Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Mely mértani alakzat jellemez? Olyan vagy!

Közzétéve: 2009. 10. 12. Írta: Szilvi Forrás: Elixír magazin (freespirit.hu)
Értékelés
A kör, a négyzet, a háromszög, a téglalap mind ősi szimbólumok, amelyek azonban arra is alkalmasak, hogy rámutassanak legfőbb jellemvonásainkra.
Az ősi szimbólumuk minden korban foglalkoztatták az embereket. A négyzet a földi dolgokat, a háromszög az isteni önvalónkat jelképezi, míg a körben egyszerre jelenik meg a minden és a semmi. Ha ceruzával vagy golyóstollal papírlapra egy négyzetet, egy háromszöget, egy téglalapot, egy kört és egy hullámos vonalat rajzolunk, és néhány percig koncentrálunk az alakzatokra, jellemünkről is képet kaphatunk. Döntsük el tehát, hogy az alakzatok közül melyik a leginkább vonzó a számunkra, aztán olvassuk el a kiválasztott alakzathoz fűződő értelmezést, és máris megtudhatunk valamit jellemünkről.

A négyzet

A négyzet a szívósság, az állhatatosság jelképe. A négyzet típusú egyén minden ismeretét rendszerezi, hiszen szerinte mindennek a rend a lelke. Nehezen barátkozik, szenvedélyes gyűjtő, szorgalmasan dolgozik, tevékenykedik mindennapjaiban. Általában hűséges típus. Negatív vonása lehet a lustaság.

A háromszög

Aki a háromszöget választja, arról elmondható, hogy született vezető, rendkívül erős egyéniség, céltudatos, becsvágyó, kitartó, kreatív személyiség. Negatív vonása az intrikára, cselszövésre való hajlama.

Hullámos vonal

A hullámos vonalat választó személy szellemes, a társaság humoristája, aki ki akár művészi alkotásokon keresztül is ki tudja fejezni önmagát. Kapcsolata lehet a szellemvilággal, hiszen sokszor előre megérez bizonyos eseményeket, vagy megálmodja azokat. Negatívuma, hogy nem használja kiváló intuíciós képességét.

A téglalap

A téglalap típusú ember többnyire kíváncsi a világra, egész életében fűti a tudásvágya, bátor, elébe megy a kihívásoknak. Néha képes megvalósítani különleges ötleteit. Negatív vonása lehet azonban a következetlenség, a kiszámíthatatlanság, a lobbanékonyság, a túlzott hév.

A kör

Aki a kört választja, az legtöbbször a társaság vagyis a kör középpontjába szeretne kerülni, fontos számára, hogy környezete körülrajongja, kiváló beszédkészséggel rendelkezik, ha akar, igazán együtt érző tud lenni. Negatívuma, hogy túl engedékeny, és sokszor határozatlan.

Forrás: Elixír magazin (freespirit.hu)