Nosalty-kvíz: Hogyan írjuk helyesen ezeknek az ételeknek a nevét?
Legújabb kvízünkben egy csomó ételnév helyesírására vagyunk kíváncsiak. Te biztos vagy benne, hogy jól tudod, hogy írják helyesen a következő nemzetközi finomságokat?
Liptai LillaLegújabb kvízünkben egy csomó ételnév helyesírására vagyunk kíváncsiak. Te biztos vagy benne, hogy jól tudod, hogy írják helyesen a következő nemzetközi finomságokat?
Liptai LillaHa eljön az eperszezon, szeretnénk mindenbe is beletenni az ízes, napfényes, piros bogyókat. Szerencsére ezt meg is tehetjük: általában a legtöbb recept jól viseli, sőt,...
Lakos BenedekMinden szülőnek megvan a saját szuperképessége, én a gasztroálmokat valósítom meg. Ez a matchás torta az egyik gyermekem születésnapjára készült, érdemes vetni rá egy pillantást....
GrétiMichelin-csillagos séf, tévés személyiség, és tavaly november óta egy szakácskönyv szerzője. Bár talán a szakácskönyv nem is pontos kifejezés, hiszen egyben életrajzi kötetről is van...
Szász NóriA jóidő apró, zsenge és zöld sztárja, a magyar konyha elengedhetetlen alapanyaga, a nosztalgikus nyári fejtegetések alanya. Reméljük, mindenki rájött, hogy melyik hüvelyesről van szó:...
Kristyán FanniAz elmaradhatatlan havi gasztroprogramajánlót májusban sem kell nélkülöznötök. Érkezik a tavasz utolsó hónapja és vele együtt országszerte számos, finom falatot és kortyot ígérő gasztroesemény. Olvass...
Balogh LillaA májusról az a hír járja, hogy a legszebb hónap az évben, tegyük hát még szebbé olyan szezonális alapanyagokkal illetve belőlük főzött-sütött ételekkel, melyek mindenkit...
NosaltyÚjabb klassz üzlettel bővült a Fény utcai piac felhozatala. Bereznay Tamás egy nemesen egyszerű formulával jelentkezett, ami annak ellenére, hogy elsőre nem hangzik annyira extrának,...
Pákozdi NóraVégy egy csomag leveles tésztát, csavard ki, töltsd meg spárgával, pesztóval, minden jóval, csavard fel, szórd meg sok sajttal, és süsd meg! Gyors spárgás tekert...
NosaltyA tejberizs, a rizskoch vagy rizspuding mind viszonylag egyszerű édesség, mégis nagyot szól az összes, ha a tányérra kerül. Kérdés, hogy ez vajon minek köszönhető: a rizs fajtájának vagy az elkészítésnek/összetevőknek?
Ha nem szeretnél vesződni a gaz irtásával, pláne nem vegyszerrel, akkor válaszd a természetes talajtakaró növények egyikét. Szemnek jóleső, zöld, praktikus és olcsó: íme, 4 talajtakaró növény, ami nem engedi felszínre törni a gazokat.
Gyakori hiba, hogy a mosogatás során hagyjuk, hogy az edényekben és tányérokban maradt rizsszemek a lefolyóba kerüljenek. Ilyenkor olyan problémák alakulhatnak ki, amelyek miatt lehet, hogy szerelőt kell hívnunk.
Van-e tavasziasabb hármasfogat, mint az eper, a rebarbara és a spárga triója? Elegáns alapanyagok, tény, és nem is olcsók, de ha egyiket-másikat beszerezted a piacon, boltban, akkor segítünk, mibe tedd bele! Heti menünk következik a késői tavasz jegyében:
Kalácsot nemcsak különleges alkalmakra süthet az ember, sőt, a legjobb, ha teljesen átlagos hétköznapokra készítünk olyan kelt tésztákat, amelyek rögvest ünneppé teszik majd a reggelit, uzsonnát.
Szeretnéd valamilyen finomsággal meglepni anyukádat? Hoztunk pár szupergyors, utolsó pillanatos süteményt, melyet hipp-hopp összedobhatsz neki.
Egy új kutatás szerint a napfényvitaminnak is nevezett D-vitamin lehet a kulcs.
Szabó AnnaMindegy, hogy az erdőben, vagy a főváros szívében indul futni az ember, sportolás közben történhetnek balesetek. Szerencsére néhány egyszerű lépésben a váratlan eseményekre is felkészülhetünk.
Kremmer MagdiA tejberizs, a rizskoch vagy rizspuding mind viszonylag egyszerű édesség, mégis nagyot szól az összes, ha a tányérra kerül. Kérdés, hogy ez vajon minek köszönhető: a rizs fajtájának vagy az elkészítésnek/összetevőknek?
Lakos BenedekLegújabb kvízünkben egy csomó ételnév helyesírására vagyunk kíváncsiak. Te biztos vagy benne, hogy jól tudod, hogy írják helyesen a következő nemzetközi finomságokat?
Liptai LillaHa nem szeretnél vesződni a gaz irtásával, pláne nem vegyszerrel, akkor válaszd a természetes talajtakaró növények egyikét. Szemnek jóleső, zöld, praktikus és olcsó: íme, 4 talajtakaró növény, ami nem engedi felszínre törni a gazokat.
Balogh LillaAki egy igazán különleges és mértéktelenül nyári tejberizsre vágyik, az ne is keresgéljen tovább, mert ebben a cikkben találja élete receptjét...vagy élete szerelmét. Eper és bazsalikom verhetetlen kombinációjával érkezik, rózsaszínben, felejthetetlenül. Kanalakat elő!
Milyen mennyei beleharapni egy krémes Raffaello-golyóba, nem igaz? Ez a mandulás-kókuszos süti hasonlóan álomszerű – Készíts hozzá házi pudingot, ettől lesz felejthetetlen!
Bújik már a rebarbara, lassan stabilan megtalálhatjuk majd a piacokon – ilyenkor persze mindig felmerül a felhasználás kérdése. Ha nagyon ötlettelenül lennénk, nyúljunk az alábbi receptért, az omlós rebarbaraszeletért.
Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!
Újra itt a spárga, és évről évre nagyobbat szól a magyar gasztronómiában is. Igaz, hogy drága, de egyszer-kétszer beleférhet a büdzsébe, ha pedig már megvesszük, muszáj krémlevest (is) főznünk belőle. Idén kicsit csavartunk az alaprecepten!
Az idei spárgaszezon berobbanásával már szinte minden piacon és szupermarketben találkozhatunk ezzel az isteni, tavaszi csodazöldséggel. Ha te sem bírsz ellenállni neki, akkor biztosan örülni fogsz, hogy egy olyan régi-új izgalmas receptet hoztunk el neked, amiben igazán kiteljesülhet a zöldségek királynője.
Összeválogattunk néhány receptfotót a Nosalty oldaláról. Kíváncsiak vagyunk, te felismered-e a képek alapján az ételeket!
Ezt a sárga virágot nem szeretjük, ha kinyílik, bimbósan imádjuk. Méregzöld színe nem csak a vegánokat és vegákat, mindenkit megbabonáz. Süss brokkoli fasírtot, mutatjuk, hogyan!
Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!
Van azért pár étel a magyarok repertoárjában, mely kiemelten erős nosztalgiafaktorral bír: a melengető, házias, húsos levesek többbsége ilyen, és nincs ez másképp a májgombóclevessel sem.
A rebarbara talán kevéssé ismert és használt alapanyag hazánkban, ami nagy kár. De sebaj, azért vagyunk itt, hogy ezen változtassunk, például olyan isteni receptekkel, mint az alábbi vaníliapuding.
Sajnos nem nagy titok, hogy minden, de tényleg minden finomabb bundázva. Még a Snickerst meg a fagyit is kirántják egyes elvetemült személyek, miért is lenne pont a (zöld)spárga a kivétel?
Valamiért minden olasz nyaralás során evidensnek tűnik, hogy az ember végtelen mennyiségű tésztát és pizzát fogyaszt el – amivel természetesen nincs is baj, csak emellett érdemes az étlap más részeinek is hasonló mértékű figyelmet szentelni. Például a halételeknek.
A sütésmentes torták sokszor kihúzhatnak minket a csávából vagy felmenthetnek a komolyabb cukrászmunka alól. A megfelelően ízesített, krémes tortarészen kívül szenteljünk ugyanannyi figyelmet az alapnak is, tegyük izgalmasabbá az alábbi módokon. Segít a Napi Tipp!
„Én nem fogok soha megváltozni a körülöttem lévő emberek felé csak azért, hogy mennyi pénzem van. Ugyanúgy meg fogok állni a kamionos barátommal a kifőzdében, hogy megegyünk egy zúzapörköltet nokedlivel, és olyan jól fogom érezni magam, mintha a pályán lennék” – mondta emlékezetes nyilatkozatában a magyar válogatott csapatkapitánya és a Liverpool középpályása. Nem sokan vagyunk gazdag focisták, de sokan vagyunk, akik szeretjük a zúzapörköltöt! 7 étterem következik, ahol remekül is készítik:
Jó hírünk van a forrólevegős sütők szerelmeseinek, ugyanis nemcsak ínycsiklandozó főételek készülhetnek ebben a praktikus konyhai gépben, hanem édes és sós rágcsálnivalók is.
Gyakori hiba, hogy a mosogatás során hagyjuk, hogy az edényekben és tányérokban maradt rizsszemek a lefolyóba kerüljenek. Ilyenkor olyan problémák alakulhatnak ki, amelyek miatt lehet, hogy szerelőt kell hívnunk.
Magáért beszél a mai menü, készítsétek el anyunak, és/vagy nagyinak, lakjon jól anyák napján ezekkel a fogásokkal a család!
Vannak olyan napok, amikor egyszerűen képtelenek vagyunk bekapcsolni a sütőt. Ilyenkor jön jól egy finom babapiskótás sütemény, melyet nem kell sütni.