Megnyert egy európai szépségversenyt egy vietnami származású magyar lány. Nguyen Pham Bao Quynh kétéves kora óta Magyarországon él, másodéves egyetemista, amellett modell, reklámarc. Hamarosan egy szósz eladását segíti, és készül a Miss Vietnam választás döntőjére.

Magyar lány nyert meg egy nemzetközi szépségversenyt Londonban november 9-én. Nguyen Pham Bao Quynh lett húsz versenyző közül a legszebb Európában élő, vietnámi származású lány. Ez a kontinensviadal a jövő nyáron rendezendő Miss Vietnam választás elődöntője is volt egyben. A 19 éves modell már 17 esztendeje Magyarországon él, így tökéletesen beszéli a nyelvünket. Jelenleg a budapesti Corvinus egyetem másodéves hallgatója.

Szószreklámhoz adja az arcát

Nguyen Pham Bao Quynh húsz versenyző között lett a legszebb

Nguyen Pham Bao Quynh a Velvetnek elmondta: a contact models ügynökségnél dolgozik, de számára a modellkedés csak hobbi, az egyetem a legfontosabb most az életében. 16 évesen gondolta úgy, hogy megpróbálkozik a szépségiparral. A versenyről megtudtuk: miután a szervezők észlelték, hogy az anyaországon kívül is élnek vietnámi származású lányok, ezért világszerte megrendezik a különböző kontinensdöntőket. Sor került ilyen rendezényre az Amerikai Egyesült Államokban, Oroszországban, és Európában is. Az egyes viadalok nyertesei automatikusan bekerülnek a Miss Vietnam verseny döntőjébe, ami jövő nyáron lesz.

A 19 éves lány szerint egzotikus külseje jelent némi előnyt a modellmunkában, mert kitűnik a tömegből. Most például egy reklámfilmben fog szerepelni, amely egy élelmiszeripari cég termékét népszerűsíti. Különleges ízesítésű szószok eladását igyekszik fellendíteni. Ezt a megbízást is egy ügynökség válogatásán nyerte el.

Megúszta a rasszista megnyilvánulásokat

Eddig nem került arra sor, hogy Nguyen Pham Bao Quynh-t származása miatt bántották volna, vagy kirekesztő megnyilvánulásokat tapasztalna. A modell kicsi gyerekkora óta Magyarországon él. Ez akár gondot is jelenthet, ha a szépségverseny döntőjében a vietnami nyelv és kultúra ismeretét kérik számon rajta. Ő azonban állítja, hogy ettől nem jön zavarba, mert szülei nagyon fontosnak tartották, hogy megismerje azt a kultúrát, ahonnan származik. Jól beszéli ősei nyelvét, és a helyi szokásokat is ismeri.