Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
hawkeye
hawkeye 2017. 05. 29. 07:24 | #7
Nekem a gyalogosokkal általában nincs bajom. (Nem mondható el ugyanez a kamikáze biciklisekről, rendszám nélküli robogósokról....)

Tán öt éve is van, hogy egy telefonos gyalogember nekiment a zebra előtt váró autómnak, mert a fülén levő mobil által takart irányba mendegélt. Mondjuk ő nem volt agresszív, csak ijedt...


Ditpet 2017. 05. 28. 13:54 | #6
A gyalogos zavarása nélkül.... szinte minden alkalommal meg kellett állnom, hogy ne üsseneke el.
Előzmény: Tron65 (5) 0 VÁLASZ
Tron65 2017. 05. 28. 11:16 | #5
Amúgy maga a KRESZ nem tiltja, hogy miközben gyalogos halad át a zebrán (gyalogátkelő helyen), közben autós a gyalogos zavarása nélkül ne tehetné ugyan ezt.

Inkább az az érdekes, amikor az autós TUDJA, hogy neki most ott éppen akkor nemkéne valamit, de tojik rá nagyívben.

Pl nyócker Orczy tér.
Rendszeresen látok olyat, hogy az első kocsi megáll a pirosnál, de a mögötte jövő nagygázzal kikerüli és áthúz a piroson. hogy megálljon 100 méterre a következőnél ...
Ditpet 2017. 05. 28. 10:17 | #4
Bizony, azt hitte, hogy még át ér. De a pasas volt a gyorsabb.
Egyébként ezért ennyire kiakadni? Engem egy megyei jogú város belvárosi részén már legalább ötször akartak elgázolni egy éven belül.

Volt egy Tuning Tóni, sufnis tragacsával, csikorgó gumikkal befarol a kereszteződésbe (ismétlem, belváros templommal, kúltúrközponttal, plázával, túristákkal, nem Nürburg ring) majd motor felbőget, és elszáguld kb 80 km/h-val mellettem kevesebb mint egy méterre.

Egyszer a pirosnál álltam gyalogosan, zöldre váltott a zebra, de elbembultam egy fárasztó munakanap után és kb 2 másodperccel a zöldreváltás után léptem le. Pont ekkor száguldott el egy autó előttem egyenesen. Őrangyal rendesen megvédett.

Harmadik eset, Kórház előtt piros alapra festett zebrasávok, hogy az idegenek is meglássák az űrből. Egy nénivel párhuzamosan megyek át a zebrán, már a záróvonalnál járok (a zebra közepe), egy DunaHouse-os kocsi lassít, majd hirtelen megfontoslából gázt ad, és a szokásos módon elszáguld az orrom előtt kevesebb mint egy méterre.

Negyedik, Orvosi dolgokkal foglalkozó cég kisbusza (sajnos nem láttam pontosan a cég nevét) ugyanúgy zebrán előttem hajt el. Ez már meg sem lepett igazából.

Sőt az ötödik se. Járda széléről lelépek a zebrára, jobbról érkező már időben megáll, a balról érkező viszont szép lassan közelít felm. Már a zebrán van a kereke, a rendszám-táblája pár centire a térdemtől, és továbbra is csigatempóben gurul felém, ösztönözve a gyorsabb átkelésre.

Annyira felesleges ilyen vadparasztokon felhúzni magunkat, csak az idegrendszerünknek ártunk vele. Ha elüt, akkor elüt, utána felesleges idegeskedned. Ha nem üt el, akkor is felesleges, megúsztad.
Vagy hordj magadnál egy féltéglát, és ha rád akarnak hajtani, csak vedd elő és zsupsz-csatt-reccs.

ui.: Paul Teutul Sr. hasonmás pedig had igedeskedjen, majd elviszi a szívbaj, mint a Discovery Channel egy másik főszereplőjét is elvitte anno (az a műsor meg is szűnt nem sokkal a szereplő halála után. Az OCC pedig valószínűleg a belső viszályok miatt szűnt meg)
negativ_kommentelo 2017. 05. 28. 00:24 | #3
Sztem az, h az autós későn fékezett, mintha nem venné észre, h neki most ácsi van.
Előzmény: Tomi Demo (2) 0 VÁLASZ
Tomi Demo
Tomi Demo 2017. 05. 27. 22:35 | #2
De mi a baja??
Ditpet 2017. 05. 27. 15:23 | #1
Tipikus Paul Teutul Sr. (Orange country choppers) sablonfigura. Ő a világcsászár, minden úgy van, ahogy ő akarja. Megérdemli az instant karmát.