18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A 4 legidegesítőbb férfihobbi

És tippek az elviselésükre

Kapcsolatotokat csak párod hobbija zavarja? Most melyek okozzák a legtöbb konfliktust!

A boldog egymásra találás után lassan lekerül a rózsaszín szemüveg, és elkezditek együtt élni a hétköznapokat. Átesel minden rituálén. Bemutatás anyukának, haveroknak, de a rossz tulajdonságok is kezdenek felszínre kerülni. Kapcsolatotok bármilyen harmonikus, egy dolgot nem tudsz megszokni: a mániáit. Most összegyűjtöttük a legidegesítőbb hobbikat, amit a férfiak szívesen választanak maguknak.

Autó

Egyértelmű státusz szimbólum. Ha Freud szerint gondolkodunk, akkor ez olyan, mintha a férfiasságukat tennék közszemlére: minél nagyobb és különlegesebb, annál menőbb!

Ha párod az autók szerelmese, könnyen úgy érezheted, hogy hárman vagytok a kapcsolatban. A járgánynak külön neve van - Bömbike, Spartacus -, minden héten simogató mozdulatokkal mossa, ápolgatja, társaságba viszi, ahol másokkal dicsérhetik, hogy ez a világ legnagyszerűbb gyártmánya és ennél szebbet kitalálni sem lehet. Legyen az a legújabb csodaautó vagy egy régiség, a férfiak úgy érzik, hogy a barát és szerelem egyben - habár sokat betegeskedhet - legalább nem beszél.

Mi okozhat konfliktust, és hogyan oldd meg?

Együtt élő pároknál konfliktusra adhat okot, ha az autó folyamatosan csak elnyeli a pénzt. Kiemelten igaz ez autókülönlegességekre, amikor nincs olyan hónap, hogy ne kelljen javítani valamit, vagy ne venne valami új, menő tuning-cuccot. Megoldás lehet a kompromisszum: megbeszélni, mire van keret, és hogy szeretnél néha moziba is menni. És persze nem a Transformersre. A másik, hogy segíts te is az autómosásban! Nem is gondolnád, mennyi kalóriát éget el! És soha, de soha ne kritizáld az autóját, az nagyjából olyan, mintha nadrágjában tartott büszkeségét kicsinyelnéd le!

Extrém- és csapatsportok

Az adrenalin fokozása a férfiak szabadidejének fő mozgatója: valaki az autójával száguld, mások szeretnek lágyan lesiklani ejtőernyőjükkel. A pasiknak a versengés a vérükben van, ezért lehet, hogy nem látják már a labdát, de azért focizni járnak. A nyugodtabbak sokszor a kártyázást választják, a póker mostanában a legtrendibb elfoglaltság. Nem beszélve a búvárkodásról vagy quad-túrákról.

Mi okozhat konfliktust, és hogyan oldd meg?

Ezek legtöbbször időigényes elfoglaltságok, ezért sokszor úgy érzed, elhanyagol téged: kedd este hétkor összedőlhet a világ, ő megy sportolni, aminek nem ritka, hogy iszogatás lesz a vége. Vagy esetleg egész hétvégékre, hetekre eltűnik tenger vagy barlangok mélyén. Valószínű, hogy mi is elfoglaljuk magunkat, de a folyamatos aggódás, hogy nem esik-e valami baja, vagy esetleg egy sellőlány nem csábítja-e el, mindig befészkelik magukat a fejünkbe. Ha nem ismerted még a sportot, akkor bátran próbáld ki. Vagy ha idegenkedsz, akkor folyamatosan érdeklődj! Ha brillírozhat, elmagyarázhatja, miről is szól ez a sport, az biztos szorosabbra fonja köztetek a szálakat. Ha fix időpontban van az edzés, akkor pedig időzítsd akkora te is a heti ötyézést vagy olyan dolgokat, amit szeretsz halogatni.

Gyűjtögetés

A kapcsolatok megismerésében fontos állomás volt, amikor harmonikusan együtt élő szüleimmel új házba költözünk, és apukám 30 évre visszamenőleg az összes poros Automobil újságot a nagyszoba fő helyére akarta tenni: türelmes édesanyám kikelt magából, hogy márpedig ezek a kacatok a pincébe valók. Fel nem foghattam, miért pont ez a téma hozta ki őket békességükből. Csak akkor értettem meg, hogy a gyűjtögetés milyen érzelmi kötődést jelent, amikor tíz évvel később az én kedvesem női újságaimat gondolta elolvasás után kukába valónak, pontosabban az ő techno-cédéi helyének bitorlójának. Gyűjteni bármit lehet, ami különleges: a bakelitlemezektől kezdve az apró részekből álló repülőmodellekig.

Mi okozhat konfliktust, és hogyan oldd meg?

Szép és tiszta lakásotok hirtelen lomtárrá változhat, használatlan és szemedben értéktelen mütyűrük halmazává. Ha megpróbálsz elpakolni, akkor már indul is a veszekedés, melynek vége legtöbbször a "te korlátozod az én személyiségemet" kérdéskör lesz. Ekkor fogd kézen, és vidd el egy lakberendezési áruházba, ahol együtt választjátok ki a legmegfelelőbb tárolódobozokat. Vagy jelöljetek ki egy sarkot a lakásban, ami csak az ő és hobbijának területe. Ha optimistán kezeled a dolgot, rájöhetsz, hogy legalább az ajándékokkal nem lesz soha gondod.

Számítógép

Talán a legnagyobb ellensége a kapcsolatnak: minden eddigi hobbi gyűjtőhelye, és még nagyitól se tudunk tanácsot kérni ellene. Bár ez a függőség 21. századi népbetegség, míg a nők általában elolvassák a leveleiket, híreket és a kedvenc női oldalakat, addig a pasik szinte eggyé válnak a számítógéppel. Hiszen itt lehet fórumozni magáról a hobbiról, vagy alkatrészt keresni, de a pornóoldalakat se a nők klikkelik a leglátogatottabb oldalak közé.

Mi okozhat konfliktust, és hogyan kezeld?

A probléma addig ártalmatlan, amíg a "pár percig leülök a géphez" mondat a jellemző. A riasztó pedig ott kapcsolódik be, hogy "Jaj kicsim! Egy hete nem szexeltünk? Nagyon fontos elintéznivalóm volt a neten". Ez sokszor valamilyen online játék, mely hamar függőséget okozhat.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

A baj az, hogy gyakorlatilag egy helyen vagytok, csak nem egymással. Ha el akarod mozdítani a számítógép elől, akkor a lakásból kell elcipelned. Szervezz programokat akár hétköznap is: közös sport, vagy bármi, amivel helyettesítheti a számítógép nyújtotta kikapcsolódást, kiút lehet a társas unalomból. Otthonra pedig hívj át barátokat vacsorázni vagy kártyázni!

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük