Idén már ötödször szervezik meg a jótékony célú Mikulás kocogást Budapesten, ezúttal december 7-én, vasárnap - tudta meg a Független Hírügynökség. A felhívást szinte még nem is tették közzé, és a korábbi indulók közül máris harmincan regisztrálták magukat a kocogás honlapján. A résztvevők piros alsóneműben vagy fürdőruhában vághatnak neki a távnak. A futócipőn és a zoknin kívül kesztyűt, sálat, egy kis piros köpenyt, Mikulás sapkát és szakállat vagy rénszarvas agancsot viselhetnek még a hidegben.

A mezőny most is a Jégteraszról startol, ahonnan a Nyugati téri aluljárón át az Oktogonig futnak a "szemérmetlen" Mikulások, majd onnan vissza. A kocogók nemcsak a látványukkal, de karácsonyi dalokkal is szórakoztatják a járókelőket. A programnak a szórakozáson kívül ezúttal is karitatív célja van, hiszen a nevezési díjakból befolyó összeget a szervezők ebben az évben a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlják fel.

Az első Mikulás kocogást 2000-ben amerikai fiatalok szervezték Bostonban. Nálunk ez lesz az ötödik ilyen esemény. Általában 40-50 résztvevő áll rajthoz, köztük egyre több nő is. A jótékonysági akció bevételéből korábban halmozottan hátrányos helyzetű és rákos gyerekeket, cukorbetegeket és a paralimpikon fiatalokat támogattak. A felnőttek nevezési díja idén 3000, a gyerekeké 2000 forint, de várják azokat is, akik futni nem szeretnének, de szívesen adakoznának a beteg gyerekek javára.

Jelentkezni és regisztrálni a www.mikulaskocogas.hu oldalon lehet.