szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nemrégiben kifejlesztett spray segíthet a korai magömléssel küzdő férfiakon, s akár hatszorosára tudja növelni az időt, amelyet szexre fordíthatnak.

A BBC értesülései szerint a belfasti Royal Victoria Hospital kutatói által kifejlesztett vegyület többek között érzéstelenítőt is tartalmaz, amely valamelyest elzsibbasztja a péniszt. A British Journal of Urology International szerint a spray néhány éven belül piacra kerülhet. Az eredmények önmagukért beszélnek: azok a férfiak, akik öt perccel a szexuális együttlét előtt alkalmazták az anyagot, fél perc helyett négy percig voltak képesek megakadályozni a magömlést. A szakemberek becslése szerint egyébként a férfiak 40 százaléka szembesül ezzel a problémával élete során. Igaz, a szám valószínűleg torzít, ugyanis a felmérések tanúsága szerint a megkérdezettek nem szívesen beszélnek a szexuális problémáikról.

Fél perc helyett négy perc - az önbizalom
növeléséhez már elég lehet
Emellett az intimitás megítélése is változó; van, akinek tíz perc is kielégítő, van, aki ennek a duplájánál is többet igényel. A kórház kutatói egyébként 300 férfit vizsgáltak meg, akiknél rendszeresen visszatérő problémát jelentett, hogy egy percnél tovább tartson a közösülés. Az alanyok többsége korábban már kipróbált valamilyen kezelési módot, többnyire antidepresszánsokat. A három hónapig tartó vizsgálat idején a kísérletben részt vevő pároknak stopperrel kellett mérniük, hogy meddig tart az együttlét. Az új spray-t alkalmazó férfiak átlagosan 6,3-szor hosszabb ideig tudtak szexelni, mint korábban. A kontrollcsoport tagjainál – akik placebót kaptak – ugyanez az érték 1,7 volt. A PSD502 jelzésű spray a vizsgált férfiak 90 százaléka számára élvezhető együttlétet nyújtott.

„A korai magömlés súlyos stresszforrás lehet a férfiak számára, frusztrációt okozhat és elveheti a kedvüket a szextől” – magyarázta a BBC-nek adott interjújában Wallace Dinsmore professzor, a kutatás vezetője. „A vizsgálataink szerint a spray a szexuális teljesítményt és a kielégülést is segítette, ezek pedig fontos tényezők a korai magömlés kezelésében.” „A felfedezés főként azoknak a férfiaknak segíthet, akik szorongás, vagy ehhez hasonló ok miatt küzdenek a korai magömléssel” – tette hozzá Paula Hall, a Relate tanácsadója. „Megnövelheti az önbizalmukat, bár a szorongást okozó tényezőket ettől függetlenül is meg kell vizsgálni.”

Shake

Kötelező szex minden nap - ha tetszik, ha nem

A The Times angol napilap újságírója, Tim Scott tapasztalatból állítja, hogy a naponta gyakorolt szexuális aktus egy idő után újraéleszti az érzékiséget és a kötődést. Még akkor is, ha először semmi kedvük sincs a szexhez és úgy kell az ágyhoz rángatni őket.

Shake

Titkos szexklub a londoni elit bugyraiban

A Killing Kittens privát klub London elitjének szexuális játszóháza. Belépés csak jó megjelenésű és gazdag illetőknek lehetséges, férfiaknak pedig csakis akkor, ha egy nő viszi őket magával. A rendezvények titkosak, a maszk kötelező, a drog tilos, a védekezésről a vendég gondoskodik.

hvg.hu Tech

Párkapcsolatot javít az extrém szex

Összehozhatja a párokat a paskolás, bármilyen extrém szexuális megnyilvánulásnak tűnhet is - írja a New Scientist két tanulmányra is hivatkozva. A kutatások azt vizsgálták, milyen hatása van a kötözéstől az ostorozásig tartó és azon is túlnyúló S&M gyakorlatnak a hormonháztartásra.

hvg.hu Plázs

A kellemes hormonok és a szex

Ahhoz, hogy képet kapjunk arról, milyen belső szabályozások szólnak bele szexuális életünkbe, először a hormonok „háza táján” kell körülnéznünk.

MTI Plázs

A korai magömlés öröklődik

Az Utrechti Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a magömlés sebessége nem lelki eredetű, hanem örökletes tényezőktől függ.