Így néztek ki egykor a Barátok közt pasijai

Berényiék, Bartha és Kertész: ismerős arcok, akiket imádunk vagy utálunk. Megmutatjuk, hogy néztek ki a sorozat előtt.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Berényi András: R. Kárpáti Péter

A Barátok közt című sorozatban kétségtelenül Berényi András az igazság bajnoka, aki – öccsével, Miklóssal ellentétben – mindig igyekszik ügyeit tisztán intézni, legyen az a magánélete vagy éppen üzleti dolog. Ám azért a kitartó rajongók tudják, egyszer-egyszer még ő is megingott – elvégre emberből van.

Kép: rtlklub.sajtoklub.tv, Nagy Botond

Az 1963-as születésű R. Kárpáti Péter, csakúgy, mint az általa megformált karakter, a jövőjét az építőiparban képzelte el, nem véletlenül végezte el a győri Hild József Építőipari Szakközépiskolát.

Ám az érettségi felé közeledve egyre erősödött benne a vágy, hogy színésznek álljon. Felvételizett hát a Színművészetire, ahol 1986-ban diplomázott, majd a Békés megyei Jókai Színházhoz szerződött. Saját bevallása szerint legkedvesebb színházi évei azonban Zalaegerszeghez köthetők – a Hevesi Sándor Színház társulatában olyan klasszikus és modern darabokban láthatta a közönség, mint a Sok hűhó semmiért, a Liliomfi vagy éppen a Csirkefej. Sőt, az Equus Alan Strangjeként a maga pucér valójában is megnézhették fantasztikus alakítását a színházba járók!

Mostanában leginkább a napi szériában látható a Bk-s kollégái által csak Apának becézett 46 éves sztár, aki szabadidejében zenét szerez, és drámákat is ír. Egyebek között a Sziklás Madonna és A gyűrű is a sokoldalú sztár tollából származik. Ami a magánéletét illeti, nemrég ért véget 16 évig tartó házassága Kenéz Marianna színésznővel, akitől két gyermeke - Rebeka és Andris - született.

Kertész Géza: Németh Kristóf

A Kertész család kissé lúzer fia komoly nehézségek árán megtalálta a szerelmet a csinos Kinga személyében, a kérdés már csak az, nem keveredik-e megint valami zűrbe, hogy aztán a végén a börtönben kössön ki. Németh Kristóf - fiatal kora ellenére - régi motoros a szakmában: az 1975-ben született sztár gyerekkorában a Színjátékország nevű stúdió növendékeként ismerkedett a színészettel.

Kép: rtlklub.sajtoklub.tv, Nagy Botond

A Szomszédok tette igazán ismertté a nevét a kilencvenes években, abban ugyanis ő alakította Kristófot, az Ábel Anita által megformált Julcsi lovagját, akit aztán később csúnyán megcsalt Liptai Claudiával. A gimnázium elvégzése után rögtön jelentkezett a Színművészeti Főiskolára, ahol Benedek Miklós osztályában diplomázott.

Két Vígszínházban töltött év után a Budapesti Kamaraszínház szerződtette le, azóta is rendszeresen ott játszik, legközelebb március 31-én a Tivoli Színházban lesz látható a Morus című darabban. Akik a hangjába szerelmesek, azoknak érdemes az Angel című sorozat régi kópiáit felkutatni, az érzelmekkel megáldott vámpírt Németh Kristóf szinkronizálta. Emellett pedig a Klub Rádió Klub délelőtt című műsorát vezeti Kun Zsuzsával.

A gödöllői Művelődési Központ egykori ügyvezető igazgatója - mert bizony ez is volt - az utóbbi időben több sikermoziban is szerepelt, mint a Csinibaba vagy a Tibor vagyok, de hódítani akarok. Mindemellett jut ideje kicsi fiával, a kétéves Lórival és csinos feleségével is együtt lenni.

Bartha Zsolt: Rékasi Károly

A Barátok közt jóképű rosszfiúja minden nőt képes levenni a lábáról, hiába vannak kétes ügyei, egyszerűen lehetetlen neki ellenállni – előfordult, hogy még a kőprofi Claudia is elgyengült tőle!

Kép: rtlklub.sajtoklub.tv, Nagy Botond

Ha valaki sosem látta a színpadon Rékasit, és még csak nem is Bk-rajongó, az is ismerheti a hangját, hiszen az utóbbi időben ő szinkronizálta Tom Cruise-t. De anno az X-akták Mulder ügynöke, azaz David Duchovny is rékasisan szólalt meg, nem beszélve a sármos Orlando Bloom-ról a Trójában és a Gyűrűk Urában.

A 46 éves színész 1986-ban diplomázott a színművészetin. A Madách Színházban töltött egy évada után Nyíregyházára szerződött, majd két évig a budapesti József Attila Színház társulatához tartozott, mielőtt 1992-ben a Nemzeti Színház tagja lett. 2000 óta szabadúszó, jelenleg a rajongók a Madách Stúdióban láthatják kedvencüket, ahol feleségével Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című kamaradarabjában egy összeszokott házaspár titkokkal tűzdelt mindennapjaiba engednek betekintést.

Détár Enikővel egyébként több mint húsz éve vannak együtt, ezalatt született lányuk, Gigi, és fiúk, Zsebi. Akik pedig mindenképpen a szélesvásznon szeretnék viszontlátni, azoknak sem kell sokat várni: 2009 áprilisában mutatják be az amerikai sikerrecept alapján készült Álom.net című tinivígjátékot, melyben a sztár Károly bá'-t, a sármos tesitanárt alakítja.

Berényi Miklós: Szőke Zoltán

Természetesen felsorolásunkból nem maradhat ki a Barátok közt legrosszabbika, aki nélkül sokkal unalmasabb lenne a sorozat.

Kép: rtlklub.sajtoklub.tv, Nagy Botond

Miklós úgy keveri-kavarja a szálakat, hogy közben nem egyszer megégeti magát, de ez sosem tántorítja el a kitűzött céljától, függetlenül attól, kit és milyen mélyen bánt meg. A negyven éves, Novi Sadból – egykori Jugoszlávia - származó Szőke Zoltán a színi diplomájával szintén Zalaegerszegre szerződött, csakúgy, mint R. Kárpáti Péter.

1991-től 1998-ig, lényegében a Barátok közt indulásáig volt a társulat meghatározó, oszlopos tagja, számos darabban megmutathatta tehetségét, a Csongor és Tündétől a Lear királyon át a 12 dühös emberig.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

Miklós szerepe mellett olykor szinkronizál is, annak idején a Csillagkapu sorozatban eredetileg ő kölcsönözte a hangját a nagydarab fekete, pecsétes homlokú Teal’c-nek, a baráttá lett ellenségnek.

Bár a magánéletéről nem szívesen beszél, annyit tudni lehet, hogy nős, boldog párkapcsolatban él közel húsz éve feleségével, és minden szabadidejét vele és két kamasz fiával, Zoltánnal és Bencével tölti.

Ezt is szeretjük