Így lesz igazán fényes és aranybarna külseje a kalácsodnak
Vészesen közeleg a húsvét, ezen a ponton már biztos mindenkinek megvan a maga jól bejáratott kalácsreceptje. Persze maga a leírás még nem garancia a sikerre,...
Lakos BenedekVészesen közeleg a húsvét, ezen a ponton már biztos mindenkinek megvan a maga jól bejáratott kalácsreceptje. Persze maga a leírás még nem garancia a sikerre,...
Lakos BenedekHúsvét előtt piacon jártam, ott a sztenderdnek mondható narancssárga répahalmok mellett lilát és halványsárgát is láttam a zöldségből, megihletődtem, és tortát sütöttem belőlük. Szabad-e locsolni?
Lakos BenedekA húsvéti fogások elkészítése mellett nagy feladat még a desszertre is gondolni. A répatorta tökéletesen illik az ünnephez, és szuper gyorsan összedobható. Ha mutatósabb alakban...
Kristyán FanniUgyan a héten már üljük a húsvétot, még ilyenkor sem késő meggondolni magunkat a menüvel kapcsolatban: az alábbi szaftos, olasz bárányragu receptje úgyis olyan egyszerű,...
NosaltySokan épp azért kedvelik a babkát, mert gazdag és ragacsos, édes töltelékkel csavarog, minden falat belőle felér egy kisebb cukorsokkal. Na de miért kéne kihagyni...
Lakos BenedekA kuglófforma a gasztronómia egyik nagy szabómestere: valami egészen elegánsat varázsol az egyszerű kevert tésztából a sütőben töltött idő alatt! És akkor arról még nem...
Rosanics PetraMég addig használjuk ki a medvehagymaszezont, amíg tart, hiszen mindenki tudja jól, hogy túl hamar ér véget! Mi most puha pogácsába sütöttük, és hát mondani...
Kristyán FanniA húsvéti ünnepkörnek számos hagyománya van, amit jó feleleveníteni és ezáltal kiszakadni a modern mindennapokból egy kicsit. Az alkohol is szerves része a húsvétnak, mi azonban arra buzdítunk, hogy idén teljen józanul az ünnep!
Ropogós bundájú gomba, csábító hagymakarika és fűszeres spárga. Többek között ezeket a finomságokat is elkészítheted forrólevegős sütőben.
Kalácsfesztivál, nyomozás az arborétumban, tulipán- és nárciszszedés – Húsvéti programválogatásunk a hosszú hétvégére!
Húsvétkor (is) érdemes kicsit nyitni, nyitogatni az új felé, szóval a klasszikusok mellett készíthetünk kicsit újhullámosabb, modernebb ünnepi fogásokat is, nem szégyen az. Receptvideóval segítjük a főzést-sütést, jó munkát és kellemes húsvétot!
A locsolók a sonka mellé igényelnek egy kis zöldséget is, ha tehetjük, készítsünk egy finom, színes, egészségesebb húsvéti salátát is, melybe retek is kerül.
A húsvéti asztalon legyen idén minél több zsenge, friss zöldségből készült fogás, ne csak a nyuszinak hagyjunk répát! A sonka mellé is elférnek a zöldséges hidegtálak és vendégvárók!
A húsvétot te is pihenéssel töltenéd, és este szívesen leülnél a családdal egy jó filmet megnézni? Segítünk, miért érdemes bekapcsolnod a tévét!
NosaltyA húsvéti ünnepkörnek számos hagyománya van, amit jó feleleveníteni és ezáltal kiszakadni a modern mindennapokból egy kicsit. Az alkohol is szerves része a húsvétnak, mi azonban arra buzdítunk, hogy idén teljen józanul az ünnep!
Szász NóriMegadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.
NosaltyHamarosan az ország több pontján is lehetőségünk lesz arra, hogy fillérekért hozzájuthassunk a tavasz egyik legnépszerűbb virágához, a tulipánhoz.
NosaltyA húsvéti lakoma egyet jelent a gazdag és (sajnos) kalóriadús ételekkel. Az ízes krémek azonban lehetőséget kínálnak arra, hogy a kalács mellé egy könnyebb, mégis finom alternatívát válasszunk. Most csokorba szedtük a mi kedvenceinket!
NosaltyA sajtos pogácsa mindig elfogy, bármikor, bármennyi készül belőle. Az ünnepek alatt épp ezért érdemes nagyon sokat sütni belőle, hiszen biztosan mindenki rákap majd az ízére. A legjobb vendégség az, ahol kínálnak pogácsát is!
36 szakácskönyv, összesen többmilliós példányszámban, hét nyelven. Kezdő háziasszonyok ezrei, akik az ő receptjei alapján tanultak meg főzni, és százezrek, akik miatta nagyobb kísérletezőkedvvel fordultak a konyha felé. Lajos Mari és második férje, Hemző Károly „kilencvenkilences” receptkönyvsorozata a magyar háztartások jelentős részében szériatartozék, és háziasszonyok tömegei őrzik lefűzve Lajos Mari a Nők Lapjában megjelent receptjeit is.
Egy újabb izgalmas formát ölt a sokszínű fánk, hogy ne csak farsangkor jusson eszünkbe megsütni. Akár húsvétkor is meglephetjük vele a vendégeket!
A vaníliás kiflinek több elkészítési formája, neve és alakja maradt fenn az évek során. A hókifliként is emlegetett finomság lehet diós, mákos, de akár lekváros is. Minden attól függ, hogy mi melyiket szeretjük, vagy épp melyik verziót hagyták ránk.
A rizottó az az étel, amiről sokan azt hisszük, tévesen, hogy csak az olaszok főzhetik tökéletesre. Pedig abszolút nem így van, csak pár alapszabályt kell szem előtt tartani! Tavasszal pedig mi mással készíthetnénk, mint a fokhagymás ízjegyekkel megáldott, buján zöld medvehagymával?
Bár a mindennapokban ez nem mindig megvalósítható, egyre többen csinálunk presztízskérdést abból, hogy legalább az ünnepnapokon kerüljön minőségi étel az asztalra. A húsvéti sonka pont ilyen: a gyorspácolt sonkákat adalékanyagokkal készítik nagyüzemi körülmények között, és igazából mindegyiknek ugyanolyan íze van. Mi most hat olyan beszerzőhelyet mutatunk nektek, ahol igazi magyar termelői finomságokat tudtok beszerezni, hogy a húsvéti sonka valóban az ünnepi asztal királya legyen!
Nem is recés a teteje, nincs rászórva semmi, ízben is inkább semleges: azt hihetnénk, hogy a burgonyás pogácsa nem tud túl sok mindent felmutatni. Amit azonban nagyon tud, az a puha állag: ebben tényleg lekörözi az összes társát. De mégis mitől lesz ilyen istenien légies? A cikkből kiderül.
Húsvétra hangolódva az jutott eszembe, hogy a rántottás zsemlén kívül milyen ritkán teszünk tojást a szendvicsünkbe. Hogy kicsit javuljon az arány, elkészítettem 3 olyan receptet, ami főszerepbe helyezi valamilyen formában a tojást, mellette pedig kifejezetten illik az ünnep hangulatához is.
Ha megbízható, mindenhez alkalmazkodó, de önmagában mégis kellően karakteres köretet keresünk, a klasszikus majonézes kukoricasalátánál nem fogunk jobb delikvenst találni. Most egy igazán könnyen követhető alaprecept és két kiadós, kiegészített verzió is terítékre került. Jöhetnek a receptek?
A sajtos masni az egyik legnosztalgikusabb, egyben legkedvesebb nevű vendégváró a magyar gasztronómiában, és azon receptek egyike, melyeknél nem ciki bolti leveles tésztát bevetni: segítségével gyorsan készen lesznek ezek a dupla sajtos finomságok!
Illatos, omlós, minden érzékszervedre hat, így kényeztet az egzotikus répatorta, hogy mi került bele valójában, annak utánajárhatsz, ha elolvasod cikkünket!
Enyhén édes, tíztojásos, sok-sok tejből készült klasszikus sárgatúró került nálunk az asztalra, mely sokunk szívét megdobogtatta. Ha hagyományos menüre vágysz idén húsvétkor, ő se maradjon le!
A színes és változatos táplálkozás szó szerinti szintre emelkedik ezzel a zöldséges pitével. A tornyos quiche a lehető leglátványosabb alapanyagokat eresztette össze, hogy kiviruljon a tányérunkon az ehető szivárvány.
Ha a legízgazdagabb sütemény címét nem is viheti el, a legimpozánsabb magasságért biztosan kaphat egy különdíjat a hatlapos sütemény. Az így is, úgy is díjnyertes retró finomság ráadásul nem is a legbonyolultabb, nézzük, mi a titka!
A legtöbben ismerünk gluténérzékenységgel élőket, ha mi magunk nem is étkezünk mentesen. Szóval idén húsvétkor légy igazán jófej, és várd ezekkel a túrós pogácsákkal a gluténérzékeny vendégeket és locsolókat!
Jó hírünk van a forrólevegős sütők szerelmeseinek, ugyanis nemcsak ínycsiklandozó főételek készülhetnek ebben a praktikus konyhai gépben, hanem édes és sós rágcsálnivalók is.
Egy igazán tavaszi menüvel jelentkezünk a mai nap folyamán, mely virágba borítja a konyhádat, még ha nem is szó szerint.
Egy széles körben elterjedt fűszerről van szó, mégis keveseknek jutna eszébe, hogy tojássalátát ízesítsenek vele.
Hamarosan az ország több pontján is lehetőségünk lesz arra, hogy fillérekért hozzájuthassunk a tavasz egyik legnépszerűbb virágához, a tulipánhoz.