Register
A password will be e-mailed to you.

Manapság szinte nagyon kevés olyan nő akad, akinek nincsen enyhe vagy erős narancsbőr a combján, a hasán, a csípőjén vagy a felkarján. Ez a folyamat sajnos több tényező együttes eredménye, mely ellen bár nehéz tenni, de érdemes.

A női szervezet
.
A női szervezet úgy működik, hogy visszatartja a savakat, majd a menstruáció folyamán természetes úton választja ki őket. A köztes időben a savak a vérben, a nyirokban, a szövetfolyadékban és a méhlepényben raktározódnak el.
.
A női organizmus tehát a termékeny évek során nem dolgozza fel a szervezetbe jutó savakat, hanem mindössze elraktározza őket, így a sav szintje napról napra emelkedik, egészen a vérzésig.
.
Ez a felgyülemlő savmennyiség vezethet a premenstruációs szindrómához: depresszió, ingerültség, migrén, narancsbőr és vízvisszatartás a sav hígítására. Ezért panaszkodik sok nő, hogy a nehéz napok előtt felpuffad a hasa és úgy érzi mintha az egész szervezetében felgyülemlene a víz. A ciklus végén minden nőnél megemelkedik a vér pH-értéke, mivel a savak eltávoztak a szervezetből.
Ha túlságosan felgyülemlik a szervezetben a sav, akkor a vér, a nyirok, a sejtfolyadék és a méhnyálkahártya ezt a mennyiséget már nem képes elraktározni, így ezek a savak közömbösítődnek, majd salakanyag formájában lerakódnak a csípőn, a combon, a felkaron. Az elsalakosodott szövetek okozzák a cellulitiszt.

7 lépésben a narancsbőr ellen

Minden narancsbőrkúra alapja a bevitt savak drasztikus csökkentése, valamint belőlük kialakult és lerakódott cellulitiszsalak feloldása. Ha a savképződés két legfőbb okát visszaszorítjuk, azzal már az összes oknak jóformán a fele eltűnik.

1. Első lépés
Dohányosok csökkentsék jelentősen a napi adagjukat, húskedvelők érjék be kevesebb hússal, kerülendő a csokoládé és a túlzott kávéfogyasztás is.
.
2. Második lépés

Naponta egy liter salakoldó gyógyteát kell elfogyasztani.
.
3. Harmadik lépés
Ügyeljünk az ásványi anyagokban, vitaminokban, nyomelemekben bővelkedő étrendre. A salak kimosására igyunk meg napi 1-2 liter tiszta, energiában gazdag vizet.

4. Negyedik lépés
Vegyünk hosszú, 1-2 órás bázikus fürdőket. Másnaponként fürödjünk kádban. A bázikus fürdő ha jó sokáig tart, látványosan javítja a bőr állapotát. Serkenti a salakanyagok és a savak kiválasztását, aktiválja a verejték- és faggyúmirigyeket. A fürdőben ülve 5-10 percenként dörzsöljük le magunkat szivaccsal, vagy fürdőkefével.

5. Ötödik lépés
Vegyünk masszázsokat és nyirokmasszázst.
.
6. Hatodik lépés
Tornázzunk. Ebben legyen térdhajlítás, guggolás, mivel így mozgásba hozhatjuk testfolyadékainkat.
.
7. Hetedik lépés
Vegyünk igénybe plusz szolgáltatásokat, mint mélyhőterápia, elektromos ingerlés, tekercselés, cellulitiszkrémek használata. Ezek mind javítják a vérellátást.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.