Legjobb mediterrán fogások édesköménnyel
Egyszerűen elkészíthető zöldség, mégis különleges tavaszi-nyári fogások készíthetők belőle – ilyen az édeskömény, ismerd meg!
GrétiEgyszerűen elkészíthető zöldség, mégis különleges tavaszi-nyári fogások készíthetők belőle – ilyen az édeskömény, ismerd meg!
GrétiFilmes kvízből sosem elég, ezért most összeszedtük a legismertebb kajajeleneteket. Hoztunk nektek 10 képet, neked pedig nincs más dolgod, mint hogy felismerd, melyik filmből való...
NosaltyUgye megvan az olasz Sabrina ‘87-es Boys, boys, boys című száma és a hozzá tartozó fülledt videóklip? Bár medence nincs a Széll Kálmán téren, de...
Pákozdi NóraA befőzés során mindig akad egy-két szemtelen üveg, ami valamiért nem zár rendesen. Persze nem túl nagy veszteség ez a néhány üveg lekvár, de azért...
Lakos BenedekLegújabb kvízünkben egy csomó ételnév helyesírására vagyunk kíváncsiak. Te biztos vagy benne, hogy jól tudod, hogy írják helyesen a következő nemzetközi finomságokat?
Liptai LillaMinden szülőnek megvan a saját szuperképessége, én a gasztroálmokat valósítom meg. Ez a matchás torta az egyik gyermekem születésnapjára készült, érdemes vetni rá egy pillantást....
GrétiMichelin-csillagos séf, tévés személyiség, és tavaly november óta egy szakácskönyv szerzője. Bár talán a szakácskönyv nem is pontos kifejezés, hiszen egyben életrajzi kötetről is van...
Szász NóriAz elmaradhatatlan havi gasztroprogramajánlót májusban sem kell nélkülöznötök. Érkezik a tavasz utolsó hónapja és vele együtt országszerte számos, finom falatot és kortyot ígérő gasztroesemény. Olvass...
Balogh LillaA májusról az a hír járja, hogy a legszebb hónap az évben, tegyük hát még szebbé olyan szezonális alapanyagokkal illetve belőlük főzött-sütött ételekkel, melyek mindenkit...
NosaltyA győztes fagylalt a Balatoni mámor fantázianevet kapta.
Szeretnéd, ha a kerted meghittebb hangulatú lenne? Elbarikádoznád magad a kíváncsi tekintetek elől? Most összegyűjtöttük nektek néhány növényt, ami garantálja, hogy nyugodtan kiülhess a kertbe, akár bikiniben. Íme, 4 növény, ami ápol és eltakar!
Manapság az ember kétszer is meggondolja, hol és mikor vesz epret, és ezt jól is teszi. Hiszen nincs is nagyobb csalódás annál, mint amikor egy szép piros szembe harapva nem robban a szánkban a nyár aromája. Mi a teendő ilyenkor?
Sokan úgy gondolják, hogy húsételekkel lehet a legkönnyebben és legalaposabban jóllakni: ebben pedig van is némi igazság, de azt sem szabad elfelejteni, hogy étrendünkben a zöldségek is fontos helyet érdemelnek.
Aki eddig még nem tette, simán felszállhat a bodzavonatra, hiszen még javában nyílnak az illatos virágok. És hogy mi készüljön a május kincséből? Aki nehezen dönt, hagyja, hadd szóljon helyette a csillagjegye!
„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!
Sokan úgy gondolják, hogy húsételekkel lehet a legkönnyebben és legalaposabban jóllakni: ebben pedig van is némi igazság, de azt sem szabad elfelejteni, hogy étrendünkben a zöldségek is fontos helyet érdemelnek.
NosaltyA győztes fagylalt a Balatoni mámor fantázianevet kapta.
NosaltyAki eddig még nem tette, simán felszállhat a bodzavonatra, hiszen még javában nyílnak az illatos virágok. És hogy mi készüljön a május kincséből? Aki nehezen dönt, hagyja, hadd szóljon helyette a csillagjegye!
NosaltyIgen, persze, még csak most kezdődött el a május, de ha egyszer ilyen szép idő van, az ember már rögvest fejest ugrana a nyári napfényes boldogságba. Nos, az alábbi egytálételek segítségével ez lehetséges lesz!
Nosalty2020 óta már harmadszor kényszerül leállásra a Sriracha szósz gyártója.
NosaltyAki egy igazán különleges és mértéktelenül nyári tejberizsre vágyik, az ne is keresgéljen tovább, mert ebben a cikkben találja élete receptjét...vagy élete szerelmét. Eper és bazsalikom verhetetlen kombinációjával érkezik, rózsaszínben, felejthetetlenül. Kanalakat elő!
Milyen mennyei beleharapni egy krémes Raffaello-golyóba, nem igaz? Ez a mandulás-kókuszos süti hasonlóan álomszerű – Készíts hozzá házi pudingot, ettől lesz felejthetetlen!
Bújik már a rebarbara, lassan stabilan megtalálhatjuk majd a piacokon – ilyenkor persze mindig felmerül a felhasználás kérdése. Ha nagyon ötlettelenül lennénk, nyúljunk az alábbi receptért, az omlós rebarbaraszeletért.
Végy egy csomag leveles tésztát, csavard ki, töltsd meg spárgával, pesztóval, minden jóval, csavard fel, szórd meg sok sajttal, és süsd meg! Gyors spárgás tekert nasi, ami akár maradékmentőként is működik, recept alant:
Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!
Újra itt a spárga, és évről évre nagyobbat szól a magyar gasztronómiában is. Igaz, hogy drága, de egyszer-kétszer beleférhet a büdzsébe, ha pedig már megvesszük, muszáj krémlevest (is) főznünk belőle. Idén kicsit csavartunk az alaprecepten!
Az idei spárgaszezon berobbanásával már szinte minden piacon és szupermarketben találkozhatunk ezzel az isteni, tavaszi csodazöldséggel. Ha te sem bírsz ellenállni neki, akkor biztosan örülni fogsz, hogy egy olyan régi-új izgalmas receptet hoztunk el neked, amiben igazán kiteljesülhet a zöldségek királynője.
Összeválogattunk néhány receptfotót a Nosalty oldaláról. Kíváncsiak vagyunk, te felismered-e a képek alapján az ételeket!
Ezt a sárga virágot nem szeretjük, ha kinyílik, bimbósan imádjuk. Méregzöld színe nem csak a vegánokat és vegákat, mindenkit megbabonáz. Süss brokkoli fasírtot, mutatjuk, hogyan!
Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!
Van azért pár étel a magyarok repertoárjában, mely kiemelten erős nosztalgiafaktorral bír: a melengető, házias, húsos levesek többbsége ilyen, és nincs ez másképp a májgombóclevessel sem.
A rebarbara talán kevéssé ismert és használt alapanyag hazánkban, ami nagy kár. De sebaj, azért vagyunk itt, hogy ezen változtassunk, például olyan isteni receptekkel, mint az alábbi vaníliapuding.
Sajnos nem nagy titok, hogy minden, de tényleg minden finomabb bundázva. Még a Snickerst meg a fagyit is kirántják egyes elvetemült személyek, miért is lenne pont a (zöld)spárga a kivétel?
Valamiért minden olasz nyaralás során evidensnek tűnik, hogy az ember végtelen mennyiségű tésztát és pizzát fogyaszt el – amivel természetesen nincs is baj, csak emellett érdemes az étlap más részeinek is hasonló mértékű figyelmet szentelni. Például a halételeknek.
A sütésmentes torták sokszor kihúzhatnak minket a csávából vagy felmenthetnek a komolyabb cukrászmunka alól. A megfelelően ízesített, krémes tortarészen kívül szenteljünk ugyanannyi figyelmet az alapnak is, tegyük izgalmasabbá az alábbi módokon. Segít a Napi Tipp!
Jó hírünk van a forrólevegős sütők szerelmeseinek, ugyanis nemcsak ínycsiklandozó főételek készülhetnek ebben a praktikus konyhai gépben, hanem édes és sós rágcsálnivalók is.
Szeretnéd, ha a kerted meghittebb hangulatú lenne? Elbarikádoznád magad a kíváncsi tekintetek elől? Most összegyűjtöttük nektek néhány növényt, ami garantálja, hogy nyugodtan kiülhess a kertbe, akár bikiniben. Íme, 4 növény, ami ápol és eltakar!
Frissességtől kicsattanó mentás borsókrémleves, koranyári hangulatú paprikás krumpli és egy szintén friss és fanyar torta vár ma rád.
Előfordulnak olyan helyzetek a konyhában, amikor érdemes a „kisebbik rosszat” választani, ez pedig határozottan jellemző egyes ételek újramelegítésére. Nézzük, mikor jobb a hideg, mint a széttrancsírozott meleg.