Tetszett a cikk?

Évszázadokon át még csak neve sem volt az átlagostól eltérő erotikus vágyaknak és megbélyegezték a mára már teljesen elfogadott örömöket is. Mostanra tudósok serege foglalkozik a különböző filiákkal és izmusokkal, amelyek sokszor valóban betegséget is jelentenek – de minimum megvalósíthatatlanok.

Számos író állhatatos ismeretterjesztő munkásságának köszönhetően egyre tájékozattabbak lehetünk embertársaink szexuális ízlésével kapcsolatban. Az egyik első ilyen irodalmár maga de Sade márki volt, akiról aztán hálából el is nevezték az egyik furcsa erotikus vágyat, a szadizmus mára már szinte elcsépeltté vált, a mazochizmussal egyetemben. Maradt azonban jónéhány más, még a politikai korrektség világában is kórosnak nevezhető elképzelés, a cracked.com összegyűjtött öt olyat, amely talán a legkényelmetlenebb és legképtelenebb. 

Vorarefília
Bár az idegen szót valószínűleg kevesen ismerik, maga a perverzió viszont bejárta a világot – Hannibal Lecternek köszönhetően. Aki vorarefíliában szenved, az mások megevésére vágyik, vagy arra, hogy őt egyék meg, egyik sem egyszerű dolog, úgyhogy nem lehet könnyű dolga az illetőnek, de talán egy jó terapeuta segíthet rajta. De persze, ha maga a megvalósítás tiltott és veszélyes is, az internet világában azért legalább vizuális megoldásokat lehet találni. A természetesen beállított képeken megsütöttnek látszó emberek szerepelnek szépen feldíszítve az elképzelt étkezéshez, bátrabbak körülnézhetnek a Muki konyhája weboldalon, de csak a saját felelősségükre. 

Spektrofília
Még a kannibalistáknál is nehezebb dolga van azoknak, akik a szellemekkel való szexben gondolják megtalálni a kielégülést. A spektrofíliához nyilván hinni kell a paranormális jelenségekben, ellenkező esetben még kisebb a vágyak megvalósulásának lehetősége. De aki meg van róla győződve, hogy szellemek léteznek, annak  egyértelmű, hogy a túlvilági lényeknek szexuális életük is van. Egy ilyen típusú párkapcsolatokkal foglalkozó weboldalon, mert természetesen miért pont a spektrofíliásoknak ne lenne saját honlapjuk, egy médium például arról számolt be, hogy egy temetőben orális élményekben részesítette egy szellem – még csak le sem kellett hozzá vetkőznie. Tulajdonképpen ez nem is olyan kényelmetlen, de még egyszerűbb lenne, ha ehhez nem kéne egy temetőbe menni. 

Technoszexualizmus
A fetisizmusok egy része tökéletesen elfogadottá vált már, legalábbis az olyan egyszerű esetek, mint lábfetisiszták, nekik aztán tényleg komoly webes közösségük van. A modern időkhöz azonban új fétis dukál és talán George Lucas is hatással is volt néhány fogékony elme vágyaira. A Csillagok háborúja aranyszínű robotja, C-3PO végül is elég férfias jelenség volt, de a Startrek Dataja már valószínűleg túl emberi lehet. A robotokkal való szexet aránylag könnyű színlelni, hiszen elég hozzá egy rendkívül kényelmetlen bádogjelmez, persze csak az egyik fél számára ajánlott, különben tényleg nehezen kerülnek közel egymáshoz. Egészen véletlenül létezik olyan weboldal is, ahol a regisztráltak egy része azt állítja magáról, hogy ők robotok, de mi nehezen tudunk hinni nekik.  Viszont David Levy, brit kutató szerint, aki komolynak látszó könyvet írt Szerelem és szex robotokkal címmel, hamarosan nem is lesz ez olyan kényelmetlen.

Mechanofília
Mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki szinte imádja az autóját, de azért még a legelvetemültebbek sem szeretnek bele tényleg egy kocsiba. Csak ha mechanofíliások, mert akkor kifejezetten gerjednek egy szép karosszéria láttán. A szex egy autóval akár meg is valósítható, bár igen kérdéses, hogyan hálják el az első éjszakát, ismerve egy gépjármű fizikai adottságait. Vajon a mechanofíliások számára vannak hím és nőstény autók vagy uniszex a kínálat?

Makrofília
A mindennapi életben furcsának találjuk, amikor túlságosan nagy a magasság különbség egy pár két tagja között, de akadnak, akik ennél jóval tovább mennek, egyenesen mesebeli lényekhez, az óriásokhoz vonzódnak. A makrofíliások számára valószínűleg egy álom vált valóra, amikor az Elátkozott Ella című mesefilmben a kobold összejött a Heidi Klum által játszott óriáslánnyal, de a Burger King is rájátszott már erre a perverzióra, még ha nem is feltétlenül szándékosan. 

Tóth Krisztina és Bartis Attila könyve is felkerült egy rangos irodalmi díj dobogójára

Tóth Krisztina és Bartis Attila könyve is felkerült egy rangos irodalmi díj dobogójára

Ilyen még nem volt: egyszerre ültettek be egy emberbe sertésvesét és szívpumpát

Ilyen még nem volt: egyszerre ültettek be egy emberbe sertésvesét és szívpumpát

A Skodánál picit elgurultak a gyógyszerek, 1088 lóerős a legfrissebb autójuk

A Skodánál picit elgurultak a gyógyszerek, 1088 lóerős a legfrissebb autójuk

Újabb nagy név a Szigeten: fellép Kylie Minogue

Újabb nagy név a Szigeten: fellép Kylie Minogue