Melyik típusba tartozol? Anya vagy áldozat?

Ha nem működik megfelelően a gyökércsakrád, áldozat típussá válhatsz, és olyan betegségekkel kell szembenézned, mint a depresszió.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tested erőközpontjai közül a gyökércsakra az első – a gáttájékon helyezkedik el. Serkenti a vérkeringést és a szövetek anyagcseréjét, és igen szoros kapcsolatban áll a mellékvesekéreggel is. Ha nem megfelelően működik, olyan fizikai problémákhoz vezethet, mint a vesekő vagy a különböző ízületi gyulladások. Emellett azonban számos lelki problémát is okozhat.

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál lehet érzékelni.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érzékelhetjük.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni.
Torokcsakra: energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelhetjük.
Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, mely a koponya közepén, a kutacsoknál található.

A gyökércsakra elevenné és élhetővé teszi az életet. Minden olyan erény a gyökércsakra hatáskörébe tartozik, mely ahhoz szükséges, hogy képes legyél rendet, állhatatosságot és szilárdságot vinni a hétköznapokba. Feladata nem más, mint az, hogy a létfenntartás egyszerű ösztönét egyensúlyban tartsa. Ha megfelelően működik, képes vagy távol tartani magadtól minden bajt és zűrzavart.

A gyökércsakra archetípusai

Anya típus

Ha anya típus vagy – gyökércsakrád megfelelően működik –, legfőbb jellemződ a gondoskodás, a derű. Képes vagy arra, hogy soha meg nem szűnő módon reményt adj, és biztasd szeretteidet. Elismered a körülötted élők jó tulajdonságait, szereteteddel és kedvességeddel vakon megbízol az élet alapvető jóságában. Képes vagy arra is, hogy elviselhetővé tedd a legsötétebb pillanatokat – azáltal, hogy ilyenkor is reményt sugárzol.

Áldozat típus

Ha gyökércsakrád nem megfelelően működik, áldozat típus vagy. Ilyenkor a külső körülmények miatt képtelen vagy a megújulásra, valamint arra, hogy előrelépj az életben. Mások kegye és nagylelkűsége szükséges ahhoz, hogy talpon tudj maradni. Mindaddig, amíg megmaradsz ebben a függő és kiszolgáltatott helyzetben, vajmi kevés esélyed van arra, hogy a körülötted élőkkel szorosabbra fűzd kapcsolatodat. Magatehetetlenséged lehet átmeneti, de előfordulhat, hogy idővel teljesen kiszakadsz abból a környezetből, melyet korábban élveztél.

Milyen fizikai tüneteket okoz a gyökércsakra problémája?

A gyökércsakra a mellékvesekéreggel áll szoros összeköttetésben. Feladata a kortikoszteroidok termelése – ez a hormon biztosítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. A kortikoszteroidok beindítják az aminosav-termelést, szabályozzák a szívműködést, a vérnyomást, valamint glikogén-, illetve glükóztermelésre serkentik a májat. A mellékvesekéreg további létfontosságú feladata az adrenalintermelés: ez a hormon veszélyes helyzetek estén elindítja a szervezet stresszreakcióját. Tehát a mellékvesekéreg - és ezáltal a gyökércsakra - az ősi életerőt képviseli. Egészséged megőrzéséhez rendkívül nagy szükséged van mindkettő normális működéséhez.

Ha kíváncsi vagy - az aranyértől kezdve a reumán át egészen a depresszióig -, milyen konkrét betegségeket okozhat a gyökércsakra helytelen működése, kattints ide »

Hogy erősítheted a gyökércsakrádat?

A vörös szín jelentősége

A vörös az életerő színe: a bátorságot, a szenvedélyt és a haragot képviseli. A földenergiákhoz kötődve lehorgonyoz téged az életadó bolygóhoz. Ha gyakran viselsz vörös színt, vagy előnyben részesíted ezt az árnyalatot otthonodban, erősítheted vele a gyökércsakrádat – ezáltal pedig kiegyensúlyozottabbá válsz a mindennapokban.

Fontos kristályok

Rubin: ez a drágakő elengedhetetlen a gyökércsakrád erősítéséhez. Magában foglalja az életerőt és a megújulás hajlamát. Képes arra, hogy a gyökércsakrán keresztül erősítse szervezetedet. Hord magadnál a követ, vagy tartsd az éjjeliszekrényeden, hogy érezd jótékony hatását.

Vérkő: élénk, narancsvörös kristály. Különösen a vérkeringés serkentésében támogatja az emberi szervezetet. Ezenkívül mágneses erőterének gyógyerőt tulajdonítanak. Hordd magadnál ezt a követ medál vagy karkötő formájában. Néhány héten belül érezni fogod, hogy mennyivel határozottabb és magabiztosabb vagy.

Hematit: tömör, mágneses érc, melynek ezüstös színe magához vonzza a tekintetet. Mágnesességének köszönhetően segít összerendezni a gondolataidat. Ha ez a követ hordod a nyakadban, fegyelmezettebben és összeszedettebben fogsz gondolkodni.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Podcast-sorozatunk legújabb részében a testpozitivitás került terítékre. Tényleg építő jellegű vagy egyre egészségtelenebb a body positivity mozgalom? Mitől függ a testünkkel való viszonyunk? Miért mennek általában a nők plasztikáztatni?

Promóció

Küzdd le az akadályokat, és erősítsd a gyökércsakrádat!

Légy türelemmel a nehézségek idején – akkor is, ha nem úgy megy minden, mint ahogy eltervezted. Ha megpróbálsz türelmes és kiegyensúlyozott lenni, több energia áramlik gyökércsakrádból a test más pontjai felé. Ennek köszönhetően pedig elég erőd marad a fontos dolgokra – különösen, ha keveset vesztegetsz el a bosszankodásra.

Élvezd az életet, és ne vesd meg a tréfát. Mindenkinek szembe kell néznie nehéz élethelyzetekkel – netán sorscsapásokkal. Ilyenkor vedd elő minden találékonyságodat, és feltétlenül őrizd meg a derűlátásodat is. Ezzel a hozzáállással erősítheted tested első energiaközpontját.

Tegyél meg mindent, ami szükséges ahhoz, hogy szilárdan álld a sarat a legnagyobb változások közepette is. Meditációval lassítsd elméd működését, ha úgy érzed, a felfokozott életritmus nem segít a dolgok megoldásában. Ha mindezt megteszed, gyökércsakrád erősebbé válik, minek köszönhetően nyugodtabban fogadod majd a bizonytalanra forduló helyzeteket.

Cikkünk a Csakrák könyve -
Fedezzük fel rejtett erőinket!
című könyv
alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha érdekel a spiritualitás, ha hiszed, hogy a világ nem pusztán kézzelfogható dolgokból áll. A csakrák szervesen hozzátartoznak létezésedhez – ezek tested erőközpontjai. Rajtuk keresztül áramlik testedben az életerő, amelynek segítségével kialakítod fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális életed egyensúlyát. Ez a könyv feltárja e pörgő-forgó energiakerekek természetét, ismerteti elhelyezkedésüket, és megmutatja, hogyan tudod a leghatékonyabban javadra fordítani tevékenységüket.

Kiadja a GABO.
Ára 3195 Forint.
A könyvről itt olvashatsz bővebben »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük