. Túlságosan elfoglalttá teszed magad, hogy ne kelljen időt szakítanod a kapcsolatodra.
8. A párodat hibáztatod a szexuális problémáidért.
9. Pénzen vásárolsz magadnak szerelmet.

Ha a fentiekre 4 alatt volt az igenek száma, te, vagy szerelmed valószínűleg nem küzdötök szexuális anorexiával.
Viszont, ha 5 fölött volt az igen válaszok száma, akkor te, vagy partnered ennek a problémának a szenvedő alanyai vagytok.
Forrás: Ezoterikus.hu