2 látványos, színes húsvéti ablakdísz

Készítsd el percek alatt!

Ne csak a tavasz hírnökeivel díszítsd az ablakod! Készíts egyedi dekorációt és helyezd a párkányra!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az otthonodat tetőtől talpig húsvéti díszbe öltöztetnéd, ne feledkezz meg az ablakokról se.

A következő dekorációk elkészítése nem igényel különösebb kézügyességet, és szinte fillérekből megvalósíthatók. Az alapanyagok egy része minden háztartásban fellelhető, a többit pedig bármelyik hobbiboltban beszerezheted. Varázsolj hamisítatlan húsvéti hangulatot a lakásba!

Tojásfészek az ablakban

Amire szükséged lesz:

  • tojások
  • csillámpor
  • hobbiragasztó
  • maszkolószalag
  • fűvel vagy kicsírázott búzával teli cserepek

Első lépésként a tojások fészkéről kell gondoskodnod. Ha igazán tavaszi fészket szeretnél, érdemes még ma elvetned egy marék búzamagot néhány cserépben - a Luca-napi csíráztatáshoz hasonlóan -, hogy friss növényed legyen húsvétra. Ha nincs kedved növényt nevelgetni, akkor a fészket frissen szedett fűből állítsd majd össze közvetlenül húsvét előtt.

A tojások díszítéséhez azonban már most nekikezdhetsz, mégpedig úgy, hogy egyik felüket bekened ragasztóval, rászórsz egy keveset a csillámporból, majd az érintetlen felükkel tojástartóba állítod őket. Ha teljesen megszáradtak, hasonló módon díszítsd a másik felüket is. Minél több színű csillámport használsz, annál üdébb, vidámabb hatást érhetsz el.

Csodaszép húsvéti tojások

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha mintás tojásra vágysz, ragassz a tojásra maszkolószalagot úgy, hogy a minta helyét kihagyod. Az üres részt kend be ragasztóval, és szórd rá a csillámport. Ha megszáradt, távolítsd el a maszkolószalagot. A minták ezúttal se legyenek aprólékosak, sőt, az sem baj, ha nem teljesen szabályosak – a hangsúly az összhatáson van. Ha kész vagy velük, nincs más dolgod, mint a búzával vagy fűvel teli cserepekbe helyezni, a cserepeket pedig kitenni az ablakba.

Nincs kedved tojást díszíteni?
Kész hímes tojásokat a hobbiboltokban is találsz, de használhatsz speciális matricát is a díszítésükhöz. Ezeket egyszerűen rá kell húznod a tojásra, majd forró vízben addig főzd, amíg a matrica teljesen rá nem simul a tojás felületére. A fészekben ezek a darabok is remekül mutatnak.

Tavaszi rét húsvéti díszben

Amire szükséged lesz:

  • színes, mintás hungarocell-tojások
  • színes kartonlapok
  • hurkapálcák
  • apró, színes gyöngyök
  • ragasztó és cellux
  • téglalap alakú hungarocell
  • hungarocell-golyók
  • zöld filc vagy textil
  • gombostűk
Meseszép füves tojásfészek
Tavaszi fészek
Húsvéti kompozíció
Tavaszi rét
A gyerekszoba dísze
Üvegmatricás megoldás

A rét virágaihoz vágj ki a kartonlapokból különböző méretű virágszirmokat úgy, hogy egy centis száracskát is hagyj rajtuk. A hungarocell-golyókat szúrd hurkapálcára, majd ragaszd köréjük a virágszirmokat celluxszal.

A virágok fejének közepéről se feledkezz meg: ragasztózd be a hungarocell szabadon maradt részét, és szórj rá gyöngyöket. A többi hurkapálcára szúrd rá a hímes hungarocell-tojásokat - ezeket saját magad is díszítheted. A zöld filcből vagy textilből szabj ki akkora darabot, ami elegendő ahhoz, hogy beborítsd vele a hungarocell-lapot, majd az anyagot feszítsd ki, és rögzítsd a lap alján gombostűkkel. Ezután nincs más dolgod, mint az ollóval apró lyukakat csípni az anyagon ott, ahol beleszúrod majd a hurkapálcákat a hungarocell-lapba. Rendezd el rajta a virágokat a tojásokkal, majd díszítsd a kompozícióval az ablakpárkányt.

Tipp: a virágmotívumok közepére is ragaszthatsz egy kis szórógyöngyöt, esetleg egy szórógyönggyel megszórt gombot, aminek a fülét előzőleg csípőfogóval eltávolítottad.
Ezt is szeretjük