
Így csinál belőlünk drogost az élelmiszeripar
Miközben az élelmiszeripar fantasztikusan képzett vegyészek és szuperízlelők hadseregével munkálkodik azon, hogy rávegyen minket a minél nagyobb zabálásra, szépen hazavágja az ízérzékelésünket...
Étkezés előtti ima... ügyesebbek még el is pakolnak maguk után. :)
Szancso | 2014.04.14. 19:55:53Mindennapi kutyakajánkat add meg nekünk ma! :)

Szóval ilyen a negatív kalóriás étel? ;)
Szancso | 2014.04.10. 18:21:41Norbi Update. ;)

Hajléktalanszállóból luxus étterem egy estére
norbertvincze | 2014.04.02. 02:31:43teccik :)

Kicsi a bors, de erős... a hangja!

Hol a kaja?!

Így változtak a határok az elmúlt 1000 évben. Ettől nem lesz jó kedved.
Stickhorse | 2014.03.20. 18:18:42Ezeket a videókat azért nem tekintem soha "mérvadónak", mert az "ország"-"állam"-"nemzet" fogalmak rengeteget változtak a bemutatott időszak alatt. Nagyon sokszor az egy országként jelölt területeket pusztán egy közös uralkodó kötötte össze, ezen kívül viszont hatalmas autonómiával rendelkező területek voltak. Felesleges lenne az ilyen birodalmak, államalakulatok határait egyenes ágon a mai államstruktúrákra közvetlenül átszármaztatni.

Ezért ne etesd a galambokat! ;)
cila | 2014.03.14. 22:56:36Erős túlzás. Igazolt, ugyan, hogy a "galambfos" idővel tönkre teszi a márványt, de ennyire nem tragikus, még, a dolog.
Egyébként jó a grafikája. Tubi-tubi gyere ide tubicám, hadd tekerem ki a nyakad: "To bi or not tubi!"

„Kérem a következőt!”
Nusihusi | 2014.03.13. 21:27:21Milyen illedelmesen végigvárják a sorukat^^

Támadáááás!
Nas | 2014.02.26. 19:55:13Végképp megvan, hova szeretnék menni nyaralni. :D 300 nyúl...










Viszont miért újdonság ez? A chips-csoki-ropi féle kaják mindig is ilyenek voltak. Ha az ember elkezdi enni a csipszet, nem tudja abbahagyni, aztán csokit kell rá ennie, aztán arra meg csipszet. De anyu is ezt csinálja otthon, amikor valami sütit csinál, tesz bele sót, cukrot, meg ami kell, ahhoz, hogy finom legyen. Mert az a lényeg, hogy finom legyen, és együnk még. Kicsiben is, ipari méretben is.
Az holt egyértelmű, hogy nagyon sok ember nem azért eszik, mert éhes, hanem mert a felturbózott ízekkel akarja kényeztetni magát, tényleg mint ha csak drogos lenne (chips zabálás továbbra is). Unatkozik, boldogtalan, kell egy kis öröm, és a mesterséges ízek, vagy a természetesek is akár, örömforrásként jelentkeznek. Viszont már 2000 éve is használtak ilyeneket a rómaiak, csak ők valami fonnyasztott erjesztett rohasztott hal levét használták, amitől állítólag mindennek fenséges íze volt, és jó drágán is adták. Szóval nem újdonság ez szerintem.
Amúgy meg nem az élelmiszeripar csinál ezzel belőlünk drogost, hanem mi magunk nem tudjuk visszafogni magunkat. Jó dolog ráfogni másra, hogy bakker hát csak azért zabálok, mert ízfokozók vannak a kajában. Ja mert amúgy nem zabálnék mi? (oké mondjuk répát tényleg ritkán zabál az ember marokszámra)