5 letehetetlen regény csajoknak

Ha szívesen merülnél bele egy jó regénybe, de nem találod a neked valót, válogass a következő, igazán izgalmas regények közül!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lassan itt a tavasz, vele együtt pedig a napsütötte délutánok, melyeket a legjobb a szabadban tölteni.

Ne a négy fal között ücsörögj, inkább fogj egy jó könyvet, telepedj le egy padra a parkban, és hagyd, hogy a friss tavaszi szellő kényeztessen! Az alábbi regények bármelyikét magaddal viheted - egytől egyig kiváló időtöltést ígérnek.

Egy titkos szerelem részletei

Bernhard Schlink: A felolvasó

Bernhard Schlink regényének főszereplője, a kamasz Michael Berg hosszú betegségből lábadozik, amikor megismerkedik a nála húsz évvel idősebb Hannával. Szenvedélyes szerelem szövődik a fiúcska és a nő között, amelyben a testi gyönyör éppolyan fontos kapocs, mint a könyvek szeretete. Évekkel később azonban Michael megdöbbentő részleteket tud meg Hanna múltjáról, és kénytelen szembenézni a náci kegyetlenségekkel - egy új generáció szemével.
Bernhard Schlink minden idők egyik legsikeresebb regényének szerzője, a német irodalom ünnepelt csillaga. A felolvasó az összes neves nemzetközi díjban részesült, világszerte hétmillió példányban adták el, és 37 nyelven jelent meg. Magyar nyelven 2009. március 23-tól kapható a könyvesboltokban.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 2999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Élet és halál között

Ljudmila Ulickaja: Kukockij esetei

A Kukockij esetei című regény különleges helyet foglal el Ulickaja eddigi életművében. Igazi elbeszélőkedvvel, a klasszikus orosz próza legjobb hagyományait követve - és azokat a mai kor embere számára fogyaszthatóan megújítva - mesél el egy nagyívű, a 20. század közepének Oroszországában játszódó családtörténetet, amelyben azonban a család csak a legnagyobb jóindulattal nevezhető családnak.
A regény főhőse, Pavel Kukockij doktor, a kiváló nőgyógyász különleges képességekkel rendelkezik: belső látásával - mintha csak röntgenszeme lenne - érzékeli a méhet, a magzatot, a női szervezet felépítését, egészen a sejtszerkezetig. Kukockij doktor mégsem tud boldog, kiteljesedett életet élni: karrierje megbicsaklik a szovjet hivatalokkal az abortusz elismertetéséért folytatott reménytelen küzdelemben, házassága Jelenával, az egyre jobban a látomások világába forduló szeretett nővel fokozatosan tragédiába torkollik, nevelt lányával, akinek életsorsa szintén szövevényessé válik, egyre inkább elveszíti a kapcsolatot - és végül Kukockij doktor a kilátástalan helyzetből az alkoholizmusba menekül.

Kiadja a Magvető Könyvkiadó.
Ára 2990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

A múlt árnyai

Susan Lewis: A titkok háza

Aki nem találja meg a múlt házának kulcsát, annak nincs jövője.
Julia még szinte kamasz volt, amikor édesapja elhagyta a családot - bár mostanra sikeres nővé érett, akinek szerető férje, két szép gyermeke és álomba illő otthona van, nem boldog. A múlt árnyai kísértik: vajon miért hagyta ott az apja, mit titkol előle, mi az a fájdalmas igazság, amivel túl megrázó lenne szembesülni?
Aztán egy nap hírt kap, hogy apja meghalt, és egy ódon házat hagyott lányára, akit alig ismert. Julie hátrahagyva férjét és családját elindul, hogy megfejtse a család titkát, még akkor is, ha ez örökre megváltoztatja az életét - mindent, amiben hitt, és mindenkit, akit szeretett.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 3499 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Egy rendhagyó regény csajokról, csajoknak

Carrie Adams: A keresztanya

Carrie Adams rendhagyó szingliregényének hőse, a szőke, pimasz és jó kedélyű Tessa King olyan régóta élvezi a szabadságot, hogy barátai közben egytől egyig megnősültek, férjhez mentek, sőt, gyerekeik is születtek. És mindegyiknek Tessa a keresztanyja.
Ott a 15 éves lázadó Caspar, aki pokollá teszi anyja életét, és akit Tessa jó fej barátként igyekszik a saját oldalára állítani; a hétéves Cora, akit édesanyja egyedül nevel, és akinek dúsgazdag apját Tessa próbálja rávenni arra, hogy több pénzzel járuljon hozzá lánya neveltetéséhez; végül Bobby és Tommy, a féléves ikerpár, valamint szüleik romokban heverő házassága, amelyet talán még Tessa sem tud megmenteni.
Miközben az örökös keresztanya szerepében tetszelgő Tessa saját férjre, gyerekre, családi problémákra vágyik, vagány szingliként szüntelenül és önzetlenül beleavatkozik barátai életébe. Maga sem lát tisztán: vajon egy magában rég eltemetett érzés az igazi szerelem, vagy az a tisztes őszes halánték, James, aki a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel az életében? Egy váratlan tragédiát követően azonban kénytelen lesz szembenézni addigi életével.

Kiadja a Jaffa Kiadó.
Ára 2940 forint.

Szenvedélyek és csalódások titokba burkolózva

Rosamunde Pilcher: Az Ikrek jegyében

Végletesen különböztek - mégis sorsszerűen közel álltak egymáshoz. Rose-t fényűzésben nevelték, míg ikertestvére, Flora szegénységben nőtt fel. A két lány nem is tudott egymás létezéséről, de egy véletlen találkozás során végzetes játékba kezdenek: szerepet cserélnek. Ám amikor Flora megismerkedik Rose vőlegényének családjával, ráébred, hogy botrányokkal és szörnyű titkokkal teli terhet vett magára.
A váratlan kaland mindkettőjük életét örökre megváltoztatja, de mi történik, ha a szerelmet és a boldogságot valaki más bőrébe bújva találja meg az ember?
Rosamunde Pilcher regényeit olvasva érzelmes világba lépsz, melyet olyan karakterek népesítenek be, akiket rögtön a szívedbe zársz.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Valódi szenvedélyek, igaz örömök és bánatok, nagy szerelmek és csalódások, vagy éppen tökéletesen boldog pillanatok rejlenek az immár negyven országban sikeres írónő könyveiben.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára 2999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük