Feszes, kerek cicik, műtét nélkül

Nem kell kés alá feküdnöd azért, hogy csodálatos dekoltázzsal büszkélkedhess. Elég, ha napi 10 percet szánsz az ügyre.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A csodálatos dekoltázs egyáltalán nem valami elérhetetlen álom, és hatalmas mellek sem szükségeltetnek hozzá. Felejtsd el, hogy csak C-kosárral lehetsz szexis. Ápold naponta a melledet és dekoltázsodat, így feszes és kívánatos lesz.

Ráadásul nem kell órákat foglalkoznod vele, elég, ha naponta 10-15 percet rászánsz, az eredmény úgyis látványos lesz.

Kezdd az ápolással!

Egy ismert plasztikai sebész szerint a magyar nők az arcukkal foglalkoznak, a többit viszont elhanyagolják. Ha te is a nyakadig ápolod naponta a bőrödet, akkor változtass ezen. Kend be reggel és este, ha lehet, de este mindenképpen. Zuhanyzáskor óvatosan dörzsöld le az elhalt hámsejteket.

Használj feszesítő testápolót vagy kifejezetten dekoltázsápolásra kifejlesztett krémet. Körkörös mozdulatokkal, finoman masszírozva vidd fel a krémet. A mellbimbót lehetőleg kerüld ki. Egészen a nyakig vidd fel a krémet, és ne hagyd ki a mellek oldalát sem.

Nemcsak a krém fog hatni bizonyos idő után, de a masszírozásnak köszönhetően felpezsdül a vérkeringés, ami jót tesz a tápanyagok beépülésének.

Házilag is könnyen készíthetsz feszesítő keveréket, így legalább biztos lehetsz az összetételben és a hozzávalók tisztaságában.

Mellfeszesítő olaj

Hozzávalók:

  • 100 ml szőlőmagolaj
  • 2 csepp levendulaolaj
  • 2 csepp mandarinolaj
  • 2 csepp narancsvirágolaj
  • 2 csepp muskotályzsálya-olaj

Kicsit langyosítsd meg a hordozóolajat, majd keverd hozzá az illóolajokat. Használd naponta. A keveréket akár terhességi csíkok megelőzésére is használhatod - az ötödik hónaptól használva a kényesebb területeken.

Pakolás a mellre

Hetente egyszer részesítsd különleges ápolásban a melledet és dekoltázsodat. Ugyanúgy, ahogy az arcodra, ide is készíthetsz pakolást. Előtte azonban alaposan tisztítsd meg, és használj radírt is. A dekoltázs érzékeny területére azonban nem használhatsz akármit.
Keverj össze egy kevés olajat, adj hozzá barnacukrot és egy kevés vizet, hogy keverhető állagú legyen, majd ezzel masszírozd át a bőrödet. Így gyengéden eltávolítod a bőrre rakódott szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket. Sőt, már a tisztítás közben is ápolod a bőrödet, ami különösen fontos, hiszen a dekoltázson és a melleken nagyon vékony, könnyen kiszárad, és hamar ráncosodik.

Ha megtisztítottad, akkor tegyél fel egy pakolást. Használhatsz feszesítő, készen kapható arcpakolást is, de készíthetsz magad is. Keverd ki az alábbiakat, vidd fel a megtisztított bőrre, és hagyd fent 15 percig.

Tejszín-alma: reszelt almát keverj össze tejszínnel, vidd fel, és hagyd rajta 15-20 percig. Minden évszakban és minden bőrtípusra alkalmazható, kisimítja a ráncokat.
Túró-méz: a méz magas vitamin- és ásványianyag-tartalmával vitalizálja a bőrt, hidratál és feszesít. Kend fel, borítsd be nylonnal, teríts rá törölközőt, és 20 percig hagyd hatni, majd mosd le.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy kis torna nem árt

A cicifeszesítés nem megy tornázás nélkül. Szerencsére erre sem kell negyed óránál többet fordítanod. Szükséged lesz két másfél kilós súlyzóra meg egy tornaszőnyegre vagy pokrócra. Hetente háromszor-négyszer végezd el a gyakorlatsort.

  • Először végezz könnyített fekvőtámaszt, vagyis térdelj le, és kulcsolva emeld fel a lábadat, majd nyomj tíz fekvőtámaszt. Pihenj egy kicsit, és ismételd háromszor.
  • Feküdj hanyatt, vedd a kezedbe a súlyzókat, nyújtsd ki a kezed, és tárogass a kezeddel. Négyszer tíz ismétlést végezz.
  • A következő gyakorlathoz fogd össze a súlyzókat, és nyújtsd ki a kezed, és nyújtva vidd a fejed mögé, majd le a hasadhoz. Ebből is négyszer tízet végezz.
  • Végül zárd a mini edzést újabb, könnyített fekvőtámasszal.

Ha követed a fentieket, akkor már három hét után látványos változást tapasztalhatsz.

Ezt is szeretjük