18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mitől lesz a férfi szerelmes?

Az első lépést már megtette, de te többre vágynál? A legtöbb férfi nem kötelezi el könnyen magát. Mégis mitől kelnek életre az érzelmek?

A legtöbb nő néhány randevú után elérkezik arra a pontra, amikor többet szeretne. A romantikus kézsimítások és a forrón egybeolvadó tekinteteken túl valami mélyebbet és kézzelfoghatóbbat: szavakat. Nagy szavakat, legalábbis férfiszemmel. Kimondani ugyanis, hogy szeretlek, korántsem olyan egyszerű, valahogy nem áll rá egykönnyen a pasik nyelve.

Ebből azonban nem kell rögtön arra következtetned, hogy a pasi csak laza szexuális kalandot akar, és nem kíván továbblépni. Akármilyen hihetetlen ugyanis, amikor arra kértük a férfiakat, hogy válasszanak életük szerelme és egy hat hónapon át tartó fantasztikus szexkapcsolat között, 92%-uk a szerelmet választotta. De mégis mitől lesz egy férfi szerelmes, és hogyan veheted rá a hőn áhított vallomásra?

Adj jelet!

A randevú elnevezésű stratégiai játékban a férfinak előbb látnia kell, hogy hová tart a nő. Ezért van az, hogy a pasiknak kevesebb mint fele mondja ki először a bűvös szót, és többségében a nők kezdeményezik a kapcsolatban a továbblépést. Ez alátámasztja azt, hogy a szerelemben a férfiak a nőktől várják a megerősítést, hogy szabadjára engedhetik az érzéseiket. Egyszerűen örül, ha azt hallhatja, hogy ő álmaid pasija, vagy valami hasonlót, hiszen a férfinak legalább annyira szüksége van egy kis dicséretre és figyelemre, mint neked.

Gondolj csak bele: az udvarlásban rendszerint a férfi teszi meg az első lépést, amivel több visszautasításnak teszi ki magát, mint a passzív nő. Éppen ezért, ha partnered vette az első akadályt, a másodiknak már sokkal nehezebben fut neki bátorítás nélkül. Ha tehát továbbléphet, mindenképpen jelezd neki, de légy óvatos, és ne lökdösd előre. Tudasd vele, hogy ez egy különleges kapcsolat, és éreztesd vele, hogy jó, ha ő is így érez, de óvatosan haladj előre, mert hibázni könnyebb, mint gondolnád.

Lassan a testtel!

Lassíts le. Ne mondd azt három hét után a pasinak, hogy ő életed szerelme, hiszen olyan ez, mint a szex előjáték nélkül. Ha túl hamar beszélsz a kapcsolat helyzetéről, az olyan, mintha kihagynád a becserkészés előjátékát, és egyenesen egy komoly kapcsolatba lépnél. Ha hetente négyszer találkoztok, az azt jelenti, hogy kapcsolatotok jó irányba halad, hagyj hát időt arra, hogy mindketten kiélvezhessétek ezt a szakaszt, mielőtt továbblépnétek. Kezeld nyitottan a bimbózó románcot, az érzéseiddel kapcsolatban mindig legyél őszinte, azonban ne legyenek túl hamar komoly elvárásaid.

Megszilárdíthatja helyzeted, ha elmondod partnerednek, hogy mit szeretsz benne, és mi hoz lázba vele kapcsolatban, azonban a túl korán emlegetett mi névmás ijesztő lehet, és könnyen zavarba hozhatja párodat. Mondd el, hogy élvezed az együtt töltött időt: ennyi is bőven elég ahhoz, hogy megadd neki a buzdítást, amire vágyik, anélkül, hogy úgy érezné, csapdát állítasz neki. Ebben a korai szakaszban meg kell találnod az egyensúlyt aközött, hogy hagyod, hogy szeressen téged, illetve a túlzott ragaszkodás között.

Belső értékek

Általánosan elterjedt vélemény, hogy a férfiak azért félnek a kapcsolat kötöttségétől, mert nyitva akarják hagyni az ajtót, hogy, ha jön egy jobb, szebb és feszesebb, könnyedén továbbállhassanak. Valójában azonban a férfi bizonytalansága nem a közömbösségből fakad, éppen ellenkezőleg.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Amikor úgy dönt, hogy elkötelezi magát, jól akar cselekedni, és nem azt a nőt választja a színes tömegből, akinek a legkerekebb a popsija, és a legfeszesebb a cicije, hanem azt, akiben lelki társra is talál.

Cikkünk a Pasik, szerelem & szex című könyv alapján készült.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük