Padlizsánkoszorú paradicsommártással

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 kg padlizsán
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 8 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • tengeri só#A forma kikenéséhez vaj#A tetejére
  • paradicsom
  • petrezselyem

Elkészítés:

A padlizsánokat meghámozzuk, felkockázzuk, sóval meghintjük és 45 percig állni hagyjuk. Leöntjük róluk a nedvességet, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk és az olajban pirosra sütjük. Simára turmixoljuk, a felvert tojással összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Kivajazott koszorúformába simítjuk és közepesen meleg sütőben készre sütjük. A formából tálra borítjuk, paradicsomkockákkal és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Paradicsommártással kínáljuk.

Hasonló receptek

Mandulás pisztráng

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombafejek juhtúróval töltve

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: