Olvasd

6 tipp a tényleg finom töltött padlizsánhoz

Sokan ódzkodnak a különböző töltött zöldségektől, így a töltött padlizsántól is, amely averziónak gyakran egy negatív múltbéli élmény adja az alapját – nézzünk hát most pár trükköt, ami a jövőben segít majd kikövezni az utat a fogás megkedvelése felé.

Edd

Friss cikkek

A korai zsenge zöldborsóból készült a késői tavasz legjobb pesztója

A jóidő apró, zsenge és zöld sztárja, a magyar konyha elengedhetetlen alapanyaga, a nosztalgikus nyári fejtegetések alanya. Reméljük, mindenki rájött, hogy melyik hüvelyesről van szó: igen, a zöldborsóról! Fogtuk az idei első friss termést, és nem megszokott módon pesztót készítettünk belőle. Bár az ötlet elsőre merésznek tűnhet, mégis muszáj lesz kipróbálnod otthon.

Kristyán Fanni

Reflektorfényben

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong bao csirkét

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

4 sütésmentes alap a tortádnak, ha unod a kekszet

A sütésmentes torták sokszor kihúzhatnak minket a csávából vagy felmenthetnek a komolyabb cukrászmunka alól. A megfelelően ízesített, krémes tortarészen kívül szenteljünk ugyanannyi figyelmet az alapnak is, tegyük izgalmasabbá az alábbi módokon. Segít a Napi Tipp!

Szoboszlai Dominik kedvence – 6+1 étterem, ahol isteni a zúzapörkölt

„Én nem fogok soha megváltozni a körülöttem lévő emberek felé csak azért, hogy mennyi pénzem van. Ugyanúgy meg fogok állni a kamionos barátommal a kifőzdében, hogy megegyünk egy zúzapörköltet nokedlivel, és olyan jól fogom érezni magam, mintha a pályán lennék” – mondta emlékezetes nyilatkozatában a magyar válogatott csapatkapitánya és a Liverpool középpályása. Nem sokan vagyunk gazdag focisták, de sokan vagyunk, akik szeretjük a zúzapörköltöt! 7 étterem következik, ahol remekül is készítik: