Tíz éve fut a Barátok közt, ennek a jeles eseménynek szeretnénk emléket állítani a magunk módján. Összegyűjtöttük néhány kínos momentumot, amit a sorozathoz köthetünk. Ön szerint mi volt a legcikibb?
A szavazásnak vége

Cserélődő arcú szereplők

Lassan bevett szokás a Barátok köztben, hogy egy szereplő távozása nem esik egybe a karakter távozásával. Ennek köszönhetően Mátyás Tildát és Temesvári Noémit ketten is alakították. Tildát először Erdélyi Tímea játszotta, majd később Szabó Erika. Érdekes, hogy a köznyelvben régi és új Tildaként maradtak meg. Noémit idén áprilisig Csifó Dorina testesítette meg, de most már Gonda Kata alakítja.

Régi Tilda és Új Tilda
Még nem érkezett szavazat

Hoffer Józsi reklámban él tovább

Körtvélyessy Zsolt

A sorozathoz köthető talán legkínosabb történet az volt, amikor a Hoffer Józsit alakító Körtvélyessy Zsolt, miután kiszállt a sorozatból egy reklámban tért vissza. Ezzel végképp összezavarta a nézőket, akik már így is azt hitték, hogy a valóságban is daganatos beteg. Hoffer Józsi a Barátok köztben rákos volt, ezért elutazott valahova külföldre kezeltetni magát, és kiírták a sztoriból. Ezután tűnt fel Körtvélyessy Zsolt egy rákosoknak készült vitaminkészítmény reklámjában. Nehéz volt eldönteni, hogy Hoffer Józsiként vagy Körtvélyessyként reklámoz-e.

Még nem érkezett szavazat

Megjelenik a botránykönyv

Konta Barbara és Halász Gábor, miután kiszálltak a sorozatból, 2002-ben kiadták az Ellenségek közt című botránykönyvnek szánt munkát, ami Kalamár Tamás producert kívánta kínosan leleplezni. Egy botránykönyv akkor a legcikibb, ha nem kavar még egy minimális botrányt sem. Ez történt az Ellenségek közttel is: szinte nyomok nélkül szívódott fel, minden botrányosnak vélt tartalmával együtt.

A szerzők
Még nem érkezett szavazat

Meztelen fotók Ákosról

Berényi Ákos nem sokáig szerepelt a sorozatban, viszonylag hamar meghalt, miután lezuhant egy építkezésen. Azóta a színész, Somorjai Tibor már a TV2-nél dolgozik, mint castingos. Még 2000-ben történt, hogy a férfiről meztelen képek kerültek elő. Ennek ma már sajnos csak annyi nyoma van, hogy a Google-ben ez az első találat Berényi Ákosra, a képeket hiába kerestük. A férfiakról készült meztelen képek mindig nagyobbat ütnek, mint a nőkről szólók, pláne a modernkori magyar botrányipar ilyen korai fázisában.

Somorjai Tibor
Még nem érkezett szavazat

Pornóverziót készítettek a sorozatból

Illusztráció

A Barátok közt pornóverziójának létezésére még kevesebb bizonyítékot találtunk, mint Berényi Ákos meztelen képeire, de a történetben nem is a szexuális hommage a fontos. A pornófilmes hír a Blikkre hivatkozva 2002-ben jelent meg az interneten. Minden rendes sorozatból és filmből találni pornóverziót, ezért a felnőttfilm létezése a siker egyik fokmérője lehet. Ráadásul az internet 34. szabálya kimondja: mindenből létezik pornó. Ehhez képest Kalamár Tamás, a sorozat producere felháborítónak tartotta, hogy egy családi sorozatról bárkinek is a pornó jusson az eszébe.

Még nem érkezett szavazat

Tortát dobnak a producer arcába

Azzal most nem foglalkozunk, hogy a Barátok köztben milyen hírességek tűntek fel időről időre, vagy, hogy Kinizsi Ottó és Deutsch Anita az életben egymásra találtak. Ehelyett a sorozathoz köthető ciki eseményeken van a hangsúly, és mi lehetne cikibb, mint egy álbotrány. A sorozat kilencedik születésnapja alkalmából rendezett partin Szőke Zoltán, azaz Berényi Miklós a producerhez, Kalamár Tamáshoz hozzávágott egy tortát. A figyelemfelkeltő akciónak köszönhetően bekerült a buliról a hír a lapokba. Szőkééknek annyi mentségük van, hogy utána nem akarták a rossz viszony látszatát kelteni, poénként értékelték az akciót.

Szőke Zoltán
Még nem érkezett szavazat