Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
zedgilette 2017. 10. 20. 18:23 | #2
Teljes mértékben igazad van, amúgy ez a videó ugy kezeli ezt az egészet mintha egy hamburger és egy ember egy szinten lenne, holott nem, vna benner pro és kontra, amúgyis, ha már a bántalmazásnál tartunk, több oka van, hogy megtörténik, legtöbb esetben a neveltetésen, a családból vett viselkedés mintán s mivel az ember tanul a másiktól ha beakar illeszkedni felveszi eme viselkedés mintát.
Ravennë
Ravennë 2017. 10. 20. 15:22 | #1
Vicces, hogy úgy próbálják meg összehasonlítani a hamburger "bántalmazását" a gyerek zaklatásával, mintha ugyanabba a kategóriába tartozna. Kapok egy széttrancsírozott hamburgert, nyilván szóvá fogom tenni minden esetben...
Az viszont, hogy kiállok-e egy zaklatott gyerek mellett, az helyzettől is függ, sokkal nagyobb konfliktussal és kockázattal járhat. A videóban lévő gyerekek elmentek miután a felnőtt közbeszólt, de a megtermett szőke srácból akár azt is kinézhetjük a valóságban, hogy megüt vagy előkap egy kést arcoskodni, így jobban megfontolja az ember, hogy közbeavatkozik-e.
Én mindenesetre ebben a szituációban - nagyzolás nélkül mondva - odamentem volna. Belém mindig is az volt kódolva, hogy az esetlen, tehetetlen embereken segítsek, talán kicsit szánom is őket, éppen ezért nem értem, milyen elcseszett lelkivilággal rendelkezhetnek azok, akik kipécéznek maguknak elesettebb embereket.
Megtörtént velem nem is olyan rég, hogy buszmegállóban állt egy kövérke kisfiú, rajta jóval nagyobb kabát, mint ami szükséges lett volna, szegény elég idétlenül nézett ki, bámult maga elé a földre, majd három vele kb. egykorú cigány (meglepő, de azok) gyerek odament hozzá és elkezdtek beszólogatni neki. Ekkor gondolkodás nélkül odamentem és úgy csináltam, mintha ismerném a kisfiút és elmentek a parasztok... abban az esetben viszont, ha három 10 évvel idősebb srác megy oda, kétszer is meggondolom, hogy mit csinálok.
+3 VÁLASZ