Almaboros puncs
Hozzávalók:
- 1 liter almabor
- 4 dkg fahéjas cukorszirup
- 6 szegfűszeg
- 2 darabka fahéj
- csipetnyi szerecsendió (reszelt)
- csipetnyi őrölt gyömbér
- 2 narancs
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almabort a sziruppal, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a szerecsendióval és a gyömbérrel megmelegítjük. Hozzáadjuk a meghámozott és gerezdekre szedett citromot és narancsot. Újra tűzre tesszük és felforraljuk. Leszűrjük és tűzálló csészékbe töltjük.
Hasonló receptek
Ananászital
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Narancslikőr
Ital, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Bioital
Ital, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes