Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Szabadulj meg a negatív energiáktól!

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Mi a hatodik érzék? Most megtudod! I. rész

Közzétéve: 2009. 07. 23. Írta: Erdei-Gulyás Gabriella Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
A hatodik érzék: kifinomult észlelés. Képességünket jelenti arra, hogy észleljük a finom dimenziót, az angyalok láthatatlan világát, szellemeket, mennyországot...
...továbbá képessé tesz rá, hogy megértsük a rejtett okokat és hatáskapcsolatokat olyan esemény mögött, melyek messze túlmutatnak a megérthető és felfogható világon. Természetfölötti érzékelés (ESP), látnoki képesség, előérzet, megérzés mind szinonimája a hatodik érzéknek.

Hogyan érthetjük meg a látatlan világot és észlelhetjük?

Ha körülnézünk, észleljük a tárgyiasult, látható világot az öt testi érzékszervünkön keresztül (illatok, ízek, látvány, érintés és hang), az elménkben tudatosulnak érzéseink és képesek vagyunk döntéshozatalra, miután összegeztük a bejövő információkat. Amikor ehhez az öt érzékelési módhoz hozzá vesszük, hogy vannak sejtéseink, megérzéseink, melyeket hatodik érzék névre kereszteltek, hajlamosak vagyunk egyfajta lelki tapasztalatként értékelni.

Nézzük mindezt egy kísérleti példán keresztül. Egy hölggyel rózsacsokrot szagoltattak meg. A rózsaillat a szaglás érzékét igénybe vevő tapasztalaton keresztül tudatosul benne. A csokor egy határozott forrása volt a tapasztalatszerzésnek. Példánkban megfigyelünk egy másik hölgyet, aki a reggeli kávéját merengve issza az asztal mellett, miközben a kertjét nézi. Kora reggel van, tűnődik az előtte álló munkanap feladatain. Hirtelen és látszólag minden ok nélkül a szantálfa illatát érzi nagyon erősen, erősebben, mint magát a kávét. Kezdetben nem tudja hová tenni az élményt, elhessegeti magától. Ám az illat követi őt munkahelyére, jelen van vele egész nap. Kollégáit megkérdezve senki más nem érzi az illatot, egyedül csak ő. Lelki tapasztalat volt számára az illat felbukkanása, mely egy másik dimenzióból eredeztethető és a szaglás érzékszervén keresztül jutott el hozzá. Ez is egy hatodik érzék tapasztalat volt, melynek értelmét elemzés után megfejtheti a hölgy, ha akarja – erre legjobb a szabad asszociációs módszer, melynek során ellazult állapotban a felidézett illat nyomán előbukkanó képek rejtjeles üzenetét hívhatja elő.

Hatodik érzék: észlelés az öt finom érzékszerven keresztül

Az öt kozmikus elem, a Víz, Fa, Tűz, Föld, Fém, mind rendelkeznek pozitív illetve negatív tulajdonsággal.
Ugyanígy, a finom érzékelésen keresztül megtapasztalt illatok forrása alapján is lehet szó pozitív energiáról, aminek eredete lehet isteni, vagy negatív, amely lehet szellem általi.

Az ember hogyan fejlesztheti a hatodik érzéket?

A szellemvilág körülöttünk van, mindazonáltal nem tudjuk észlelni, érzékelni érzékszerveinkkel ezt a világot, mégis hatással van az életünkre. A kapcsolódáshoz szükségünk van egy lelki antennára, melynek segítségével a hatodik érzék felébreszthető. Fejleszthetjük lelki ráhangolódással, meditatív állapotban, ima közben, vagy elmerülve a természet szépségeiben. Rendszeres gyakorolva hamarosan eljutunk egy olyan rezgésszintre, mely képessé tesz majd a megfoghatatlan érzékelésére.

Mindaddig, amíg nem jutunk el idáig, a testünk és szellemünk hasonló egy olyan tévékészülékhez, amin csak fekete-fehér foltokat látunk és zúgást hallunk, hiszen a készüléket nem csatlakoztattuk az antennához. Ha a televízió-adótorony a jeleket közvetíti, a tévékészülék nem foghatja őket a megfelelő antenna nélkül. Ugyanúgy, a légkörben, a finom világban az isteni jelenlét állandóan körülvesz minket, de nem észleljük azt, amíg megfelelő lelki gyakorlatokkal fel nem készülünk befogadására.
A gyermekek erre ösztönösen képesek. Születésükkel levetkőzték előző életüket, magasabb lelki szintre lépve érkeztek közénk.

Hatodik érzék és lelki szintek kapcsolata

Rezgésünk finomabbá válásával képesek leszünk rá, hogy progresszív módon észleljük a láthatatlan világ kiterjedéseit, így hatodik érzékünk is kiteljesedhet.
Gyakorlatokkal fejlesztve öt érzékelésünket a spiritualitás útján olyan erők részesei lehetünk, melyek nagy mértékben megkönnyíthetik, de meg is keseríthetik életünket. Minden csak viszonylagos: mennyire voltunk lelkileg érettek a fejlődésre, testileg feltöltekezve és hogyan tudtuk feldolgozni a megváltozó életünket, életkörülményeinket.

• Amikor lelki tapasztalatot szerzünk a kifinomult szaglás területén, nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindörökre magunkénak tudhatjuk ezt a képességet. Mint minden mást, ezt is gyakorolni kell, egyéntől függő rendszerességgel, különben lesüllyed tudatalattink tárházába.
• Negatív irányba működtetve ugyanezt a módszert, a dolog rosszul is elsülhet. Ki szeretne kellemetlen szagokat érezni folytonosan maga körül?
• Bizonyos mértékű lelki fejlettség szükséges ahhoz, hogy illatokat érezhessünk a megfoghatatlan világból. Ennek nagyságára még nem született egységes álláspont, lévén tesztekkel és mértékegységekkel nem mérhető készségről van szó.
• A lelki gyakorlatok során kifinomult szaglásra szert tett személyek nem feltétlen fogják élő műsorban produkálni ezen képességüket, viszont az átlagnál gyakrabban lesznek képesek befogadni az élményt.
• Elérve azt a bizonyos spirituális fejlettséget, lehet, hogy más észleléseket fog megtapasztalni az egyén. nem tudhatjuk, hogy előző életében inkább szüksége volt rá, hogy használja, jelenleg viszont kevésbé. Mindazonáltal az egyéni szabadság kérdése itt is érvényesülhet. Akarhatom, hogy érezzek felbukkanó illatokat, de máris ott a kérdés: jó lesz az nekem?

Hatodik érzék (ESP) és a női lélek

A nőkről legendásan elterjedt a hír, hogy mennyivel kifinomultabb a szaglószervük, mint a férfiaknak. Lebukott férjek tudnának leginkább mesélni az igazság napjának fájdalmas tapasztalatairól, amikor hazaérve, körbelocsolva magukat is pontosan meg tudta mondani nejük: voltak-e aznap más nő közelében, vagy sem…
A természetfölötti érzékelés (ESP) képessége nők számára természetesebb, elfogadottabb és valószínűleg a férfiaknál sokkal intuitívabbak. Ennek a fő okai közül az egyik az, hogy férfiak hajlamosabbak ott is észérveket keresni és ahhoz makacsul ragaszkodni, anélkül, hogy mögé néznének a dolgoknak.

A spirituális tapasztalatok mindennapjainkban

Időnként, hazatérve az üres házba, elfog egy furcsa érzés, olyan ismeretlennek tűnik a lakás, közelgő katasztrófa érzete nyomaszt, vagy rád tör a félelem, hogy elveszíted szerelmedet, akivel egyébként harmonikus kapcsolatban élsz? Ezek a tapasztalatok a hatodik érzék művei. Néha felröppen egy-egy hír, hogy különcnek tartott emberek hírt kapnak a másik dimenzióból, az onnan származó információról mesélnek, hogy hogyan változtatta meg az életüket.
Okokat ne keress az érzelmi töltetű megérzések mögött.

Hogyan észlelik ezt az információt?

Azokhoz az emberekhez, akik a magasabb dimenziótól kapják ezt a tudást, háromféle úton jut el hozzájuk az információ:

• Egy entitás arra használja az ember kezét, hogy írja le az általa küldött üzenetet (automatikus írás), ld. Neale Donald Walsch könyvei
• Kifinomult látás útján, ahol a szavak (például egy táblára írva, homokba rajzolva, stb.) jelennek meg az egyén gondolatvilágában (Ezt tapasztaljuk az Agykontroll művelésekor is.)
• Gondolatokon keresztül, melyek nem tőlünk származnak és kizárhatóak a mentális betegségek is, melyek szintén okozhatnak hasonló tüneteket.

Hogyan érkezik a tudás?

Élnek köztünk olyan emberek, akik a túlvilágtól kapják a tudást:
• Automatikusan jönnek az információk, befolyásolásukra nem képesek.
• Kérdésekre adott válaszokként, melyeket speciálisan az entitásoktól kérdeznek.

Minderre azáltal lesznek képesek, hogy hatodik érzéküket szokás szinten karban tartják, elméjük befogadó, ellazulásra bárhol, bármilyen körülmények között képesek.

Mindkét csoportba tartozó médiumokra jellemző, hogy entitásokkal, túlvilági személyekkel, Istennel (Istenekkel), de negatív erőkkel is képesek szót érteni.

Az információ fogadott finom testekről, amik az elmaradott régiókhoz tartoznak, i.e. régiókból bármelyik, mint például az alvilág vagy a pokol, világi természetű javarészt és a fontosság csak a világ egy korlátolt részéért és egy rövid időért font. Egy példa erre körös-körül információt kapna és amikor Bush elnök hadat fog üzenni Iránnak vagy melyik politikai párt fog odajönni hatalomhoz egy bizonyos országban.

Nostradamus információi jó például állhatnak itt tanúként: a legtöbb médium képes elérni a Nostradamus által bejárt szinteket és így üzeneteket, víziókat venni a másik világból. Ekkor a nála magasabb spiritualitással bíró szellemi lényektől kapja a tudást, melyet továbbadhat. Hasonló ez ahhoz, amikor egy kőműves építészetre, netán ácsmesterségre vonatkozó információkat kér egy nála erről többet tudó személytől.

folytatjuk...
Forrás: Ezoterikus.hu