Register
A password will be e-mailed to you.

Szeretnél egy kis pénzt keresni? Profitot csinálni a szabadidődből? Akkor jelentkezz baby-sitternek! Rugalmas a munkaidő és nem igényel szaktudást, sőt még élvezni is fogod, hogy belekóstolhatsz az anyuka-szerepbe. Csak a szombat estéidet kell rááldoznod… jó ötlet, ugye? Nézzük meg közelebbről.
.
Miből áll a gyermekvigyázás
Az előadások és a délutáni barátnőzős programok között nem marad sok időd munkát keresni. Mégis biztosan szeretnél egy kis zsebpénzt, ami nem a szüleidtől van, hanem magad kerested meg! A gyerek megőrzés nagyszerű terv: elég, ha felelősségteljes vagy, akire rá lehet bízni a védtelen apróságokat. Az is biztos, hogy nem való mindenkinek! Azok a szülők, akik rádbízzák a gyermeküket, komolyságot és érettséget várnak el tőled.
.
Hogy ez mit jelent konkrétan? Ha például délután vannak rád bízva, akkor játszani kell velük, lefektetni őket egy kis sziesztára, és megetetni őket… Ha esti időpontra hívtak el, akkor – napszaktól függően – vacsorát kell adnod nekik, meg kell őket fürdetni, mesét olvasni az ágyban, és addig virrasztani, amíg a szülők haza nem érkeznek.
.
Válaszoljak a hirdetésekre, vagy én adjak fel egyet?
Vannak gyerekek a házatokban vagy a környéketeken? Kezdd azzal, hogy készítesz egy kis hirdetést, amit becsusszantasz a helybeli postaládákba, vagy még jobb, ha be is csöngetsz a kisgyerekes családokhoz: elmagyarázod, hogy itt laksz a szomszédban, és szívesen vállalsz gyerekmegőrzést, csak hívjanak, ha szükség van rád.
.
Terjeszd el az üzenetet a barátaidnál és a szüleid baráti körében is. De itt ne hagyd abba: tedd ki a hirdetésedet a környéketek üzleteiben: a péknél, a hentesnél, a postán – biztos, megengedik, ha megkéred). A hirdetésedben írd le a korodat, az eddig végzett tanulmányaidat vagy munkáidat, azt, hogy hány fiatalabb testvéred van, és ne felejtsd le a mobiltelefonod számát – akik elolvassák, ebből nyerik majd az első benyomást rólad, hogy mennyire vagy komoly és megbízható. Fontos, hogy a külalakja is szép legyen a szórólapodnak!

Nézz szét az interneten is, találni fogsz hirdetéseket, bár így nagy az esély rá, hogy a lakóhelyedtől távolabbi megbízásokat fogsz találni.
Írd be a google keresőjébe: gyermekmegőrzés – rengeteg találat között válogathatsz!

Első beszélgetés a családdal
Már az első találkozónál tisztázzátok a tarifát: órában vagy alkalomban fizetnek-e. Tartasz tőle, hogy pénzről kell beszélned? Ez lesz az első találkozásod a fizetéssel? Bizony, meg kell tanulnod "eladni" magad, ezt nem kerülheted el, úgyhogy végy erőt magadon, és ugrás a mélyvízbe! A díjazás függ a gyerekeke számától, a korodtól, a tapasztalatodtól, a tennivalóktól (lefektetés, őrzés, vagy játék, tanulás, fürdetés is van-e benne). Az éjszakát mindig jobban fizetik, mint a nappalt.

Mit csinálj, ha a gyerekek alszanak?
Ha a prüntyik elaludtak, nyugodtan csinálhatod, amit otthon szoktál: ha a szülők is hozzájárultak, olvashatsz, tévézhetsz, DVD-zhetsz, vagy internetezhetsz. De eközben nem szabad elfelejtkezned arról, hogy be-benézz a kisszobába, megbizonyosodni arról, hogy a gyerekek rendben vannak, jól alszanak.

Evidens, hogy vagy annyira diszkrét és becsületes, hogy nem kezdesz el kutatgatni a személyes holmijaik között, és nem használod a telefonjukat. Mi a helyzet a fridzsiderrel? Ha direkt megemlítették, hogy egyél nyugodtan, akkor semmi gond, ehetsz belőle.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.