Az 5 leggiccsesebb lakáskiegészítő

Világító csokrok és falra akasztható éneklő halak támadása közepette lassan már nem tudod eldönteni, mi szép, és mi súrolja a giccs határát?

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

"A giccs egyszerű érzelmi, gondolati sablonokat, kliséket közvetítő termék, a konzumkultúra része.

A közhelyesség, a sztereotípiák halmozása, a túlzások, a szinesztézia - hatás többféle érzékre -, valamint az elvárásoknak való megfelelés eszközeivel hat. Jellemző rá az eredetiség és különösség hiánya.

Giccstárgyak esetében többnyire olcsó anyagokból, tömeggyártásban készülő, esztétikai, művészi igényt kielégíteni célzó termékekről beszélünk, melyek egyszerű érzelmi, gondolati sablonokat közvetítenek." - definiálja a giccset a Wikipédia. És hogy még véletlenül se ess bele a giccs csapdájába, amikor a lakásod berendezése és eszközgyűjtés céljából bevásárlókörútra indulsz, összegyűjtöttünk neked néhányat, amelyeket úgy gondolunk, talán jobb, ha messze elkerülsz...

Bolondos dallamok: preparált műanyag hal

Az éneklő hal az egyik kedvencünk. Nemcsak azért, mert tetőtől talpig műanyag, és mert egy preparált sügért formáz - a preparált állatokat, mint dísztárgyakat eleve érdemesebb kerülni, legalábbis szerintünk -, hanem mert azon különleges képességgel áldotta meg a sors, hogy a falon lógva érzékeli, amint elhaladsz előtte. Ekkor kedvesnek semmiképpen nem mondható fejecskéjét oldalra hajtva dalra fakad, és - legalábbis a gyártók számára - ismert dalocskákból fél perces műsorral örvendezteti meg a nagyérdeműt. A gyártók és a forgalmazók szerint különleges ajándék lehet - szerintünk nem...

Cicis, szájas, dobókockás: hamutartók

Míg a '50-es években a tévében is divat volt dohányozni, addig ma már egyáltalán nem az. Hogy azonban a dohányzás kellékeit gyártók is így gondolják-e, nem tudni, mindenesetre a mai napig kifogyhatatlan készlettel rendelkeznek a - szerintük - humorosabbnál humorosabb öngyújtókból, cigarettatárcákból, és ezekből az igencsak agyament hamutálakból.

fotó: Flickr.com

Hogy mennyivel jobb rosszul kikevert pasztellrózsaszínnek sem nevezhető színű műanyag mellek között elnyomni a cigit, nem tudni, de azt sem, hogy létezik-e olyan stílusirányzat a lakberendezésben, melyben méltó helyet kaphatna egy vibrálóan vörös, húsos szájat formázó hamutál.

Az USB mindenekfelett: kézmelegítő

fotó: Flickr.comMa már nem kell attól félned, hogy hideg lakásban kell ücsörögnöd, mert a drasztikusan emelkedő gázárak mellett nincs pénzed alaposan befűteni a lakást. Sőt, attól sem kell tartanod, hogy a hideg miatt lefagy a kezed, és nem tudsz annyit a számítógép előtt görnyedni, mint szeretnél. Ma már egy USB csatlakozóval minden megoldható: mint például a kézmelegítés, ahogy azt a mellékelt ábra mutatja. Hogy pontosan milyen cél vezérelte a tervezőket, amikor megálmodták az USB csatlakozóval ellátott kesztyűt, nem tudjuk, de azt sem, hogy létezett-e valaha az a vásárlói igény, amelyet ezzel a kétségkívül ötletes, ám igencsak haszontalan tárggyal igyekeztek kielégíteni...

Változnak az igények: elfoglalt Buddha-gyertya

fotó: Flickr.comÚgy tűnik, hogy a rohanó világunk diktálta feszített tempó a buddhizmusra is hatással van, legalábbis ezt gondolhatjuk ez alapján a narancssárgás színben pompázó, reményeink szerint teát - és nem dobozos sört - szürcsölgető, kedves arcú, enyhén rúzsozott Buddha-gyertyáról. Ha már ugyanis a buddhista szerzeteseket is mobiltelefonnal a kezükben lehet ábrázolni, akkor úgy gondoljuk, nagy a baj. Vagy mi értjük félre, és nem a buddhisták, hanem a gyertyák közti kommunikáció nélkülözhetetlen kelléke a mobil?! Fogalmunk sincs, mindenesetre mi nem tennénk ki a polcra.

A giccsek giccse: delfin a delfinben

fotó: Flickr.comAz üveggömbök ideje nem járt le, sőt, lépten-nyomon beléjük botlani. Miközben a leggiccsesebbek egyike, néha találni köztük egy-egy eredetibb darabot, ezek közé azonban nem tartozik aktuális példánk. Ha létezne Giccs-díj, akkor ez a kedves, lehetetlenül félresikerülten kék színű delfin bizonyára a dobogó valamelyik fokán állna. Nemcsak a tenger lágy habjainak színe és az állat szürkés-kékes árnyalata között nem találni egy cseppnyi harmóniát, hanem a tárgy láttán azt is nehéz elképzelni, hogy egyáltalán létezik olyan otthon, ahol ez jól mutat. A kedves delfin porcelánölelése között rejtőző üveggömb csak tetézi a dolgot: az ugyanis még megbocsátható lenne, ha szintén néhány lubickoló delfingyereket látnánk viszont benne.

Ebbe azonban libikókát terveztek, amit szigorúan delfinekkel tudtak elképzelni az alkotók. És ha már esztétikai érzékkel nem is rendelkeztek, arra ügyeltek, hogy a mérleghintázó delfinek ki ne melegedjenek a nagy mozgásban: víz alatti árnyékukról ugyanis pálmafák(!) gondoskodnak.

Ezt is szeretjük