A 3 leghatékonyabb hajdúsító

Kevés a hajad, esetleg vékonyszálú? Ne a samponban és a parókában keresd a megoldást, ennél sokkal jobb módszereket ajánlunk.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A dús lobonc a nők egyik ékessége, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy sok, egészséges és jól kezelhető hajszállal rendelkezik. Így az, akinek kevesebb van, mint szeretné, vagy nem olyan minőségű, amit elfogadhatónak tart, hajlamos kétségbeesni.

Hát még akkor, ha a fésűn több hajszálat talál, mint korábban. Ekkor kezd hajbeültetésen és hasonlókon elmélkedni.

Ha mostanában te is több hajszáltól válsz meg, mint szeretnéd, és már drasztikus módszerek is az eszedbe jutottak, akkor jó, ha tudod, hogy jobb megoldás is létezik a póthajnál.

Néhány tény a hajról

  • A haj élettelen anyag, ezért, ha hullik, vagy rossz minőségű, akkor nem a hajszálakat, hanem a fejbőrt kell táplálni.
  • Az időszakos hajhullás, különösen tavasszal és ősszel, esetleg gyermekszülés után, normálisnak tekinthető, és magától elmúlik.
  • A haj cserélődik, ezért, ha egy nap nem hullik ki több száz szálnál, akkor nem beszélhetünk hajhullásról.
  • A fejbőr lassan reagál, így sokan elkövetik azt a hibát, hogy az adott kezelést feladják, mivel nincs gyors eredmény. Akár három hónap is eltelhet, amíg szembesülsz az eredménnyel.

Ha szeretnél egészséges és dús hajat, akkor türelemmel kell lenned, a folyamatok lassan indulnak be, a fejbőr pedig következetes törődést igényel, tehát fordíts rá kellő figyelmet és időt. Az eredmény így nem maradhat el.


Serkentsd a vérkeringést!

Talán a legegyszerűbb módszer a hajdúsításra a rendszeres fejbőrmasszázs. Ha a vérkeringés és ennek következtében az anyagcsere renyhe, akkor a tápanyagok nem jutnak el a hajhagymákhoz. Egy lazító masszázzsal serkentheted a vérkeringést, és még a stresszt is oldhatod. Ez utóbbit ugyanis a hajhullás egyik okaként tartják számon.
Hajmosás előtt akár olajos ujjakkal is végezheted, egyébként pedig szárazon. A masszázsnál ne dörzsöld a fejbőrt, hanem finom nyomást kifejtve élénkítsd a vérkeringést. Haladj a hajvonaltól hátra, a fejtetőn időzz el egy kis ideig, majd folytasd a tarkódon. A masszírozás tartson minimum öt percig, a legjobb, ha minden nap elvégzed.

A gyógynövények ereje

A Bánfi hajszesz régi, jól bevált termék. Nemcsak akkor használható, ha hullik a haj, hanem akkor is, ha erősíteni szeretnéd. Különböző gyógynövénykivonatok - boróka, fehér mustár, majoránna - alkoholos oldatát tartalmazza, mely csökkenti a hajhullást, és serkenti az új haj növekedését. A hajszesz használata javítja a fejbőr vérkeringését, így fokozva a hajhagymák tápanyag-ellátottságát. A hajszeszt minimum három hónapig kell használni, a hajhullás már az első hónapban megáll, de az új hajszálak három-négy hónap múlva jelennek meg. A hajszeszt masszírozd a megmosott fejbőrbe, majd hagyd hatni 20 percet, utána ismét mosd meg samponnal a hajat és a fejbőrt. Hetente kétszer használd.
 

A hajhullás néhány formája szakembert kíván. Ha foltos hajhullást tapasztalsz, akkor keress fel belgyógyászt vagy allergológust, ha pedig a haj ritkulásával kellett szembesülnöd, akkor hormonális okok sejthetők a háttérben. Kíváncsi vagy, miért hullik a hajad? Akkor olvasd el cikkünket!

Vitaminok és ásványi anyagok

Ha hajhullásról van szó, akkor nem szabad megfeledkezni a helytelen táplálkozásról és az elégtelen vitamin- és ásványianyag-bevitelről sem.
Ha a fejbőr nem kapja meg a számára létfontosságú tápanyagokat, akkor nem a megfelelő minőségű hajszálat állítja elő, mely könnyebben törik, vékony lesz, és kevesebb is lesz belőle. Ennek elkerülése érdekében figyelj oda, hogy minden nap fogyassz a hajadnak fontos táplálékot. Ilyen anyag a cink, melyet legnagyobb mennyiségben a máj, a hüvelyesek és a tojás tartalmaz, illetve a szelén, mely a teljes kiőrlésű gabonában található meg nagy mennyiségben.

A vitaminok közül a B6-vitamin fontos, mely a májban, a tojássárgájában és a száraz hüvelyesekben található nagy mennyiségben, illetve az A-vitamin, melyet szintén a tojássárgájából, illetve belsőségekből pótolhatsz, de provitaminja, a béta-karotin megvan a sárgarépában, a sárgabarackban és a spenótban is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció



Szedhetsz különböző étrend-kiegészítőket is, rengeteg szépségvitamin kapható a piacon, legtöbbjük - kis eltéréssel - ugyanazokat az anyagokat tartalmazza. Ezeket azonban csak időszakosan, tavasszal és ősszel érdemes szedni.

OLVASD EL EZT IS!

kapszula lead
  • hajhullás
  • hormonok

Ritkulni kezdett a hajad?

Ezt is szeretjük