A 6 legjobb pakolás gyümölccsel

Olcsón, minden bőrtípusra

A ránctalan arcért nem kell tízezreket költened, elég, ha elmész a piacra, és beszerzed a leghatékonyabb szereket.

Húsvéti tojásvadászat
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ahogy melegszik az idő, úgy önti el a piacok standjait a sok gyümölcs. Ezek nem csak belülről tehetnek jó szolgálatot, bár úgy is nagyon hatékonyak, hiszen pörgetik az anyagcserét, tele vannak vitaminnal, lédúsak, és kevés bennük a kalória.

Néhány tulajdonság ezek közül az arcápoláshoz is ideálissá teszi a gyümölcsöket. A bennük található víz hidratál, a vitaminok táplálják a bőrt, és egészségessé teszik, a néhányukban nagyobb mennyiségben megtalálható gyümölcssavak pedig leoldják az elhalt hámsejteket, így frissítve az arcbőrt.

A gyümölcsök önmagukban is használhatóak, akinek azonban érzékeny a bőre, annak nem ajánlott csak a gyümölcspépet magára kenni, mert könnyen bőrirritáció léphet fel. Ezt azonban könnyen ki lehet küszöbölni néhány könnyen beszerezhető, avagy minden hűtőszekrényben megtalálható, bőrnyugtató hatású anyaggal, amivel összekeverheted az arcpakolásodat.

A gyümölcsökben az a jó, hogy minden bőrtípusra használhatóak, csak a hatóidőre és az egyéb hozzávalókra kell odafigyelni. Összeválogattuk a leghatékonyabb bőrápoló gyümölcsöket, és elmondjuk, hogyan használd őket bőrtípusodnak megfelelően.

Eper

Az eper apró piros gyümölcse sokak kedvence, jól használható fogyókúrához, méregtelenítéshez. A- és C-vitamint tartalmaz, melyek a bőrnek is kifejezetten jót tesznek. Erősíti a kötőszövetet, így simító hatással van az arcbőrre. Nem túl erős savai a száraz, érzékeny bőrt is megújítják, így, ha neked is irritációra hajlamos a bőröd, akkor bátran használd a szamócát hámlasztáshoz.

Zsíros bőrre

Pár szem epret moss meg, majd egy villával pépesíts. Egy kevés natúr joghurttal keverd el az eperpürét. Ha túl folyós lenne, akkor egy-két kanál zabliszttel tedd krémessé. A megtisztított arcra vidd fel. A joghurtos eper megszabadít a felesleges zsírtól, normalizálja a bőrt, és eltünteti a pattanásokat. Hagyd fent 10 percig, majd mosd le, és hidratáld a bőrödet.

Száraz bőrre

Ha a bőröd száraz, akkor nem csak nedvességre és vitaminokra van szüksége, hanem zsírra is. Keverd össze a fenti módon elkészített eperpürét egy kis tejszínnel. Vidd fel a megtisztított arcra, és hagyd fent 10-15 percig.
 

Az eper belsőleg alkalmazva is tökéletes bőrápoló. Egy három napos eperkúra felfrissíti a bőrt, csökkenti a ráncokat, valamint az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit is. Egyél meg naponta egy kiló epret, és élvezd a hatást.

Alma

Az alma a legsokoldalúbban használható gyümölcsünk. Tele van rosttal, és víztartalma is magas, így ideális fogyókúrához, egész évben kapható, és még bio változata is olcsónak mondható. Ahogy tökéletes táplálék, úgy az arcbőrre kenve is nagyon kedvező hatású. Elsősorban bőrmegújító, hámlasztó pakolások alapanyaga lehet.

Zsíros bőrre

Reszelj le egy almát, és nyomkodd ki. A levet ne dobd ki, inkább idd meg, hiszen nagyon egészséges és finom. A kinyomkodott almapépet keverd össze egy evőkanál mézzel. Az alma savai leoldják az elhalt hámsejteket, és megszabadítanak a felesleges faggyútól is. A méz tele van tápanyagokkal, ráadásul fertőtlenítő hatású, így ideális a zsíros, pattanásos bőrre.

Száraz, érzékeny bőrre

Az alma kitűnően használható a kevésbé ellenálló bőrtípusra is, hiszen ennek is szüksége van a tisztításra. A reszelt almát tejszínnel vagy joghurttal keverd össze, és csak kis ideig, maximum hét percig hagyd fent az arcon. Ennyi idő is elég, hogy megszabadítsa a bőr felső rétegét az elhalt hámsejtektől. Utána kamillateával töröld át a bőröd, mely nyugtató hatású.

Avokádó

Megoszlanak a vélemények arról, hogy zöldség-e vagy gyümölcs az egzotikus, körte alakú termés, annyi azonban bizonyos, hogy igazi szupertáplálék, és a bőrnek is nagyon jót tesz. Tele van bőrvédő E-vitaminnal, a bőr számára fontos olajokkal, de B-vitamin-tartalma is jelentős. Érdemes gyakran fogyasztani, telítetlen zsírsavai jótékony hatásúak. Világoszöld húsa ápolja, táplálja a bőrt.
 

Bár az avokádó húsa zsíros, kísérletezhetsz vele, ha zsíros a bőröd is. Egyes kozmetikusok véleménye szerint a túlzott szárítás csak még inkább faggyútermelésre ösztönzi a bőrt, így, ha kap kevés olajat, akkor maga akarja majd helyrebillenteni az egyensúlyt, és kevésbé lesz zsíros.

Vízhiányos bőrre

A száraz és a vízhiányos bőr eltérő, mégis gyakran összekeverik. Az utóbbi tünet a zsíros bőrnél is jelentkezhet. Kanalazz ki egy fél avokádót, reszelj le egy kevés hámozott kígyóuborkát, majd keverd össze a pépesített avokádóval, és vidd fel a megtisztított arcra. Akár 20-25 percig is fent hagyhatod.

Ráncok ellen

Az avokádó olajai, valamint magas E-vitamin-tartalma remek ránctalanító kombináció. Fokozd a hatást egy tojássárgájával, mellyel megerősítheted a kollagénrostokat. Használj bio, vagyis 0-ás számozású tojást. Keverd krémmé az avokádóval, majd vidd fel a megtisztított arcra, de, ha a nyakadra és a dekoltázsodra is jut belőle, az sem baj. 20 perc után mosd le.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük