Ezo

Mi voltál előző életedben?

Divattá váltak a reinkarnációs utazások, de vajon tényleg a régmúltban járunk ilyenkor? Ha igen, mennyire veszélytelen megismerni korábbi életeinket, és miben segíthetnek ezek a rejtélyes élmények?

Az emberiség közel fele hisz a lélekvándorlásban, és egyre többen igyekeznek utánajárni előző életeiknek. A legtöbben puszta kíváncsiságból teszik, pedig így nem több az egész egy izgalmas mozifilmnél, melynek megtekintése olykor veszélyes is lehet. Értelme és gyógyító hatása akkor van, ha komoly kérdéseink, problémáink vannak, melyekre a megoldást keresve megnyílik előttünk valamelyik előző életünk, és meglátva a párhuzamot a múltbeli és mostani életünk között, levonjuk a tanulságot. Míg nálunk divat a régmúltban kutakodni, Keleten, ahol a lélekvándorlást tényként kezelik, nem szokás. Ott úgy gondolják, hogy ami fontos ebben az életükben, azt magukkal hozták, a többit pedig nem lényeges tudni. Majd ha magasabb tudatszintre jutnak, úgyis eszükbe fog jutni minden, amire szükségük van.

Mi voltál előző életedben?

Valóban előző életünkben járunk?

Örök kérdés, hogy vajon tényleg léteznek-e előző életek, és egy-egy reinkarnációs utazás során az elmúlt életeinkre emlékezünk-e. Az érvek és ellenérvek tengerében biztosat senki sem tud állítani, de az „igen” felé billenthetik a mérleget azok az esettanulmányok, melyekben kisgyerekek olyan tehetség birtokában voltak, amelyre jelenlegi életükben még lehetetlen volt szert tenni, vagy pontos leírást adtak korábbi életükről – emlékeztek a nevükre, és élethűen lefestették a környezetet, ahol éltek. Ha csak a képzeletük játszott velük, akkor az esetek többségében miért sikerült az elmondottak alapján lenyomozni a leírt személyeket, helyszíneket, és pontos egyezést találni? A szkeptikusok mindezt a kollektív tudattalan létezésével magyarázzák: az emberiség közös tudattalanjával, amely minden ember átélt emlékeit elraktározza, és módosult tudatállapotban lehetőség van ehhez hozzáférni. A végeredmény szempontjából mindegy, mi az igazság. Akár előző életeink emléke tárul fel, akár saját tudattalanunk üzen szimbolikusan, vagy a kollektív tudattalanból kapunk információt, és azt értelmezzük előző életünkként, nem lényeges. Csak az számít, hogy egy-egy ilyen utazás segít-e jelenlegi életünket jobban és egészségesebben élni. Mert minden, ami feljön, rólunk és mostani problémánkról szól. Egy-egy elfojtott rossz emlékünk tudatos szintre emelése pedig – bárhonnan ered is – mindig gyorsítja a gyógyulást.

 

Hogyan kalandozhatunk előző életeinkbe?

Minden jelenlegi problémánk a múltban gyökerezik – akár mostani életünk múltjában, vagy a reinkarnáció hívei szerint előző életeink valamelyikében. A múltban rejlő okok felderítésére gyakran alkalmazott tudat-visszavezetési technika a regresszió. Korregresszióval jelen életünk kezdetéig, azaz a fogantatásig visszamenőleg van lehetőségünk feltárni az okokat, míg reinkarnációs regresszióval előző életünkben találhatjuk meg a választ problémánkra. Ezek többnyire terapeuta segítségével történnek egyénileg, esetleg csoportosan.

Mi voltál előző életedben?Regressziós hipnózis: Egy mély transzállapot, melynek előnye, hogy éber tudatunk, logikus énünk, fantáziánk, elvárásaink, félelmeink ki vannak kapcsolva, és így lehetőség van a legfájdalmasabb emlékek felszínre hozására is. Hátránya, hogy teljesen ki vagyunk szolgáltatva a terapeutának, aki ha nem megfelelően képzett, és olyan élményeket bolygat, amelyekkel magunktól nem szembesülnénk, azzal sokat árthat – feltéphet olyan sebeket, amelyeket utána nehéz begyógyítani. Hiszen így olyan tudattartalmak kerülhetnek felszínre, amelyek feldolgozására még nem vagyunk készek, és ez rémképekhez, fóbiákhoz is vezethet. 

Regressziós meditáció: Egy relaxációs-vizualizációs technika, melynek során a tudatos, logikus énünk nincs kikapcsolva, csak le van csendesítve. Urai vagyunk saját akaratunknak, így azzal szembesülünk, aminek a feldolgozására készek vagyunk, a sokkoló élmények homályban maradnak. Kizárólag addig utazunk, amíg szeretnénk. Ha a túl sok élmény miatt elfáradunk, bármikor visszajöhetünk. Ennek a vezetett meditációnak a segítségével mindenki maga hozza felszínre és mondja ki az aktuális választ. A terapeuta inkább csak támogatja az utazást, így a felelőssége is jóval kisebb. Hátránya, hogy mivel logikus énünk nincs teljesen kikapcsolva, elvárásaink, félelmeink, indítékaink hamis képet festhetnek. Aki például önértékelési zavarral küzd, gyakran azért vesz részt reinkarnációs utazásokon, mert szeretné, ha beigazolódna, hogy nagyszerű személyiség volt egykor. Ám ezzel megteremtheti magának az erről szóló képeket, ami önbecsapás. Egy érzékeny terapeuta azonban látja, ha a páciens csak fantáziál.

Terapeuta nélküli élmények: Előző életeink emlékeit egyedül regressziós meditációs CD segítségével, esetleg agykontrollal vagy a reiki szimbólumaival is felidézhetjük. Lehetnek spontán élményeink is, ilyenkor előfordul, hogy álmunkban vagy éber állapotunkban villannak be előző életeinkből képek, nevek, tények, amelyekről tudjuk, hogy a régmúlt élményei.

 

Mit élünk át közben?

A mintegy másfél órás utazás egy éber álomhoz hasonló „itt is vagyok, ott is vagyok” állapot. Csukott szemmel fekve beszélgetünk az utaztatóval, miközben lassan megszűnik a testtudatunk, és egyszerre érzékeljük a jelent, valamint azt, hogy „odaát” mi történik velünk. Jelen problémánk megfogalmazása után mindig az arra leginkább kiható élet nyílik meg előttünk. Felidéződnek bennünk előző életünk fontos emlékképei, érzései, tanulságai. Lehet, hogy képeket látunk, vagy filmszerűen játszódik le előttünk korábbi életünk, de az is előfordulhat, hogy csak érzések formájában érkezik a megtapasztalás. Megtudhatjuk, kik voltunk, milyen korban éltünk, hogy néztünk ki, és milyen események történtek velünk. Tudjuk, hogy korábbi életünk szereplői kik a jelenlegiben, ezáltal átláthatjuk kapcsolatainkat, megérthetjük karmikus feladatunkat. Rálátunk a mai életünket nehezítő eseményre, a fontos összefüggésekre, miközben végig minden élményt átélünk, még a halálunkat is. A halál megélése általában nem félelmetes – kiszállunk a testünkből, felülről látjuk azt, és mindez kellemes, megnyugtató érzéssel tölt el. A végén találkozhatunk belső szellemi vezetőnkkel is, akiktől életünk fontos kérdéseire választ kaphatunk. Az üzenet belső hangként, gondolatként, képként vagy érzésként érkezhet. Az utaztató feladata, hogy végigkísérjen minket az utazás során, és elérje, hogy belemenjünk a feldolgozatlan múltbeli eseményekbe, és pont úgy nézzünk rájuk, ahogyan történtek. Mert azzal, hogy mindent tudunk róluk, többé már nem lesznek hatással ránk.

 

Ne csak mozizz, lásd meg az összefüggéseket!

Mi voltál előző életedben?Előző életeink kapui nem véletlenül vannak zárva, tudatalattink ugyanis emlékszik mindenre, amit korábban megtapasztaltunk, és ha az összes előző élet történéseire emlékeznénk, képtelenek lennénk feldolgozni azokat. Sokszor jelenlegi életünk egy-egy traumájának feldolgozása sem könnyű, gondoljuk meg, mi történne, ha több korábbi élet fájdalmas emléke zuhanna ránk. Ezért csak kíváncsiságból ne próbáljuk ki a reinkarnációs utazást, az előző életek kinyitásához meg kell érnünk! Egy éretlen személyiségnek sokkoló élmény lehet, ha gyilkosként látja magát, miközben a jelenben becsületes, ám gyenge önértékelésű ember. Csak akkor vágj bele, ha komoly problémáid vannak. Ha állandóan ismétlődő párkapcsolati gondokkal küszködsz, ha nem érted a környezetedben élők veled szemben tanúsított viselkedését, ha nem tudod elfogadni családi, szociális vagy anyagi helyzeted, ha megmagyarázhatatlanul vonz vagy taszít valaki, ha pszichés vagy fizikai problémáid vannak – önelfogadási zavarral küzdesz, rossz szokások, félelmek, jelenlegi életed alapján indokolatlan fóbiák vagy testi betegségek gyötörnek. Ha sikerül az utazás, fontos, hogy lásd meg az összefüggést a két élet között, és vond le a tanulságokat. Szükséges a megértés, mert amint felszínre kerül az ok, megszűnik az okozat, tehát a jelen életbeli probléma is. A megértés által van lehetőség másképp látni és élni az életet, jobban elfogadni és kevesebbet hibáztatni magunkat és másokat. Emelkedik a tudatszintünk, jobban megismerhetjük önmagunkat, és öngyógyító folyamataink is beindulnak. Az utazás lényege tehát nem a múltba révedés, hanem az, hogy előző életeinket feldolgozva a jelent gyógyítsuk.

Bogozd ki életed karmikus szálait!

„Ki mint vet, úgy arat” – ez a lényege a karma, vagyis az ok-okozat törvényének. A reinkarnáció hívei szerint a cél a fejlődés, folyamatos tapasztalások által életeken át, melyek során a lélek végigjárja a számára kiszabott utat, hogy beteljesítse feladatait, melyekből tanulhat. Mindenki olyan formában születik újjá, amilyenre előző tettei érdemessé tették. Amit korábbi életeinkben nem oldottunk meg, az megoldásra vár. Amit pedig ebben az életünkben nem tanultunk meg, azt továbbvisszük egy következő életbe. A lélek minden újjászületés előtt megválasztja a következő életében elvégzendő feladatokat, és hozzá a körülményeket, szereplőket. Ezért sosem érdemes másokat hibáztatnunk nehézségeinkért, mert mi teremtettük őket azért, hogy szolgálják fejlődésünket. A kibírhatatlan kollégák türelemre tanítanak, a családi problémák gyakran összetartásra, a rászorulók jelenléte pedig segítőkészségre. Soha semmi nem történik véletlenül, saját akaratunkon kívül, ezért fontos, hogy minden helyzetben és emberi kapcsolatban meglássuk, mire akar tanítani, mert addig ismétlődnek a nehéz helyzetek, amíg nem tanuljuk meg a leckét. Az előző életekbe tett utazások segítenek tisztábban látni karmikus viszonyainkat, törlesztendő feladatainkat.

 

A karmikus kapcsolat jelei

A karma törvénye szerint életről életre ugyanazokkal az emberekkel találkozunk azért, hogy ismét együtt dolgozzunk azokon a problémákon, amelyek miatt testet öltöttünk. Lehet, hogy egy korábbi szülő-gyerek vagy férj-feleség viszony megfordul, hogy a lélek megtapasztalhassa az ellenkező oldalt is, és végre feloldódjon a köztük levő nehéz helyzet.

• Minden érzelem köt, ezért ha valaki iránt mély szeretetet vagy gyűlöletet érzünk, pedig alig ismerjük, akkor biztos, hogy korábbi életünkben már volt kapcsolatunk. Így, ha ellenségesen, és nem teljes elengedéssel, semlegesen fejezünk be egy kapcsolatot, következő életünkben biztos, hogy újra találkozunk vele.

• Ha olyan kapcsolatban vagyunk valakivel, ami nehéz, és szívesen kiszabadulnánk belőle, de nem tudunk, akkor is karmikus szálak kötnek minket össze.

• Ha megmagyarázhatatlan feszültség van köztünk, akkor is könnyen lehet, hogy egy korábbi félbehagyott ügyet kell rendeznünk.

• Ha több előző életünkben nem sikerült valakivel kapcsolatot létesítenünk, pedig vágytunk rá, akkor az ábrándot továbbvisszük. Ilyenkor, ha egy következő életben találkozunk, és sikerül kapcsolatba kerülnünk, nagyon erős az összetartozás érzése előzmények nélkül is.

 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top